Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Kördüğüm" gibi Sevmek (1 Kullanıcı)

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
Kirletildi tüm değerler. Yapmacık baharlarla, suni lalezarlarla süslenmeye çalışılır oldu birliktelikler.
Bu kirliliklerden ask ve sevgi de nasibini aldı günümüzde.
" Sevmek dokunmaktır " diye bir felsefe ya da daha doğrusu bir safsata koydular ortaya. Böylece, yüreklerde değil bedenlerde gezinip duran şeyin adi Sevgi oldu.
Flört adi altında, özgürlük namına, iffet ayaklar altına alindi günümüzde. Adeta bekârlara has bir değer olarak sunulur oldu adı aşk ve Sevgi olan kutsal değer. Evliler arasında ise esler birbirine güzel sözlerle hitab etmeyi ayıp sayar oldular. Ya da " yahu bizden geçmiş artik " diyerek, aşkın ve sevginin gün olup sönmesi gereken bir olgu olduğuna inandırdılar kendilerini. Nişanlılık dönemi yada evlilikler, denemek için yapılır oldu. " Yürütemez isek ayrılırız" diyerek, adeta ayrılmak için evlenilir oldu. Gerçek aşkın ve sevginin var olduğu yuvalarda hiç ayrılık olur mu !? Yada aşktan ve Sevgiden kaynaklanan huzursuzluk olur mu hiç ??

Bugün tüm edebiyatçıları susturacak, tüm "sözde aşıkları" kıskandıracak Resulümüz, eşleriyle sakalaşır ve onları sevdiklerini, nasıl bir aşk ile bağlandıklarını söylemekten hiç çekinmezdi.

Hz. Aise sordular :
" Ey Allahın Resulü beni seviyor musun ? "

Resulullah :
" Evet ya Aise, tabii Seviyorum "

Hz. Aise bununla da yetinmiyordu ve hemen soruyor :

" Beni nasıl seviyorsun ? "

Peygamberimiz sevgi tanımlamasını yapıyordu sevgili esine. içten, samimi ve hayran kalınan bir ifadeyle:

" Kördüğüm gibi.. "

Sevgiye bakin aşka bakin. Açılmayan, çözülmeyen, kördüğüm gibi sevgi.

Hz. Aise Peygamberimize sık sık sorardı :

"Ey Allahın Resulü, Kördüğüm ne alemde ? "

O yüce resul cevap veriyordu :

" ilk günkü gibi !! "

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Ilk Günkü Gibi..

Ilk Günkü Gibi..

EsSelamuAleyküm Kardeşim..

Tevafuk..dün UMUT FM 'de dinlemiştim..

Aişe(R.A.) Annemizin su içtiği bardağın..onun dudaklarına değdiği yerden alır içerlermiş..Şayet et yiyorlarsa..elinden alıp..ısırdığı yerin tam üstünden yemeğe devam ederlermiş..

Allah(CC) razı olsun Kardeşim..Rabbim bizlerin aşklarını da

"KÖRDÜĞÜM"

eylesin..İlk günkü gbi çözülmesin inşaAllah..

Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
sağolasın gizliözne ağlattın ben:A
ne güzel bi paylaşım:evet
sana bişi diyeyim mi kocama duyduğum sevgi de kördüğüm....:gulegule

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
sağolasın gizliözne ağlattın ben:A
ne güzel bi paylaşım:evet
sana bişi diyeyim mi kocama duyduğum sevgi de kördüğüm....:gulegule
Resul-u Ekremin sevgisinden duymak onun gibi sevmek ne güzeldir.Rabbim bize de nasip etsin.Birşeyleri hatırlatıp üzdüysem özür dilerim abla.Selametle.

suaranur

Kayıtlı Kullanıcı
guzel paylasim daha once okmustum yueginize saglik .rabbim bizlerede kordugum gibi sevgiler nasib etsin

vuslat_hasen

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşım için teşekkürler
Rabbim cümlemize kördüğüm sevgiler nasip etsin...

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
'Nişanlılık dönemi yada evlilikler, denemek için yapılır oldu. " Yürütemez isek ayrılırız" diyerek, adeta ayrılmak için evlenilir oldu. Gerçek aşkın ve sevginin var olduğu yuvalarda hiç ayrılık olur mu !? '

Paylaşımınız için Allah razı olsun.
Bu yazıyı okuyunca evlenmeden önce Efendimizin hayatından okuduklarım geldi aklıma,
şimdi yine hüzünlendim ve gözyaşlarımı tutamadım, bunları okuyarak hazırlanmıştım ben evliliğe ancak karşımdakininde Efendimizin yolundan giden, islam dininin kurallarını gerektiği gibi yaşayan bir insan olarak gördüğüm için yada bana öyle gösterildiği için evlenmiştim ancak aldatılmışım.....saygı yok,,,,maneviyat yok,,,,,,sevgi sadece dilde kalbe yansıması yok..........

Rabbim tüm aileleri
" Kördüğüm gibi.. " birbirine hiç ayrılmamak üzere kenetlesin ve bu kördüğümlerimizi" ilk günkü gibi !! " hissettirsin Efendimizin dediği gibi...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
cok guzel bır paylaşım
ılk gunku gıbı
gunumuze bakmak bıle ıstemıyorum ama gercekler var en nıhayetınde
ınsanların manevıyatı bıtmış bence
doyumsuzluk başlamış
ne acı
saygı sevgı bıtmış
aşk yok
aşkın tanımı bıle yanlış yapılır olmuş
aşkın ıcındekı saygıyı unutmuşlar bence
halbu kı
ne guzeldır hayatı paylaşmak ıyı gunde kotu gunde sabretmek
allah bızlerı allah korkusu olan ıyı kullarla karşılaştırsın
allah razı olsun
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
Her çağın dönemine göre zor şartı mutlaka vardır.Elbette eskisi gibi değildir gönül işleri ama çok da karamsar olmamamız lazım.Yorumlarınız için sağolun Allah razı olsun...Bütün temennileriniz için Amin

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
gerçek sevgiyi yaşayanların sayısı çok nadir olan dönemde yaşıyoruz...umarım herkesin gönlüne göre olur...çok anlamlı bir paylaşım idi teşekkür ederim..

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
Bu yazıyı okuyunca evlenmeden önce Efendimizin hayatından okuduklarım geldi aklıma,
şimdi yine hüzünlendim ve gözyaşlarımı tutamadım, bunları okuyarak hazırlanmıştım ben evliliğe ancak karşımdakininde Efendimizin yolundan giden, islam dininin kurallarını gerektiği gibi yaşayan bir insan olarak gördüğüm için yada bana öyle gösterildiği için evlenmiştim ancak aldatılmışım.....saygı yok,,,,maneviyat yok,,,,,,sevgi sadece dilde kalbe yansıması yok..........

Rabbim tüm aileleri " Kördüğüm gibi.. " birbirine hiç ayrılmamak üzere kenetlesin ve bu kördüğümlerimizi" ilk günkü gibi !! " hissettirsin Efendimizin dediği gibi...

--------------------------------------------------------------------------------
BENDE MAZLUMKUL ABLACIGIMA KATILIYORUM. BEN EVLİ DEGİLİM AMA BENDE MAZLUMKUL ABLAMIN EVLENDİGİ KİŞİ GİBİ BİRİSİNE BAGLANMIŞTIM. AMA BENDE YANILMIŞIM. HÜSRANA UGRADIM. HAYIRLISI OLSUN NE DİYİM. ALLAH HEPİMİZİN KALBİNE GÖRE VERSİN. AMİN.
ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN GİZLİÖZNE KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR YAZIYDI. ALLAHA EMANET OLUN. HAYIRLI GÜNLER

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim tüm aileleri " Kördüğüm gibi.. " birbirine hiç ayrılmamak üzere kenetlesin ve bu kördüğümlerimizi" ilk günkü gibi !! " hissettirsin Efendimizin dediği gibi...

--------------------------------------------------------------------------------
BENDE MAZLUMKUL ABLACIGIMA KATILIYORUM. BEN EVLİ DEGİLİM AMA BENDE MAZLUMKUL ABLAMIN EVLENDİGİ KİŞİ GİBİ BİRİSİNE BAGLANMIŞTIM. AMA BENDE YANILMIŞIM. HÜSRANA UGRADIM. HAYIRLISI OLSUN NE DİYİM. ALLAH HEPİMİZİN KALBİNE GÖRE VERSİN. AMİN.
ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN GİZLİÖZNE KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR YAZIYDI. ALLAHA EMANET OLUN. HAYIRLI GÜNLER
Faydası olduysa Amin abla.Siz de Rahmana emanetsiniz.Selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt