Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Köpekten Bir Baba (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Köpekten Bir Baba

Uzun zamandır yazmak istediğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
(Neden şimdi yazıyorsun diyebilirsiniz zira aklım başıma yeni geldi!)
Ekranlarda epey bir süre kalan sonra uzun bir süre ara veren ve saha sonra yeni versiyonu çekilen dizilerden biri “Sihirli Annem”…

Aslında ismi özellikle çocuklara çok hoş gelen ve çocuklar üzerinde etki bırakan bir dizi “Sihirli Annem”… Her istediğini bir hareketle gerçekleştiren, her olumsuzluğu bir çırpıda olumlu hale getirebilen, her istediği yere anında ulaşabilen “sihirli” insanların bolca olduğu bu dizi itiraf etmek lazımsa (ben itiraf ediyorum; bazen kızımla beraber izlemişliğim var bu diziyi) sadece çocukları değil yetişkinleri bile zaman zaman “büyülüyor”.

Buraya kadar her şey normal lakin dizinin içinde öyle bir karakter var ki bu karakter ile “babalık” makamına ciddi şekilde hakaret edilerek küçük düşürülüyor ve “baba”lık makamını aşağılıyor!

“Köpekten Bir Baba”

Ben çok rahatsız oluyorum. Eminim ki birçok “baba”da rahatsız oluyordur. Fakat ne hikmetse bu durumu kimse görmüyor ve ya görmezden geliyor.

Akıl alacak gibi değil! Çocukları ve torunları “köpekten” bir karaktere “baba” diyor ve bu durum çocuklarımızın gözünde cereyan ediyor. Ve bu duruma da kimse dur demiyor.

Dizinin yapımcıları ve bu diziyi ekrana getiren TV yöneticileri de anladığım kadarıyla rahatsız olmuyorlar ki dizi yeni versiyonuyla tekrardan ekranlara döndü!

Ben bir “baba”yım ve bu durumdan rahatsızım!

Ben bir “baba”yım ve bir “köpek”e “baba” denmesini içime sindiremiyorum!

Ben bir “baba”yım ve çocuklarımın bir “köpek”e “baba” diye hitap edilen bir diziyi izlemesini hazmedemiyorum!

RTÜK’e Çağrı!

Başında kültürel değerlere önem veren, yıllarca bulunduğu üniversitelerde milli ve manevi değerleri savunmasıyla tanıdığımız RTÜK’ün başında bulunan Prof. Dr. Davut Dursun Hocama sesleniyorum:

Ne zaman dur diyeceksiniz bu diziye?

Ne zaman bir “köpek”e “baba” denmesinin “baba”ları incittiğini, aşağıladığını söyleyeceksiniz, bu yapımcılara ve bu diziyi ekranlara yeniden getirenlere?

Ne zaman?

Hep birlikte mücadele etmeye davet ediyorum sizleri!

Tüm “baba”lara, tüm “ana”lara da sesleniyorum:

Gelin birlikte mücadele edelim.

Gelin hep birlikte bu diziden çocuklarımızı kurtaralım!

Gelin hep birlikte “baba”lık makamının değerini bildirelim bu durumu görmeyenlere!

Televizyonumuzun kanalını değiştirmek çözüm değil. Her zaman çocuklarımızın başında olamıyoruz ama birlikte yapabileceğimiz çok önemli bir kitlesel hareket var:

Radyo Televizyon Üst Kurulu sayfasına girerek bu durumdan rahatsızlığımızı (şayet rahatsızsak) bildirelim, şikâyet yağmuruna tutalım bu diziyi…

Karınca misali, “tarafımız belli olsun” en azından…

En azından bunu yapabiliriz değil mi?

Sivil Medya - Medya haberinde güven

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Bir köpeğe baba dediklerine kalana kadar 2. versiyonunu izleyen kesimi anlamaya çalışıyorum daha çok. İlk versiyonda dudunun gençleşmek ya da betüşle sadığın arasını bozmak için yaptıklarını 2. versiyonda 'tekrar'lıyoruz. Çocukluğumda izledm az çok sihirli annemi. Koca bir 'saçma'lamadan ibaret olduğu kanaatindeym. Hayırlı akşamlar.

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
kesınlıkle katılıyorum ekranda bunun gıbı okadar gereksız dızı varkı en ıyısı bu kanalları hıc kaydetmemek amcam kızı buyudkten sora bu kannalrı kaldrdı belırlı kanlar var sahsen benmde tv yle aram yok ve bana kalsa bu kanaların hıc bırını bırakmam

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Lütfen Şikayet edelim..
Show tv de yayınlanan "Muhteşem Yüzyıl" adlı diziden hepimiz şikayetçiyiz.
Bu şikayetimizi kaale alıp uygualmaya gecebilecek tek yetkili kurum Rtük.
Eğer bu diziden şikayetçi olduğumuzuve bu dizide milli manevi değerlerimize hakaret edildiğini rtük yetkililerine mantıklı bir biçimde izah edersek kanala kapatma cezası yada programı yayından kaldırma cezası verilir..
Lütfen Şikayet edelim..
Rtük bölge müdürlükleri...
İstanbul Bölge Müdürlüğü
Adres :Vefabey Sokak No: 10 Gayrettepe / İSTANBUL
Telefonlar:
Santral : 0 (212) 275 91 73 - 275 99 99
Faks : 0 (212) 288 07 28
e-posta : rtukistanbul@rtuk.org.tr
Ebubekir AKKAYMAK (Bölge Müdürü) 0 (212) 275 99 81
İzmir Bölge Müdürlüğü
Adres : Atatürk Caddesi No:128, 35250 - Pasaport-Konak/İZMİR
Telefonlar:
0 (232) 455 78 85 ISDN
0 (232) 425 78 85 PBX
0 (505) 756 78 85 FCT (Avea)
0 (533) 959 78 85 FCT (Turkcell)
Faks : 0 (232) 425 36 72
e-posta : rtukizmir@rtuk.org.tr
Cengiz KARAKAŞOĞLU (Bölge Müdürü) 0 (232) 455 78 78
--------------------------------------------------------------------------------
Adana Bölge Müdürlüğü
Adres : Çınarlı Mah. Fatih Terim Sokak No:3 ADANA
Telefonlar:
Santral : 0 (322) 459 51 17
Faks : 0 (322) 459 50 32
e-posta : rtukadana@rtuk.org.tr
Sevgi COŞKUNSERÇE (Bölge Müdür Vekili)
--------------------------------------------------------------------------------
Diyarbakır Bölge Müdürlüğü
Adres :Ekinciler cad. Gür Apt. 2 / 2 Ofis / DİYARBAKIR
Telefonlar:
Santral : 0 (412) 223 90 07 - 224 64 01
Faks : 0 (412) 228 04 91
e-posta : rtukdiyarbakir@rtuk.org.tr
Erhan ESMERAY (Bölge Müdür Vekili)
---------------------------------------------------------------------------------
Van Bölge Müdürlüğü
Adres : İskele Cad. Eski TRT Binası 65040 VAN
Telefonlar:
Santral : 0 (432) 222 32 67 - 222 34 57
Faks : 0 (432) 222 34 19
e-posta : rtukvan@rtuk.org.tr
Burhan ÖZTÜRKÇÜ (Bölge Müdürü)
Lütfen duyarlı olalım..
Ceddimiz ingilterede ve fransada islam aleyhine oynanacak bir tiyatroyu yayından kaldırmıstı.
Bizler onlara hakaret edilmesini kabullenemeyiz...

_YUSUF_

Yönetici
Şikayet edeceğinize izlemeyin arkadaşlar.
Bu nasıl bir tezattır anlamakta zorluk çekiyorum.
Bir müslüğmanın evinde bu tür yayınlar yapan bir kanal nasıl bulunabilir.
Heşreyi ile müslümanlara saldıran müslümanları küçük düşürecek her yayını yapan
çocuklara yetişkinlere her trlü zehrini saçan insanlara günah kazandırmaktan başka bir işe yaramayan bu kanalları
izlemekte ne demektir.
Bi müslüman nasıl bunlara prim verebilir.Müslüman olunduğu idda edilen bir ülkede eğer bu tür yayınlar ve kanallar izleniyorsa müslümanlığımızı bir daha gözden geçirsek çok iyi olur zira bunun vebali müslümanlar için ağır olacaktır.
Herkes kendine gelmeli ailemizi kendimizi bu tür belalardan fuhşiyattan hayasız ve islam dışı yayınlardan uzak tutalım.
Müslümanlar tavrımı koyalım.Nefsimizi tatmini bir az olsun bir kenara bırakım islam için birşeyler yapma gayreti içerisine girelim.
Tvlerden bu tür kanalları silerek başlayalım.ne çocuklarımız nede kendimiz izlemeyelim

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Selamün Aleyküm.
Yusuf kardeş Bende seni anlamadım buraya şikayet edin diye kaydettiğim için izlediğimimi zannediyorsun. Müslümanlar bir vucudun uzuvları gibidir. Müslümanları saracak Kanğreni kökünden kurutmak gerekmezmi. Banane her koyun kendi bacağından asılırmı diyorsun. Her müslümanın evi senin düşündüğün gibi değildir. Yasaklarla değil hakkımızı arayarak yapmamız gerekmezmi. Kapıyı örttüm dışarda kalan kendi düşünsünmü diyorsun. Müslümanları ilgilendiren her konu benim derdim dememiz gerekmezmi? Yok ben evimde otoritemi kurdum gerisi beni ilgilendirmez diyorsan. O zaman hayırlı olsun kardeşim.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
bu kanallar bizlere hristiyan gibi yaşamayı öğretti ...

Çocukların oyunlarında bile görüyoruz :(
ha ben izlemedim desem yalan olur ama izlerken hep saçmalıkları salaklıkları mantıksızlıkları ve ahlaksızları göre göre izledim :)

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm.
Yusuf kardeş Bende seni anlamadım buraya şikayet edin diye kaydettiğim için izlediğimimi zannediyorsun. Müslümanlar bir vucudun uzuvları gibidir. Müslümanları saracak Kanğreni kökünden kurutmak gerekmezmi. Banane her koyun kendi bacağından asılırmı diyorsun. Her müslümanın evi senin düşündüğün gibi değildir. Yasaklarla değil hakkımızı arayarak yapmamız gerekmezmi. Kapıyı örttüm dışarda kalan kendi düşünsünmü diyorsun. Müslümanları ilgilendiren her konu benim derdim dememiz gerekmezmi? Yok ben evimde otoritemi kurdum gerisi beni ilgilendirmez diyorsan. O zaman hayırlı olsun kardeşim.
AleykümSelam
Güzel kardeşim, ben yazımı sizi itham etmek için yazmadım.Konuya müslümanın tavrının ne olması gerektiğini yazdım.
Şikayet etmek fayda vereceğinimi zannediyorsunuz.Ben söyleyeyim.Hayır fayda vermez.Sultan Süleymanın hayatının yansıtıldığı diziyi milyonlarca kişi şikayet etmiş ne değişti adamlar kaale bile almadılar.Bunlara en güzel tepki tvlerden bu kanalları kaldırmaktır.Bunu kendimiz için yapmalıyız kendi çocuklarımızın ahlakı dini itikadi değerlerini sağlam tutabbilmek adına yapmalıyız.sen ne yaparsan yap bunlar zehrini saçmaya devam ederler.
O nedenle diyorumki bir müslümanın televizyonunda bu kanallar olmaz olamaz.Eğer varsa bu müslüman kendini gözden geçirmeli.Eğer geçirmesse bilsinki üzüm üzüme baka baka kararır.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm cocuk olan evlerde acilmamali zaten büyüklere hitap etmiyor nasil bir benzerlikse köpegin adi tacettin
Bilindigi üzere Tacettin bir dergahin adi Mehmet akif Ersoy ve Muhsin yazicioglunun kabri orada ....
RAbbim islah etsin ....firsat vermesin....

C

chalayan

Selamın Aleykum;

Arkadaşlar okuduğum yazılara göre herkesin kendine göre haklı noktaları var. Konuşulması gereken esas büyük tehlike gençlerimizi de ilgilendiren ve tv kanallarında oynayan gençlik dizileridir.

Zira bu dizilerde bir karakter diğeri ile sevgiliyken, diğer bir hafta sevgili olduğuyla arkadaş, arkadaş olduğuyla da sevgili oluyor. gençlerimize bu durum çok normalmiş gibi lanse ediliyor. Yalnız başlarına bir evde kalan genç kız ve genç erkek karakterleri de cabası.

Beni şahsi kanaatimdir ki toplu bir şekilde gerekli mercilere başvurup, bu ahlak erezyonunun önüne geçilmelidir.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleykum;

Arkadaşlar okuduğum yazılara göre herkesin kendine göre haklı noktaları var. Konuşulması gereken esas büyük tehlike gençlerimizi de ilgilendiren ve tv kanallarında oynayan gençlik dizileridir.

Zira bu dizilerde bir karakter diğeri ile sevgiliyken, diğer bir hafta sevgili olduğuyla arkadaş, arkadaş olduğuyla da sevgili oluyor. gençlerimize bu durum çok normalmiş gibi lanse ediliyor. Yalnız başlarına bir evde kalan genç kız ve genç erkek karakterleri de cabası.

Beni şahsi kanaatimdir ki toplu bir şekilde gerekli mercilere başvurup, bu ahlak erezyonunun önüne geçilmelidir.

Çok haklısınız.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Tabi çözüm kısaca yusuf abinin dediği gibi bu dizileri filmleri izlememek değil kanalları silip atmak :)
ve en önemlisi iyi eğitim vermek :)

C

chalayan

Gençlerimize, çocuklarımıza bu konuda eğitim vermeli, aydınlatmalı ve yol göstermeliyiz.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
kısaca izlememekle nefsini hem izlememekle hemde şikayet etmekle iradesiz müslümana faydan olur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt