Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Konu Yok (1 Kullanıcı)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı
EBÛ HUREYRE(R.A)'DAN:"BİR GÜN HZ PEYGAMBER(S.A.V.)HALKIN ARASINDA İKEN,YÜRÜYEREK BİR KİMSE GELDİ VE:
"EY ALLAH'IN RESÛLÜ, İMAN NEDİR?" DEDİ:"
"İMAN: ALLAH'A, MELEKLERİNE, ONUNLA KARŞILAŞACAĞINA, ELÇİLERİNE İNANMANDIR, ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLMEYEDE İNAMANDIR." BUYURDU:
"EY ALLAH'IN RASÛLÜ, İSLÂM NEDİR?" DEDİ:
"İSLÂM:KENDİSİNE HİÇBİR ŞEYİ ORTAK KOŞMAYARAK ALLAH'A KULLUK ETMEN, NAMAZ KILMAN,FARZ OLAN ZEKATI VERMEN, RAMAZAN ORUCUNU TUTMANDIR." BUYURDU:
"EY ALLAH'IN RASÛLÜ, İHSAN NEDİR?"DEDİ:
"KENDİSİNİ GÖRMÜYORMUŞSUN GİBİ ALLAH'A KULLUK ETMENDİR, HER NE KADAR SEN ONU GÖRMESEN DE O SENİ GÖRMEKTEDİR." BUYURDU:
"EY ALLAH'IN RASÛLÜ, KIYAMET NE ZAMAN KOPACAK?" DEDİ:
"BU KONUDA SORU SORULAN, SORANDAN DAHA FAZLA BİLGİLİ DEĞİLDİR, AMA BEN SANA ŞARTLARINI ANLATAYIM:
KÖLE KADININ EFENDİSİNİ DOĞURDUĞUNDA, İŞTE BU KIYAMETİN ŞARTINDANDIR.
ÇULSUZ, YALIN AYAK KİMSELERİN İNSANLARIN BAŞINA GEÇTİĞİNDE,İŞTE BU KIYAMETİN ŞARTINDANDIR.
KIYAMETİN NE ZAMAN KOPACAĞININ VAKTİ, SADECE ALLAH'IN BİLDİĞİ BEŞ BİLİNMEYENLER İÇERİSİNDEDİR
"BUYURDU:<<KIYAMETİN BİLGİSİ ALLAH'IN YANINDADIR...>>(lokmân: 34) AYETİNİ OKUDU ARKASINDAN GELEN ADAM DÖNÜP GİTTİ. RASÛLÜLLAH(S.A.V.):
"ONU BANA GERİ ÇAĞIRIN"BUYURDU.HEMEN ONU ÇAĞIRMAK İÇİN KOŞTULAR AMA ONDAN HİÇBİR ŞEY GÖREMEDİLER BUNUN ÜZERİNE RASÛLÜLLAH "BU CEBRAİL İDİ İNSANLARA DİNİNİ ÖĞRETMEK İÇİN GELMİŞTİR." BUYURDU" DEMİŞTİR.
(Kitâbu Tefsîri'l-Kur'an,Lokmân 34,Tecrid no:47)
AÇIKLAMA:
bu hadiste dinin ne olduğunu öğrenmekteyiz.Cebrail, insanlara dini öğretmek için gelmişti, sorduğu sorulardan dinin nelerden oluştuğunu görüyoruz:İman,İslâm ve ihsan.
Buna göre din üç bölümden oluşur: inanç esasları ibadetler ve uygulamalar, Allah'a kullukta ihlas ve samimiyet.Bu da, Allah'ı görüyormuşcasına kulluk etmek, ihlas ve samimiyet ile kulluk etmektir.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: Konu Yok

s.a. kardeşim,
Paylaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık. Allah c.c. razı olsun
k.se.o

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH C.C. RAZI OLSUN SİZLER KADAR BİLGİLİ OLMASAMDA GÖNDERDİGİM ILK DİNİ YAZI PAYLAŞIMIM O KADAR TEREDDÜTLÜ GÖNDERDİMKİ KONU BAŞLIĞI KOYMAYI UNUTMUŞUM
HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM FAKAT SİZLERİN SABRI VE BANA GÜZEL YAKLAŞIMLARINIZ BENİ
BU KONULARDA DAHA FAZLA ARAŞTIRMACI OLMAYA YÖNLENDİRDİ. OKURKEN BAZILARINIDA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM ALLAHA EMANET OLUN.

RAHMAN-06

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK YÜREĞİNE SAĞLIK COK GÜZEL YAZMIŞSIN

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,
Paylaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık. Allah c.c. razı olsun
k.se.o
ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM ALLAHC.C. SİZDENDE RAZI OLSUN ALLAH'A EMANET OLUN

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

RAHMAN-06 yazdı:
KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK YÜREĞİNE SAĞLIK COK GÜZEL YAZMIŞSIN
S.A. ÖNCELİKLE ÜYELİGİNİZ HAYIRLI OLUR İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE ALLAH'AC.C. EMANET
OLUN

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun.emeğinize sağlık.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt