Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Konu ( Sorunlarımız ) (1 Kullanıcı)

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Bismillahirrahmanirrahim,

Selamün Aleyküm Değerli Kardeşlerim,

Sanırım bayağı oldu siteye yazmayalı,

Bir soru bir cevap şeklinde ne demek istediğimi anlatmaya çalışayım,

Öncelkle sıkıntısı olan kardeşlerime Yüce Allah yar ve yardımcıları olsun.

Nişanlımdan ayrılmak üzereyim ne olur yardım edin ?

Dinimizde nişanlılık yoktur bu sünnete aykırıdır.Dinimizde islama uygun nesil yetiştirmek için nikah vardır.Detaylara girmeye gerek yok demek ki nişanlılık dinimizde olmayınca olmayan bir şeyi yaptığımızda üzülüyoruz o halde dinimize uymamız gerekiyor üzülmemek için.

Ailem beni zorla evlendiriyor mutsuzum ?

Anne ve Baba dine uygun davranmıyor yine dinimizde olmayan bir davranış ve bu davranışın sonucu mutsuz bir yuva.Halbu ki Efendimiz s.a.v kızı Hz.Fatımaya bile sormuştur kızım seni Hz.Aliye verecem demiştir o da mekkenin en fakirine mi diye sorunca hayır kızım en Alimine diye cevap vermiştir Efendimiz s.a.v.Demek ki kızlarımızı evlendirmeden önce fikirlerini almamız gerekmektedir.

Gelinimle veya damadımla anlaşamıyorum ?

Bunun birçok sebeleri vardır.Damat seçimi yada gelinin seçimi dine uygunmudur.Sen alkolik bir adama kızını verirsen memnun olmazsın tabi.Diyelim damadın dine uygun yada gelinin peki siz ? Mü'min mü'minin aynasıdır demiştir efendimiz s.a.v.Siz aslında aynada kendinizi görüp kendinizden şikayetçi oluyorsunuz.Şu halde şunu söyleyelim Acaba Rabbim benden Razı mı yada seviyormu gibi düşünelim ve onun rızasını gözetelim.

Bu örnekler çoğaltılabilinir.Sonuç olarak aslında bizler Yüce İslam dinine uyduğumuzu zannediyoruz.Halen örf yada adet olan uygulamaların dinimizde yeri olmadığı halde dinimize uygunmuş gibi gösterip ondan sonra işler ters gidince şikayetçi oluyoruz.Demek ki dinimiz bize kendimizi korumak için her türlü yol ve uslubu göstermiş.

Bunları yazdım çünkü hiç olmazsa bizlerin yaptığı hataları sonraki nesiller düşmesin.

Sonuç: Dinine uy ki zarar görmeyesin.

Allah' emanet olunuz efendim.

Slm ve Duaile..

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
sealmün aleyküm kardeşim çok güzel bi konuya değinmişsin sağolasın rabbim yar ve yardımcın olsun dualarım seninle inşallah

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Çok sağolun Allah Razı olsun bizlerde sizleri dualrımızda inşallah hep anacağız.İnşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz.

Allah' emanet olun.

Slm ver Dua ile..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim,

Selamün Aleyküm Değerli Kardeşlerim,

Sanırım bayağı oldu siteye yazmayalı,

Aleyküm Selam, Değerli Kardeşim ewet yine baya bi oldu siteye yazmamışsınız? iyisinizdir inşaAllah....

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Rüyam 3 kardeşim evet iyiyim çok şükür.Bu aralar pek giremiyorum nete.

Allah'a emanet olunuz.

Slm ve Dua ile..

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardesim allah razi olsun sizden cok yardimci oldunuz ... böyle konular cok yardimci oluyor bana allah razi olsun allaha emanetsiniz selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt