Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KONKEN MASASINDAN SECCADEYE (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

3/2/2007 - Bir hanım konken masasından seccadeye nasıl döndü?
Kategori: Hikaye
Sen kim, umreye gitmek kim?” diye bir tepki alsaydı telefondaki hanım, umreye gitme cesareti bulamayacaktı. Güzellikleri görüp hayatını değiştirme fırsatı da yaka-layamayacaktı. Onun için tepkilerinize dikkat edin.

Telefonda bir hanım sesi: -Hocam ben semtimizin sosyetesinden bir konkenci kadınım. Günümüzün büyük kısmı konken masasında, sosyete toplantılarındaki eğlencelerde geçer. Bunu açıkça itiraf etmeme kızmayın lütfen. Bununla beraber ben umreye gitmek istiyorum. Bazı kimseler, senin umren olmaz; çünkü sen başı kolu açık bir konkenci kadınsın, hayatın ortada, dediler. Bu durumda benim kutsal mekanları ziyarete gitmem uygun olmaz mı? Bazılarının dediği gibi, sadece turistik bir seyahat mi sayılır benim umreye gidişim? Bir faydası olmaz mı?..

-Neden olmasın?.. Umre ayrı bir ibadet, tesettür de ayrı bir mükellefiyet... Hele sen git, mübarek yerleri bir ziyaret et, sonra Allah kalp ve gönlüne bir şeyler ilham edebilir, beklenmedik tecelliler olabilir?

-Zaten benim umreye gitme arzum da beklenmedik bir tecelliden sonra oldu.

-Ne gibi bir tecelli?

-Bir gece, Allah’ım beni bu hayattan kurtar! diye dua ederek yatmıştım. Rüyamda Peygamberimiz’i gördüm, ondan sonra kendimi tutamıyorum. Mutlaka gidip O’nu Medine’deki özel mekânında ziyaret etmek istiyorum, işin aslı budur!..

-Mademki içinden günahsız bir hayata geçme niyeti geçirmiş, Peygamberimiz’i de rüyada görmüşsün, sana özel bir iltifatı olmuş, git O’nu bir de özel mekânında ziyaret et, bir hikmet ve hayır olabilir bu ziyaretin sonunda...

Teşekkür eden meçhul hanım telefonu kapatıp gitti. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra bir gün yine telefonda bir hanım sesi:

-Hocam ben size telefon eden o konkenci kadınım.

-Hatırladım, nasılsınız iyi misiniz?

-Hocam şu anda Allah’ın en mutlu kullarından biriyim gibi geliyor bana. Çünkü ben sizinle konuştuktan sonra cesaretlendim, umreye gittim. Kutsal yerleri ziyaret edip bir hayli değişerek geldim. Gelince de yine o sosyete arkadaşlarımın yanına bir uğramak istedim. Onlar beni gerici görmesinler de gördüğüm güzellikleri, düşündüğüm doğruları onlara rahatça anlatabileyim diye onların alıştıkları kıyafetimle gittim yanlarına. Fakat onlar beni aynı giyim kuşamla karşılarında görünce öyle bir ayıpladılar ki, bir yuh çekmedikleri kaldı.

-Ne dediler?

-Ayıp değil mi dediler bu kıyafetle yine konken masasında aramıza karışman? Sen Peygamber’i rüyada gördün, bununla da kalmayıp O’nun bastığı topraklara yüz göz sürdün. Şimdi de gelip yine aramıza girmek, eski günlerine geri dönmek sana yakışır mı?.. diye çıkıştılar.

-Eee sonra ne oldu?

-Sonra ne mi oldu?.. Tabii aralarından ayrılış o ayrılış!.. Şu anda Medine’den aldığım güzel bir abiye kıyafet içinde, kötü alışkanlıklarından kurtulmuş mutlu bir dindar hanım olarak evimde ibadetimdeyim. Beş vaktimi kılıyorum, kaza namazlarımı da kılmaya başlamış bulunuyorum. Fırsat buldukça dinî kitaplar okuyor, kendimi bilgilendirmeye gayret ediyorum. Meğer biz ne gafil, ne cahil bir hayat yaşıyormuşuz da haberimiz yokmuş. Hayatımın konken masalarında geçen kısmını ateşte yaktığım seneler, aylar olarak görüyorum. Allah sizin gibi dini bilenlerden razı olsun. Siz beni teşvik etmeseydiniz bu sonuç olmayacak, başkalarının dediği gibi konken masasından seccadeye dönüş gerçekleşmeyecekti. Bizleri baştan dışlamayan sizin gibi din adamlarına ihtiyacımız var. Bize dua edin, lütfen...

-Hanımefendi duası istenecek biri varsa o da sizsiniz. Siz bize dua edin. Çünkü baştan o hayattan kurtulma niyetine girmişsiniz, arkasından da Peygamberimiz’in davetine layık olmuşsunuz, konken masasından seccadeye dönmüşsünüz. Büyük bir zoru başarmışsınız. Siz bize dua edin... diyerek telefonu kapatıyor ve düşünüyorum.

-Arkadaşları konken masasında kalıyor, “Rabb’im beni bu hayattan kurtar” diye dua eden biri, ayrılıp seccadeye dönüyor.

Demek ki “Yağ mumu isteyene yağ mumu, bal mumu isteyene de bal mumu veriliyor bu âlemde!..” Yeter ki samimi olarak istensin, gönülden dilekte bulunulsun B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KONKEN MASASINDAN SECCADEYE

Selamün Aleyküm gününüz aydın ve bereketli olsun :D

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE SENİNDE GÜNÜN DÜNYAAN AYDINLIK OLSUN ÇOK GÜZEL Bİ YAZIYDI.EMEĞİNE SAĞLIK SELAM VE DUA İLEB)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

yakalzey yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE SENİNDE GÜNÜN DÜNYAAN AYDINLIK OLSUN ÇOK GÜZEL Bİ YAZIYDI.EMEĞİNE SAĞLIK SELAM VE DUA İLEB)B)B)

YAKALZEY KİMİ ZAMAN BAŞKALARINA KIZIYORUZ AYIPLIYORUZ YA ALLAH C.C. KİMİ HİDAYETE ERDİRECEĞİ HİÇ BELLİ OLMAZ DEMİ :D S.A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

A DAHA KİMSE OKUMAMIŞ :(

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ELLERİNİZE SAĞLIK..
RABBİMİN NERDE ,NASIL HİDAYET NASİP EDECEĞİNİ BİLEMEYİZ.
ANCAK KULLARI ÜZERİNDEKİ HAKKI BEYTİNİ ZİYARETTİR.
SELAMETLE KALINIZ...

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ben daha önce ailem dergisinde okumuşdum.:p
tekrar okumama vesile olduğunuz için allah sizden razı olsun.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm hafize kardeşim,

çok şükür Rabbimize beni de ne masalardan kurtardı evet samimiyet çok önemli ALLAH-Ü TEALA (C.C) bütün kullarına hidayeti nasip eder inşaALLAH.

selamünaleyküm

nursena72

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.EMEĞİNİZE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL Bİ YAZI İDİ.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN.

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı

hafıze teyzecım ne kadar hos bır hıkaye gondermıssın...allh razı olsun ınsallh...teyze dedım ama umarım yanlıs anlasılmam yenı yasınıza baktı o maksatla bıde bursa gordum sehırnızı hemşerı sayılırız...cok uzattım sanırım aeo

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı
Allah razı olsun..
Allahaısmarladık... B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

merve18_19 yazdı:
hafıze teyzecım ne kadar hos bır hıkaye gondermıssın...allh razı olsun ınsallh...teyze dedım ama umarım yanlıs anlasılmam yenı yasınıza baktı o maksatla bıde bursa gordum sehırnızı hemşerı sayılırız...cok uzattım sanırım aeo

Mervecim teyze desende farketmez bursalımısınhemşerilerimiz çoğalıyor akşam da Fevzisultan la tanıştık oda Bursalı çok sevindim İstanbula gittiğim zaman gözüm Bursa plakasını arıyordu ama sitede bursalı görünce sevindim Bursanın hangi semtindesin ?:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
S.A ELLERİNİZE SAĞLIK..
RABBİMİN NERDE ,NASIL HİDAYET NASİP EDECEĞİNİ BİLEMEYİZ.
ANCAK KULLARI ÜZERİNDEKİ HAKKI BEYTİNİ ZİYARETTİR.
SELAMETLE KALINIZ...

allah hiç bir iyiliği karşılıksız bırakmaz onun yüzü suyu hürmetini rahmetinle ödüllendirir ne mutlu :D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
s.a ben daha önce ailem dergisinde okumuşdum.:p
tekrar okumama vesile olduğunuz için allah sizden razı olsun.

Arada ben bile okuduğum şeyi tekrar okumaya bayılırım aklıma daha güzel yerleşiyor S.A B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm hafize kardeşim,

çok şükür Rabbimize beni de ne masalardan kurtardı evet samimiyet çok önemli ALLAH-Ü TEALA (C.C) bütün kullarına hidayeti nasip eder inşaALLAH.

selamünaleyküm

ALLAHIN RAHMETİ BOL YETERKİ İSTEMESİNİ BİLELİM EVİNDAR ZARARIN NERESİNDEN DÖNSEK KARDIR YETERKİ BİLİNCİNE VARALIM B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Toron yazdı:
Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı
Allah razı olsun..
Allahaısmarladık... B)

YORUMUNUZ İÇİN BENDE TEŞEKKÜR EDİYORUM B)

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı

HAFIZE TEYZECIM BEN BURSANIN IZNIK ILCESINDENIM AMA SIMDI FARKLI BIR SEMTINDE OTURUYORUM BURSANIN.COK MEMNUN OLDUM TANISTIGIMA INSALLH BIREBIR TANISIRIZ BI GUN HAFIZE TEYZECIM...SELAMETLE

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa11 yazdı:
elinize sağlık . allah sizden razı olsunB)B)B)B)B)

Demek ki “Yağ mumu isteyene yağ mumu, bal mumu isteyene de bal mumu veriliyor bu âlemde!..” Yeter ki samimi olarak istensin, gönülden dilekte bulunulsun S.A B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt