Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kola içince vücutta neler oluyor? (1 Kullanıcı)

ay yüzlüm

Kayıtlı Kullanıcı
Kola içince vücutta neler oluyor?

İlk 10 dakika: 15 çay kaşığı şeker almış gibi vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.
20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.
60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberce dışarı atılması demek.
Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigara gibi).

yoladevam

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeş ben yaklaşık 1.5 yıldır içmiyorum hayatım boyuncada içmicem ne kadar zararlı ve tehlikeki bir içecek olduğunu hatırlatman bilmeyen arkadaşlar için çok iyi oldu.

ebrar_21

Kayıtlı Kullanıcı
s.a artık kola insanların heryerde vazgeçilmezi haline gelmiş,zararını bilende içiyo bilmeyende benim aklıma gelen içindeki maddeler ve markasıda önemli bi faktör tabi ama hiç içmemek en doğrusu...AEO,DUA İLE.....

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
paylaşım için Rabbim razı olsun inşallah.zararlı olduğunu,bağımlılık yaptığını biliyordum ama kimyasal olarak neler yaptığını bilmiyordum
..:A
gerçekten de kola içtikten sonra,susuzluk hissediyordum ben de..
sürekli içmiyorum ama arada içmek te zararlı tabi..
midemiz ve vücudumuz bu asitli içeceğe iyi dayanıyor..
ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN
..:G
selam ve dualarımla..

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm..ben zaten bir çok neden den dolayı bu tür sıvı tüketimleri kullanmıyorum....sitede bir çok forum açıldı bu konu hakkında okuyupta hala kulak tıkayıp göz yumanlara sadece kocaman bir ''bravo'' diyorum..patlayana kadar içmeye devam..afiyet olsun..........

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
kola gibi basit muhabbet yapmayın

BASİTGİBİ GÖRÜNEN AMA İÇİNDEKİ KİMYASALLARIN VÜCUDA VERDİĞİ ZARARIN YANISIRA,

İÇİNDE BULUNAN MADDENİN HARAM BOYUTUNUDA GÖZÖNÜNDE BULUNDURURSAK,

DURUMUN VEHAMETİ ANLAŞILIR......

VE MAALESEF HALA EN ÇOK TÜKETTİĞİMİZZ İÇECEK...:A

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
KOLANIN İÇİNDEKİ MADDELERİN TAM OLARAK NE OLDUĞU YILLARDIR AÇIKLANMADI VE AÇIKLANMIYACAK ÇÜNKÜ KOLAYA RENGİNİ VEREN MADDE KAKTÜSLERİN ÜZERLERİNDE BÜYÜYÜP GELİŞEN COCHİNEAL ADLI BÖCEĞİN TOPLANIP KURUTULUP DÖVÜLDÜKTEN SONRA KOLAYA RENK VE TAT VERDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ.AMA BAZI KESİMLER AMERİKA KORKUSUNDAN BUNU BİLDİĞİ HALDE AÇIKLAYAMIYOR MALESEF

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
KOLANIN İÇİNDEKİ MADDELERİN TAM OLARAK NE OLDUĞU YILLARDIR AÇIKLANMADI VE AÇIKLANMIYACAK ÇÜNKÜ KOLAYA RENGİNİ VEREN MADDE KAKTÜSLERİN ÜZERLERİNDE BÜYÜYÜP GELİŞEN COCHİNEAL ADLI BÖCEĞİN TOPLANIP KURUTULUP DÖVÜLDÜKTEN SONRA KOLAYA RENK VE TAT VERDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ.AMA BAZI KESİMLER AMERİKA KORKUSUNDAN BUNU BİLDİĞİ HALDE AÇIKLAYAMIYOR MALESEF

:!:!:gulegule:gulegule

yaşar yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
bizleri böyle konularda aydınlattığınız allah sizlerden razı olsun

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun..çok şükür kolayı çok az tüketiyorum...su gibi içenlere allah yardım etsin

monece

Kayıtlı Kullanıcı
Yaklaşik 1 Yildir Bende Içmiyorum çok Zararli Olduğu Kesin

AbsusSameD

Kayıtlı Kullanıcı
2 senedir de ben içmiyorum inşallah ta artık içmeyeceğiz ben kendi adıma cevramdekilere tebliğ görevimi bununla ilgili olanını söylüyorum

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
s.a Bu Faydali Konu Için Allah Razi Olsun ...hayirla Kal

sena30

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Sağolasin Kardeşim.ama Bişeyi Merak Ettim Ben.bu Kadar Zararlida Sağlik Bakanliği Neden Bişey Yapmiyor.yada Bu Kadar çok Tüketilen Ve Içinde Bu Kadar çok Zararli Maddelerin Olduğu Bir Içeceğin Neden Satişini Durdurmuyor.selametle Kalin.....

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum ben bu kadar zarari oldugunu bilmiyordum.:( Allah razi olsun.

kayrahan

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum,paylasimin icin tesekkurler ederim arasira ictigim oluyordu fakat bundan sonra hic icmiyecegim.
Allaha emanet olun

RiSaLei-NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.powereglence.com
Selamun Aleykum kolanın kendi bitkisinin kökünden fare ürüyormuş bunuda araştırırsanız görüceksiniz ben bunu çok oldu göreli ailemde bende artık tüketmiyoruz elhamdülillah Allah a emanetsiniz selametle kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt