Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Köfteli makarna (1 Kullanıcı)

ELİZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
418
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
62
Web Sitesi
subat.blogcu.com
Yarım paket burgu makarna

- 150-200 gr kıyma

- 1 adet küçük kuru soğan

- 2 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmek içi de olur)

- 1 diş dövülmüş sarımsak

- 1 yemek kaşığı salça

- 2 çay bardağı domates rendesi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 avuç kıyılmış maydanoz

Tuz, karabiber, fesleğen, kekik, kırmızı biber


Tarifin Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, galeta unu, tuz ve fesleğen dışındaki baharatlardan dilediğiniz miktarda ekleyip iyice yoğurun.

Daha sonra bu karışımdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın.

Bu arada makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın.

Hazırladığınız köfteleri teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak kızartın.

Kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.

Küçük bir tavaya domates rendesi ve salçayı koyup bir süre pişirin. Eğer çok susuz olursa bir miktar sıcak su veya biraz daha domates rendesi ekleyebilirsiniz.

Daha sonra tuz, karabiber ve bir miktar da fesleğen ekleyin. Kızarttığınız köfteleri de sosa ekleyip karıştırın.

Makarnaların suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. (Bu sırada tencereyi 1-2 dakika ocakta tutun.) Sonra tabağa önce makarnayı koyun.

Üzerine istediğiniz kadar köfte yerleştirip sosu gezdirin. Son olarak da maydanoz serperek, servis yapın.



Afiyet olsun...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt