Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kızıma isim arıyorummmm (1 Kullanıcı)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar...kızım olacak ama bi türlü isim bulamıyorummm. Kuran-ı Kerim'de geçen güzel anlamı olan isimleri benimle de paylaşırsanız çok sevinirim .... Allah'a emanet olun hayırlı akşamlar... :a16:

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
ben serranur ismini çok beğeniyorum şahsen kızım olursa onu koymayı düşünüyorum:)

rukiye76

Kayıtlı Kullanıcı
merve
Mekke’de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa’y ederler yani 7 defa gidip gelirler. Kur’an-ı Kerim’de bakara suresi 158. ayet’te geçmektedir.

nisa
1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.

firdevs
1.. Cennet, 2. Bostan, bahçe. - Firdevsi: İran’ın milli destanı olan "Şeyhname"nin yazarıdır. Adı, Mansur b. Hasan’dır. 934-1020 yıllan arasında yaşadığı tahmin edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Kehf ve Mü’minün Surelerinde Geçmektedir.

irem
1. Cennet bahçesi. 2. Ok veya kurşun atılan nişan tahtası. 3. Cenk denilen musiki aleti ve bunu icad edenin adı. 4. Ad kavmi zamanında, Şeddad tarafından cennete benzetilme amacıyla yapılan bahçe olup, Şam’da veya Yemen’de bulunduğu söylenir. Kur’an-ı Kerim’de Fecr Suresinde Geçmektedir.

kevser
1. Maddi ve manevi çokluk, kalabalık nesil. 2. Cennette bir havuzun ırmağın adı. 3. Kur’an-ı Kerim’de 108. ve en kısa sure.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
nacizane benden de isim olcak:berrin, mina, hira, dilara,azra,sahra,sukeyna,embiya,

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
[color="ındigo"]allah razı olsun ... Yazdığınız isimler gerçekten çok güzel isimler ama malesef çoğuda tanıdıklarımda olan yada arkadaşlarımın benden önce düşünüp kızlarına koymak istediği isimler...benim aklımda olan bi kaç isim var ama daha güzelini bulmak istiyorum

begüm.belur.beria.elanur.zişan.selen.tuana[/color]

gırgır

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı akşamlar

--------------------------------------------------------------------------------

112 - Ebu'd-Derdâ (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın"

Ebu Dâvud, Edeb 69, (4948).

-------------------------------------------------------------------------
126 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Zeyneb Bintu Ebî Seleme'nin ismi Berre idi. "Nefsini tezkiye ediyor" denildi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) onu Zeyneb diye isimlendirdi.

Buhârî Edeb 108; Müslim, Edeb 17, (2141).

islama hayırlı ve saglıklı bir evlat olur inşaallah

hoşçakalın

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
benim en sevdigim isim Zülal :) eger bir kizim olursa birgun o ismi dusunuyorum.. :)

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
hayrunisa: hayırlı kadın
ecrin hira: peygamberimize vahıy geen yer
igra: oku
bu isimleri cok seviiyorum

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
ebrar
manası
1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaştığınız isimler gerçekten çok güzel ... En zoruda içinden bir ismi seçebilmek ...çok teşekkür ederim

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.
bende bir isim söylemek istiyorum.

ALEYNA YADA ALEYNANUR
selam ve dua ile....

KAFİRLER İSTEMESEDE , ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR.(saff/8)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.
Bende bir isim söylemek istiyorum.

Aleyna yada aleynanur
selam ve dua ile....

Kafirler istemesede , allah nurunu tamamlayacaktır.(saff/8)

aleyna ismi güzel ama anlamı sadece arapçada bağlaç yerinde kullanılıyor die duymuştum .... Allah razı olsun ....

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
tuana ismini bende begnirim anlamınıda tabi..
tuana nur ismi bana hep uyumlu ve anlamlı gelmiştir rabbim size hayırlı bir anne olmayı hayırlı bir evlada sahip olmayı nasip etsin...

inşa-ALLAH bebeginiz saglıcakla dogar ve size kendine hayır kapılarını acar..

ilk nefesden son nefese kadar hak yolunda ilerler hak rızasında sabit kalır inşa-ALLAH..

selam ve dua ile..

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm..:)
İREM:cennet bahçesi
TUANA:cennete düşen yağmur damlalarından ilki
demek ben bu 2 ismi de çok seviyorum..:)

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
mümteha ismi....allah'la peygamberimizin arasındaki kaldırılan perdedir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt