1/2 su br pirinç (haşlanıp)
2 çorba k. zeytinyağı
400gr dana kıyma
1 çay b. file yeşil fıstık
1 çorba k . domates salçası
pulbiber
2 diş sarımsak
Bulamak için:
2 yumurta
1 su b. un
1 su b. galeta unu
tuz
HAZIRLANIŞI:
ilk olarak biberlerin içleri çıkarılarak haşlanır.İçi için; kıyma zeytinyağında kavrulur. daha sonra,sarımsak,salça, haşlanmış pirinç ve yeşil fıstık ekelenerek kavrulmaya devam edilir.tuzu ve baharatı ayarlanır. hazır olan harç haşlanmış biberlerin içine doldurulur. ve biberlerin kapakları kapatılır. daha sonra biberler ilk olarak una,sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulanarak kızartılır. ya da isteğe göre fırında pişirilir.
Kategori: | Oktay Usta'dan |
2 çorba k. zeytinyağı
400gr dana kıyma
1 çay b. file yeşil fıstık
1 çorba k . domates salçası
pulbiber
2 diş sarımsak
Bulamak için:
2 yumurta
1 su b. un
1 su b. galeta unu
tuz
HAZIRLANIŞI:
ilk olarak biberlerin içleri çıkarılarak haşlanır.İçi için; kıyma zeytinyağında kavrulur. daha sonra,sarımsak,salça, haşlanmış pirinç ve yeşil fıstık ekelenerek kavrulmaya devam edilir.tuzu ve baharatı ayarlanır. hazır olan harç haşlanmış biberlerin içine doldurulur. ve biberlerin kapakları kapatılır. daha sonra biberler ilk olarak una,sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulanarak kızartılır. ya da isteğe göre fırında pişirilir.
Kategori: | Oktay Usta'dan |