Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kız Çocukları ve Babalar (1 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
Kız çocukları ile babaları arasında son derece güçlü duygusal bağ vardır. Kız çocuklarını değersiz addeden törelerde kızların babalarına ilgisi ve yakınlaşma çabası ne yazık ki terslenmeyle karşılık bulur. Eğitim almış birçok ailede bile bazı babalar kızlarıyla yakın olmaktan ve onları seviyor görünmekten imtina ederler. İçlerinden sevdiklerine kendilerini inandırarak kızlarıyla samimi olmaktan uzak dururlar. Oysa bir kız çocuğu için hayatında çok önemli olacak olan erkekler dünyasına açılan ilk ve en sağlıklı tanışma kapısı babalarıdır.

Küçük kız çocukları kendilerini babalarına daha çok sevdirmek isterler. Onların sözlerinden daha çok alınırlar, disiplinlerinden daha çok etkilenirler. Babalarına kendini beğendirmek, sevdirmek, onaylanmak, onlar tarafından önemsendiğini hissedebilmek için olağanüstü gayret sarf ederler.

Bir çok hanede akşam üzeri babaların işten dönüş vakti yaklaştığı zaman kız çocuklarının kulağı kapıdadır. Zil çalar çalmaz annelerinden önce kapıya koşarlar. Babasının elinde her ne var ise annesinden önce almak ve bakmak ister. Bu çocuksu heyecana baba tarafından gerekli karşılık verilmezse, babanın şahsında sembolize edilen “erkek” tanımı ve imajı kızın zihninde “özürlü” şekillenir.

Bütün gün özlenmesine karşın eve geldiğinde alelacele yemeğini yiyerek gazetesine gömülen veya ekrana kilitlenen bir kız babası ne kötü bir erkek örneğidir! Belki de gizli bir erkek düşmanlığının ilk tohumları bu ilgisiz, umarsız, kızlarının hislerine duyarsız babalar tarafından atılmaktadır. Fakat kolayca pes etmez kız çocuk; bebeğinin çıkan bacağını takması için yardım almayı dener, babasının çay servisini yaparak gözüne girmek ister. Olumlu davranışlarla bunu başaramazsa, azarlanma pahasına da olsa dikkat çekici hareketler yapmaya başlar. Bir baba sadece hasta olduğunda kızına ilgi gösteriyorsa, kız çocuklarının iştahsız, mızmız olmalarından ve sık sık hastalanmalarından daha tabii ne olabilir ki?

Özetle, kız ve erkek çocuklar fıtrî bakımdan birbirinden farklıdır. Yetiştirme ve terbiye sürecinde bu farklılık mutlaka dikkate alınmalı, fakat ayrımcılık yapılmamalıdır. Kız çocukların babaya düşkünlüğü mutlaka baba tarafından uygun karşılık verilerek değerlendirilmelidir. Zira kızlar için baba “model” erkektir ve bu model ileriki dönemler için belirleyici bir etkiye sahiptir.

B)B)B)B)B)B)

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kız Çocukları ve Babalar

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

SİZDENDE KARDEŞİM ALLAH'A EMANET OLUN.B)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

ZİL ÇALAR ÇALMAZ ANNELERİNDEN ÖNCE KAPIYA KOŞARLAR.BABASININ ELİNDE HER NE VARSA ANNESİNDEN ÖNCE ALIP BAKMAK İSTER.
yani ben hep böyle yapardım.Emeğine sağlık

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah babanıza rahmet etsin.mekanı cennet,cennetıde firdevs olsun inş.allah a emanet olun.B)

yusuf42

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidyolu.org

ya nerden geldi aklina kardesim benim kizimda öyle ben eve geldigimde annesinden önce kapiyi acar babam diyisi beni cok gururlandirir ALLAHIMA sükürler olsun böyle evletlar bana verdigi icin
sizinde emeginize saglikB)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun.allah a emanet olun.B)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel bir konuydu, Allah razı olsun ... Rabbim Annemizi babamızı başımızdan eksik etmesin ...

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

yusuf42 yazdı:
ya nerden geldi aklina kardesim benim kizimda öyle ben eve geldigimde annesinden önce kapiyi acar babam diyisi beni cok gururlandirir ALLAHIMA sükürler olsun böyle evletlar bana verdigi icin
sizinde emeginize saglikB)

inşlh eli boş gittimiyosunuzdur eve :)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
allah babanıza rahmet etsin.mekanı cennet,cennetıde firdevs olsun inş.allah a emanet olun.B)

ALLAH razı olsun.RABBİM cümlemize cenneti alayı nasip etsin

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aB)mB)iB)nB) allah razı olsun.B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

EVET ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU ALLAH RAZIOLSUN KARDEŞİM. MESELA PEYGAMBERİMİZLE HZ. FATIMANIN İLİŞKİSİNE BAKARSAK PEYGAMBERİMİZ(SAS) ONA SEVGİYLE MUAMELE ETMİŞ, BİR SÜRE EVLENMEMİŞTİR. KIZI GELİNCE AYAĞA KALKAR, ELİNİ BİLE ÖPERMİŞ. TABİ HZ. FATIMA DA ONA SAYGININ YANINDA PEYGAMBERİMİZİN ANNESİ GİBİ OLMUŞTUR.SELAM İLE..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

sizdende kardeşim ve sadece ona babasının annesı dıye hıtap etmıştır.allah a emanet olun.B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Hakikaten kızlar babaya daha yakın benim iki kızım var ikiside evli hala ve hala bize geldikler zaman önce babasına sarılırlar kimi zaman önce bana sarılın sonra babana diyorum tabi ki şaka olsun diye söylüyorum ama babaya sevgi daha başka Allah acılarını göstermesin :D:D:D

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

BENİMDE KIZIM 2.5 YAŞINDA KAPIDA İLK SÖZÜ GÜLEREK BABACIM OLUR İŞE GİDERKENDE BABA ÇUKALA AL CİPS AL MEST OLURUM ALLAH HERKESE SAĞLIKLI HAYIRLI EVLETLAR VERSİN B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

amin ablacım allah razı olsunB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt