Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kıymet bilmek (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Suda yaşayan balık suyun kıymetini bilmez, sudan çıkarılınca suya kavuşmak için çırpınıp durur. İnsanlar da böyledir. Mevcut nimetlerin şükrünü hakkıyla bilemez, beterin beterini yaşamadıkça pek anlamaz.

Padişah bir kölesi ile gemiye binmişti. Köle hiç deniz görmemiş, geminin mihnetini tatmamıştı. Ağlamaya, inlemeye başladı. Tir tir titriyordu. Avutmak için çok uğraştılar, ama bir türlü sakinleşmedi. Padişahın keyfi kaçtı.

Herkes aciz bir vaziyetteyken gemide bulunan yaşlı bir adam padişahın huzuruna çıktı, müsaade buyurursanız ben onu sustururum dedi. Padişah da lütfetmiş olursunuz dedi.

Yaşlı adam emretti, köleyi denize attılar. Köle birkaç kere suya battı çıktı. Sonra saçından yakaladılar, gemiden tarafa çektiler. Köle gemiye yaklaşınca iki eliyle dümene sıkıca sarıldı, oradan gemiye çıktı, bir köşede uslu uslu oturmaya başladı.

Yaşlı adamın yaptığı iş padişahı hayrete düşürdü. "Bu işteki hikmet nedir?" diye sordu.
Yaşlı adam cevap verdi: "Köle önce suya batmanın, boğulma tehlikesi geçirmenin acısını tatmamıştı. Gemideki selametin kıymetini bilmiyordu. İşte huzur ve saadet de böyledir, bir felaket görmeyen kimse, huzurun kıymetini bilemez."

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
bir felaket görmeyen kimse, huzurun kıymetini bilemez."

Selamün Aleyküm
Kardeşim bu konu tam benlik ben evimin eve eşimin değerini zamanında bilmedim şimdi ise kaybetmenin acısını yaşıyorum
Selametle kardeşim:gulegule

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
bir felaket görmeyen kimse, huzurun kıymetini bilemez."

Selamün Aleyküm
Kardeşim bu konu tam benlik ben evimin eve eşimin değerini zamanında bilmedim şimdi ise kaybetmenin acısını yaşıyorum
Selametle kardeşim:gulegule

Ve aleykümselam...Allah(c.c) yardımcınız olsun inşallah...Kısmet böyleymiş...Üzülmeyin..Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.. :gulegule
Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın inşallah..Allah(cc)'ya emanet olun inşallah..HAYIRLI AKŞAMLAR. .

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ellerine sağlık Rabbimiz deger kıymet bilen kullarından eylesin...
hayırlı akşamlar Rabbimize emanet ol..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı akşamlar..Allah(c.c)'ya emanet olun ..Şimdilik çıkmam lazım...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ellerine sağlık Rabbimiz deger kıymet bilen kullarından eylesin...

hayırlı akşamlar Rabbimize emanet ol..

Ve aleykümselam....Allah(c.c) razı olsun inşallah...Her an ezan okunabilir..Hayırlı akşamlar.. .:H

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Hayirli Akşamlar

çok Güzel Paylaşim Allah Razi Olsun.felaket Bilmeyen Kimse Huzurun Kiymetini Bilmez.felaketi Görmeden Huzurun Kiymetini Bilmek ümidiyle A.e.o

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Hayirli Akşamlar

çok Güzel Paylaşim Allah Razi Olsun.felaket Bilmeyen Kimse Huzurun Kiymetini Bilmez.felaketi Görmeden Huzurun Kiymetini Bilmek ümidiyle A.e.o

Ve aleykümselam...Size de hayırlı akşamlar...
Allah(c.c) razı olsun inşallah...Allah(c.c)'ya emanet olun.. :H

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim ellerine saglık rabbim razı olsun güzel bir paylaşımdı yine
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim ellerine saglık rabbim razı olsun güzel bir paylaşımdı yine

rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile

<<B)>>

Ve aleykümselam...Allah(c.c) azı olsun inşallah...Hayırlı günler..Allah(c.c)'ya emanet ol.. :H

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm RESUL Kardeşim..
Allah(CC) razı olsun..Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm RESUL Kardeşim..
Allah(CC) razı olsun..Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Ve aleykümselam..Talip amca.
Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah...
Dualarda buluşmak niyetiyle..Allah(c.c)'ya emanet olunuz...:H

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
acı gercek keşke yitip bitirmeden anlasak bazı şeyleri çok geç olmadan :( allah razı olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt