Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KIYMET BİLMEK İÇİN KAYBETMEK Mİ GEREKİR? (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kırlangıcın biri, bir gün, bir adama aşık olur. Günlerce penceresinde onu gözler. Derdini anlatmak, içini dökmek ister ama nedense bir türlü csaret edemez.

Günler günleri takip eder, sonbahar yaklaşır. Zamanının az kaldığını farkeden Kırlangıç nihayet tüm cesaretini toplayarak gönül verdiği adama her şeyi anlatmaya karar verir.

Pencereyi açıp temiz havayı teneffüs etmek isteyen genç adam, güzel bir kuşun karşıdaki ağacın bir dalından kendini izlediğini görür. Camına doğru uçtuğunu farkederek irkilir. O ne! Hayret edilecek bir şey, kuş hiç korkmamakta hatta, camın pervazını tutan ellerine kadar yaklaşmaktadır. Kısa bir sessizliğin ardından kuş dile gelir ve

'Ey sevimli adam, ne zamandır ben sana aşığım. Ne olur beni içeri al, dost olalım' der. Fakat son derece ciddi olan adamın bu kuşla uğraşacak vakti yoktur, kabaca kuşu iter ve

'Hadi git işine. Ben senle uğraşamam' der.

Kırgın, küskün bir halde geri dönen Kırlangıç sevilmeden sevebilecek kadar sadık, herşeyi göze alabilecek kadar sevdalıymış adama. Bir kaç gün sonra tekrar gelir.

'Ne olur beni reddetme. Al beni içeriye. Sana arkadaş olurum, bak sen de benim gibi yanlızsın.'

Fakat adam çok acımasızdır. Bir türlü taş kalbi yumuşamaz,

'Git işne yahu. Sen ne biçim bir yaratıksın. Ben seni içeri alıp da ne yapacağım?'

Dertli Kırlangıç tekrar uçar yanlızlık kokan yerlere. Çok üzüntülüdür. Kendi kendine bir süre daha bekleyeyim de son bir defa daha varayım yanına. Belki bu defa kabul eder der.

Yaz neredeyse bitmek üzeredir. Esen rüzgarlar ile etrafa dağılmaya başlayan yapraklar güz'ün geldiğini acı acı hatırlatır masum kuşa. Bir ümit daha yeşerir içinde ve son bir kez daha sevdiğini görmeye gider.

'Bak, yaz bitiyor. Yakında sıcak ülkelere göç etmem gerekecek. Dışarısı soğuk. Çok üşüyorum. Ne olur beni al içeri. Seni eylendirir hoş vakit geçirtirim sana. Senin hiç mi bir dosta ihtiyacın yok. Arkadaş olayım sana.'

Fakat ne mümkün bu defa da terslenen Kırlangıç tüm ümitleri kırılmış, çaresiz tekrar uçar, gider. Hem de bir daha geri dönmemecesine. Sıcak ülkelere göç eder.

Uzun süre kuşun gelmediğini fark eden adam yavaş, yavaş fikrini değiştirmeye başlar.

'Ben ne aptal bir adamımım. Şuncacık kuşun bana ne zararı olurdu ki bir türlü bu teklifi kabul etmedim. Hem ona iyilik yapmış olurdum, hem de can sıkıntısından kurtulurdum' demeye başlamış. Fakat kuş bir daha geri gelmemiş.

Kış bitmiş, göçmen kuşlar dönmeye başlamışlar. Genç adam gözlerini pencereden ayıramıyormuş. Fakat beklediği kuş bir türlü dönmüyor, penceresine uğramıyormuş.

Günler günleri kovalamış, yaz aylarının ortalarına gelinmiş. Kuşun geri dönmesinden ümidini kesen genç adam, görmüş geçirmiş bir dostuna gitmiş. O her şeyi bilirmiş. Çünkü hayatı kitaplar arasında geçmiş.

Derdini ona anlatıp akıl danışmış. Yaşlı bilgin onu sabırla dinlemiş. Söyleyecek sözü kalmayan, pişmanlığını defalarca itiraf eden genç adama dömüş ve ağır, ağır su sözler dökülmüş dudaklarından.

'KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ SADECE ALTI AYDIR OĞUL.'

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KIYMET BİLMEK İÇİN KAYBETMEK Mİ GEREKİR?

ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL BIR PAYLASIM SAG OL KARDESIM

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)B) SAĞOLB)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

FIKRA BÖLÜMÜNE SİZİN İSMİNİZİ YAZA BİLİRMİYİM ALLAHA EMANET OL B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum...

Rahman razı olsun ...Rabbimiz in her yarattıgına merhametli yaklaşmak duası ile .elinize saglık selametle..

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
selamun aleykum...

Rahman razı olsun ...Rabbimiz in her yarattıgına merhametli yaklaşmak duası ile .elinize saglık selametle..

bu kadar....B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:
selamun aleykum...

ve aleyküm selam.. amin inşallah.. Allah sizden de razı olsun inşallah.. selam ve dua ile

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM...

EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK..

KAYBETMEK Mİ GEREK İLLA KIYMETİ ANLAMAK İÇİN GÖNÜL İSTERKİ EN BÜYÜĞÜNDEN EN KÜÇÜĞÜNE HİÇBİŞEY KAYBETMEDEN KIYMETİ BİLİNSE NE GÜSEL OLACAK...

TÜKETMEYE PROGRAMLADIK KENDİMİZİ GİBİ GELİYO BANA...

SELAMETLE...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Fakat ne mümkün bu defa da terslenen Kırlangıç tüm ümitleri kırılmış, çaresiz tekrar uçar, gider. Hem de bir daha geri dönmemecesine. Sıcak ülkelere göç eder.
s.aleyküm çok güzel ama bir o kadar da hüzünlendirici bir paylaşımdı..:(:(:(yani ne bileyim okurken geride bıraktığım arkadaşlarım gözümün önüne geldi ve hüzünlendim..:(:(:(hayat bu işte..bugün varız yarın yokuz belki 1 dk sonra herşeye veda ederek gideceğiz bu diyarlardan..formun başlığında belirtildiği gibi;''KIYMET BİLMEK İÇİN KAYBETMEK Mİ GEREKİR''illaki..oysa şu kısacık ömürde hiç kırgınlık,kavga,kin nefret olmasa..herşey güzel,yolunda olsa..hayatta herkes yaşamayı ve sevmeyi yeğlese..birilenin kuyusunu kazmaya değil de onların gönüllerini fethetmeye çalışsa..sevmek,sevindirmek ve sevdirmek hayat gayesi edilse..ve sahip olduğumuz nimetlerin gerçek kıymetini onlar elimizden gitmeden anlasak..allaha(c.c.)emanet olun..

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleyküm

Çok güzel bir hikaye ilk duyunca çok etkilenmiştim hatırlattığın için Allah razı olsun malesef ki, insan sevdiğinin değerini kaybedince anlıyor o zaman da hiç bir anlamı kalmıyor her şey zamanında güzel selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

tuba07 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM...

EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK..

KAYBETMEK Mİ GEREK İLLA KIYMETİ ANLAMAK İÇİN GÖNÜL İSTERKİ EN BÜYÜĞÜNDEN EN KÜÇÜĞÜNE HİÇBİŞEY KAYBETMEDEN KIYMETİ BİLİNSE NE GÜSEL OLACAK...

TÜKETMEYE PROGRAMLADIK KENDİMİZİ GİBİ GELİYO BANA...

SELAMETLE...

ve aleyküm selam kardeşim. haklısınız.. Allah razı olsun, selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

RECEB BOZKUS yazdı:
s.aleyküm çok güzel ama bir o kadar da hüzünlendirici bir paylaşımdı..:(:(:(yani ne bileyim okurken geride bıraktığım arkadaşlarım gözümün önüne geldi ve hüzünlendim..:(:(:(hayat bu işte..bugün varız yarın yokuz belki 1 dk sonra herşeye veda ederek gideceğiz bu diyarlardan..formun başlığında belirtildiği gibi;''KIYMET BİLMEK İÇİN KAYBETMEK Mİ GEREKİR''illaki..oysa şu kısacık ömürde hiç kırgınlık,kavga,kin nefret olmasa..herşey güzel,yolunda olsa..hayatta herkes yaşamayı ve sevmeyi yeğlese..birilenin kuyusunu kazmaya değil de onların gönüllerini fethetmeye çalışsa..sevmek,sevindirmek ve sevdirmek hayat gayesi edilse..ve sahip olduğumuz nimetlerin gerçek kıymetini onlar elimizden gitmeden anlasak..allaha(c.c.)emanet olun..

ve aleyküm selam Recep kardeşim.. ne mümkün, keşke diyesi geliyor insanın, yazdıklarınıza... hayatın geçiciliğini unutup, nefsimizin çektiği yere göre gidiyoruz.. nefis de hep kötülüğü dayatıyor insana... rabbimiz, her şeyin kıymetini, zamanında bilenlerden eylesin inşallah kardeşim. rabbime emanet olun.. selam ve dua ile..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt