kıymalı pide içi:
yarım kilo kıymayı derin bir kaba alıyoruz içine ince kıyılmış bir soğan,üç domates, yarım demet maydanoz iki çay kaşığı tuz, karabiber ekljiyoruz karıştırıyoruz ben yoğuruyorum biraz. sonra ister pideciye veriyoruz istersek un ve maya ile bir hamur hazırlayıp üzerine döşeyip fırına atıyoruz istersek de fırından hazır ekmek hamuru alıp pidemizi hazırlıyoruz. yarım kilodan pidecinize bağlı ama 8-10 tane pide çıkıyor.
ıspanaklı pide içi:
yarım kilo ıspanak bir soğan ince ince kıyılıyor. içine yarım kilo tatlı lor (bu lorla harika oluyor siz evdeki başka bir peyniride kullanabilirsiniz.)koyuyoruz üç çay kaşığı tuz,yarım çay bardağı yağ koyup karıştırıyoruz. pideci kapalı pide olarak pişiriyor.
ıspanaklı pizza
bir başka alternatif ise aynı ıspanaklı iç ama ezine veya koyun peyniri tercihen karıştırılıyor mayayla yoğurduğumuz hamurumuz bekletiliyor (4 su bardağı un ve bir paket yaş maya ,yarım su bardağı süt,yarım su bardağı yağ))ve kabarması bekleniyor tepsiye yayıyoruz tekrar bekliyoruz hamur iyice kabarıyor ıspanaklı içi üzerine yayıyoruz fırına atıyoruz pişmesine yakın fırından alıp üzerine bir su bardağı kaşarı yayıyoruz ıspanaklı pizza oluyor afiyet olsun.
not : pizzalarda tepsi mayasının en önemli püf noktası olduğunu düşünüyorum. ya da mayalı hamur işi yaparken (poğaça) hamur çok yumuşak oluyor.
yarım kilo kıymayı derin bir kaba alıyoruz içine ince kıyılmış bir soğan,üç domates, yarım demet maydanoz iki çay kaşığı tuz, karabiber ekljiyoruz karıştırıyoruz ben yoğuruyorum biraz. sonra ister pideciye veriyoruz istersek un ve maya ile bir hamur hazırlayıp üzerine döşeyip fırına atıyoruz istersek de fırından hazır ekmek hamuru alıp pidemizi hazırlıyoruz. yarım kilodan pidecinize bağlı ama 8-10 tane pide çıkıyor.
ıspanaklı pide içi:
yarım kilo ıspanak bir soğan ince ince kıyılıyor. içine yarım kilo tatlı lor (bu lorla harika oluyor siz evdeki başka bir peyniride kullanabilirsiniz.)koyuyoruz üç çay kaşığı tuz,yarım çay bardağı yağ koyup karıştırıyoruz. pideci kapalı pide olarak pişiriyor.
ıspanaklı pizza
bir başka alternatif ise aynı ıspanaklı iç ama ezine veya koyun peyniri tercihen karıştırılıyor mayayla yoğurduğumuz hamurumuz bekletiliyor (4 su bardağı un ve bir paket yaş maya ,yarım su bardağı süt,yarım su bardağı yağ))ve kabarması bekleniyor tepsiye yayıyoruz tekrar bekliyoruz hamur iyice kabarıyor ıspanaklı içi üzerine yayıyoruz fırına atıyoruz pişmesine yakın fırından alıp üzerine bir su bardağı kaşarı yayıyoruz ıspanaklı pizza oluyor afiyet olsun.
not : pizzalarda tepsi mayasının en önemli püf noktası olduğunu düşünüyorum. ya da mayalı hamur işi yaparken (poğaça) hamur çok yumuşak oluyor.