Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kiyamet!!!!!!!!!!!!!!! :( (2 Kullanıcı)

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Ebulleys Semerkandi Hz. Nin Kitabından yazıyorum boş Kaldıkça Devam Etcem Yazmaya biraz uzun bir konu ama Dikkatle takit Edip Okuyunuz...

Selamun Aleykum ve Rahmetullahi Veberakatuhu
Rahman ve Rahim olan Allahın Adıyla.

Kıyamet

Fakih anlatıyor.

Bir gün Resulullah’a Sordum,

Ya Resulullah Kıyamet günü Seven sevdiğini hatırlayabilirmi?

Üç yerde hatırlayamaz buyurdu,

1 Tartıda
2 Defterin verilişinde
3 Birde oradakilerin üzerinde cehennemden bir boyun eğilip şöyle dediği zaman,

BEN ŞU ÜÇ ZÜMREYİ YAKALAMAKLA MEMURUM

Allahtan Başka bir ilaha tapanlara
İnatçı zalimlere
Hesap gününe inanmayanlara

Daha sonra bu saydıklarının üstüne yumulur ve onları yakalayıp cehennemin dibine atar,

Cehennemin üzerine kurulan köprü vardır kıldan ince kılıçtan keskindir. Ona bağlı dikenli teller vardır ve demir çengeller vardır onun üzerinden yıldırım gibi geçen insanalarda vardır fırtına gibi esen insanlarda vardır yalnız Müslümanlar kurtulur Müslüman olmayan o dikenli tellere çengellere takılarak cehenneme yüz üstü yuvarlanır.

Ebu Hureyre den rivayet edilen bir hadis-i şerif şöyledir.

Birinci Sürla ikinci sür arasında 40 yıllık bir zaman vardır.

Sonra Allah’u Teala Semadan bir su yağdırır, bu su erkeklik suyuna benzer bunun üzerine yeşillik biter gibi mahlukat çıkmaya başlar.

Başka bir HAdistede Ebu Hureyre Şöyle bildirir.

Allah’u Teala Sür’u yarattıktan sonra onu İsrafil’e verdi İsrafil onu ağzına koymuş gözünü arşa dikerek üfleme emri nezaman kendine verilecek ona bakmaktadır.

Sonra Ey Allah’ın Resulu Sür Nedir diye sordumda

Sür Nurdan bir Boynuzdur

Şekli nasıldır diye sorduğumda “geniş çaplıdır beni peygamber olarak gönderene yemin olsunki onun genişliği yer gök alanı kadardır ona üç defa üfleni”

Korku için
Ölüm için
Dirilmek için

Bu durum Kur’an da şöyle anlatılır.

“Sür’a Üflendiği gün yerde gökte ne varsa sarsılır, Ancak Allah’ın dilediği kalır” (Neml 87)

Yine o gün Çocuklar birden yaşlanır, Şeytanlar kaçmaya başlar

Bu Mana şu ayette geçer.

“Ey İnsanlar! Kıyametten korkunuzi Kıyamet sarsıntısı büyük bir şeydir. O gün süt emziren analar süt verdiklerini unuturlar, hamile kadınlar çocuklarını düşürürler insanları sarhoş görürsün ancak sarhoş değildirler Allah’ın azabı çetindir. (Hac 12)

Ve Allahın dilediği kadar o halde kalırlar

İkinci üflemede Allah’u Teala İsrafile emir verir ölüm üflemesini yaptırır OZaman Allahın dilediği hariç yerde gökde ne varsa ölür, bu durumda şu ayetle Sabittir, “Süra üflendiği zaman göklerde ve yerde olan canlılar ölür Ancak Allahın dilediği kalır (neml 87)

Burada ölümden istisnad edilenler şehitlerin ruhlarıdır.
Denildi ki :

Ölmeyenler; Cebrail Mikail İsrafil ve Azrail’dir

Hepsine Salat selam olsun

Allah Kendisin daha iyi bildiği halde Azraile sorar

Yarattıklarımdan Kim kaldı?

Azrail Şöyle der

Ya Rabbi Sen varsın, ÖLMEZSİN, Yarattıklarından Cebrail Mikail İsrafil Arşı Taşıyan Melekler birde Ben Kaldım.

Bunun üzerine Allah’u Teala Emreder ve Onlarında Ruhunu alır.

Sonra Tekrar Sorulur Azraile Azrail Ben Kaldım der.

Sonra Allah

Ey Ölüm Meleği, Her Nefis Ölümü Tadacaktır emrini duymadınmı? Sende yarattığım mahlukattan birisin, senide gördüğün ölüme mahkum yarattım.

Sonra Azrail Cennetle Cehennem Arasında biryere giderek, kendi ruhunu orada alır, orada öyle bir bağırırki eğer kainat ve mahlukat hayatta olsa idi o sesten hepsi ölürdü buyrulmuştur. O Sırada Azrail A.S derki Eğer Ölümü bu kadar zor olduğunu bilseydim mümin kulların ruhlarını daha şefkatle alırdım.

Ve nihayet Oda ölür ve Yaratılan hiçbirşey kalmaz. Ve Ozaman Allah’u Teala Alçak Dünyaya Şöyle Seslenir,

“NEREDE SULTANLAR! NEREDE SULTANLARIN OĞULLARI! ZALİMLER! ZALİMOĞULLARI! NEREDE NİMETİMİ YİYİP BAŞKASINA KUL OLANLAR!

Bundan sonra şöyle der;
Bugün Mülk Kimin?
Bu Soruya Cevap veren olmaz, Ve Kendi Zatı şöyle Söyler Vahid, Kahhar Olan ALLAH’TIR

Bundan Sonra Allah’u Teala Yağdır yağması için Göğe emir verir, Gök yağmur yağdırır. Bu yağmur erlik suyuna benzer. Tam kırk gün yağar. Bu su her şeyin üstüne 12 arşın çıkar. Allah’u Teala bu su ile mahlukatı nebat çıkarır gibi çıkarır. Böylece vücutları tam olur ve her şey eski vücudunu alır böylece vücutları tamam olur eski halini alır.

Bundan sonra Allah’u Teala İsrafilin ve Arşı Taşıyan meleklerin dirilme emrini verir, ve Allah’ın emri ile dirilirler.

Üçüncü üfleme için İsrafile Emir verilir ve yalnızca Cebrail ve Mikail dirilir.

Allah’ın bu emri gerçekleştirilir

Sonra Allah Süra Dirilme Üflemesini Yapılmasını Emreder. Emir gerçekleşir ve Yerle Gök arası Arı kovanı gibi Ruhlarla dolar, ve O ruhlar Kendi vücutlarına genizlerinden girerler ve yer yarılıp meydana çıkarlar.

Bu hususta Peygamber Efendimiz, Yerin ilk Yarılacağı Kimse benim buyurmuştur.

Sonra Cebrail Mikail ve İsrafil Peygamber Efendimizin Yanına giderler Yanlarına Burak ve Cennet Hullesi alırlar. Ve Peygamber efendimiz Cebraile Sorar Bugün ne Gündür? Cebrail Cevap verir Bugün Kıyamet Günüdür. Bugün Hak Günüdür. Dehşetli gün bugündür.

Resulullah Sorar.
Allah c.c Kullarına ne yaptı?

Cebrail şu müjdeyi verir. Sana müjde! Yerin Kendisi için Yarılacağı ilk Kimse Sensin der

Allah Sonra İsrafile Emir ve Tüm Yer Yarılır.

Onlar Kabirlerinden Kalkıp koşarak Rablerine Giderler (Yasin Ayet 51 )

Kabirlerinden Yalınayak ve Başları açık vaziyette çıkarlar. Sonra bir Durağa giderler ve orada 70 yıl beklerler.

Allah bu süre içerisinde onlara bakmaz. Aralarındaki hükme bakmaz.

Gözyaşları tükeninceye kadar ağlarlar. Sonra gözlerinden kan akmaya başlar. Gözlerinden akan kanlı yaşlar çenelerine kadar yükselir ve Kendi kanlı yaşlarına batarlar.

Bundan sonra Mahşer Yerine çağrılırlar. “Davetçiye koşarak giderler” (kamer 8 )

Yani görerek isteyerek koşarak giderler. Oraya insan cin ve diğer mahlukat hep toplanır. Onlar o halde beklerken semadan yankılı bir ses gelir. Çok şiddetlidir onları dehşete düşürür. Sema yarılır ve dünya semasının melekleri yere inerler. Oraya inenler yerdekiler kadardır saflarını tuttuktan sonra semadakiler meleklere sorarlar:

Rabbimizin Hesap konusundaki Emri sizde varmı?
Hayır! Hesap emri sonra gelcek derler.

Bundan sonra ikinci kat göğün melekleri gelir. Ve Sırasıyla tüm Semaların melekleri inerek Çepeçevre tüm Dünya Ehlinin etrafını sararlar.

Böylece İnsanoğlu ve Cinlerin Etrafı 7 Kat Göklerin Melekleri Tarafından 7 Sıra Halinde Saf Tutularak çevrelenir ve İnsanlar ne yana giderlerse gitsinler melekler Tarafından biryere gönderilmezler.

Bu husus Rahman Suresinde Şöyle Anlatılmıştır.

( Ey Cin ve İnsan Toplulukları, Göklerin ev Yerin Çevresinden geçmeye gücünüz yetiyorsa geçin, fakat Allah’ın verdiği bir güç Olmadan geçemezsiniz) ( rahman ayet 33 )

Bir başka ayettede “O gün sema bulutları parçalanacak ve melekler bölük bölük indirilecektir” (Furkan 25. ayet)

Sonra o Gün Allah c.c şöyle buyuracak. Ey İnsan ve Cin topluluğu! Size Nasihatçi yolladım. Amelleriniz işte defterinizdedir. Ondan hayır gören Allah’a Hamd etsin Kötülük bulan nefsini ayıplasın, Ve Allah Cehenneme Emir verir Oradan uzun parlak siyah konuşan bir boyun uzar Allah’ın şu emirlerini bildirir.

Ademoğlu Şeytana Tapmayasınız Çünkü o Sizin için apaçık bir düşmandır. Bana ibadet edin işte Dosdoğru yol budur! Diye size Emretmedimmi?

Şeytan Sizden nicelerini kandırdı hala akıl erdiremiyormusunuz?

İşte Size Vaat edilen Cehennem Budur.

Küfrünüz Sebebiyle Bugün Oraya girin!

( Yasin Suresi 61 62 63 64 )

Bu Hitab-ı İlahiyi işiten herkez orada yere çöker.

(O gün Her Ümmeti Diz Üstü çökmüş görürsün, her ümmet kendi kitabına çağrılır casiye ayet 28 )

Bundan sonra Allah ümmetler arasında hükmeder, vahşi ve ehli hayvanlar arasında hükmeder boynuzsuz koç boynuzlu koçdan hakkını alır

Bundan sonra Hayvanlara Toprak Olun! Emrini verir Onlar toprak olurlar. Bunu gören Kafirler imrenir ve şöyle derler.( Keşke Bende Toprak olsaydım ) Nebe’ Ayet40 )

Bundan sonra Kullar arasındaki Diğer hükme geçilir.

İnsanlar çırılçıplak halde analarından doğdukları gibi mahşere geçerler.

Bunu Duyan hz aişe Erkekler Kadınlar hepsi bir aradamı diye sorar Resulullahta s.a.v evet diye cevap verir, hz Aişe Vah başımıza Gelenler diye yakınırken Omzuna dokunarak Üzülme insanlar o Gün büyük bir meşgale içinderdirler der. Bakmak nerede gözleri semaya dikilidir. 40 yıl bir şey yemeden içmeden dururlar. Şiddetle terlerler. Bir kısmının teri ayaklarına bir kısmı bacaklarına karınlarına kadar yükselir.

Birkısmınında Boğazına kadar yükselir. Ancak bu terleme orada çok fazla durmaktan meydana gelir.

Sonra Allah bir Münadiye Emir verir. Ve Çağrılır.

Falanın oğlu Falan nerede?

İnsanlar başlarını o sesin geldiği yöne doğru uzatırlar ve Gelen Kişi Allahın huzurunda Divan durur.

Sonra Nerede Zulme uğrayanlar denir Onlarda gelir. Zalimin iyiliklerinden alınır ve Mazluma verilir. Ve Mazlumun Kötülükleri Tüketilir. Mazlumun Kötülükleride o Zalime Yüklenerek Zülmü çoğaltılır.

Haksızlığa uğrayana zalimin iyilikleri bitinceye kadar verilir. Zalimde Hiçbir iyilik kalmaz Mazlumdaki Kötülüklerde Ona yüklenir ve Allah. Yürü Cehenneme! Bugün zulüm yoktur. Allah Hesapları Çabuk Görür. Der.

Peygamber Efendimiz s.a.v den Naklen Muaz b. Cebel Şöyle buyurmuştur.

İnsan Kıyamet günü şu dört şeyden sorulmadıkça Hiçbir Yere Adım Atamaz.

1. Ömrünü Nerede Tükettiği
2. Gençliğini nerede harcadığı
3. İlmi ile Ne gibi Amel işlediği
4. Malını Nerede Kazanıp Nereye Harcadığı.

İkrime r.a Anlatıyor.

Kıyamet günü baba oğlunu Yakalar Şöyle der Oğlum Bana iyiliklerinden biraz verki yüküm hafiflesin, Oğul Kabul etmez senin korkundan bende korkuyorum der.

Sonra Hanımına gider ve Hanım ben dünyada kocan idim bana birtane olsun iyilik hediye et diye yalvarır.

Ve hanım şöyle der buna imkan yok bende senin korktuğundan krokuyorum der.

Bu mana ise şu ayetle sabittir.

Günahkar biri ağırlığından bir parça alınması için birini çağırırsa ondan hiçbirşey alınmaz (fatır ayet 18 )

Sonra İnsanlar ayakta durmanın yorgunluğundan tere gömülmekten sıkılarak şöyle yalvarmaya başlar.

Ya Rabb Bize Acı bu halden bizi kurtar dilersen cenneme at.

Bunun üzerine Peygamber efendimiz Şöyle Anlatmıştır. S.a.v

Her peygamberin kabul olan bir duası vardır. Ve Onu dünyada yapmıştır.

Ben dua’mı ümmetime şefaat için mahşere sakladım.

Anlayınız. Ben Ademoğlunun efendisiyim, Ancak bu övünmek değildir. Liavul Hamd Kıyamet Günü elimde olacak Adem ve Diğer insanlar onun altında toplanacak Bu sözler Övülmek için Değildir!

Sonra şöyle buyurdu.

Kıyametin Gam ve sıkıntısı çok olur. İnsanlar kendi aralarında konuşurlar ve hz Adem e giderler. Ona şöyle derler.

Sen insanlığın babasısın. Rabbine bizim için şefaatçı ol ki bir an önce aramızda hükmetsin.

Hz Adem cevaben : Ben Allahın huzurunda size şifaat edecek Vasıfta değilim. Ben hatam için cennetten kovuldum. Bugün benim için önemli olan nefsimdir. Nuh’a gidin o ilk Resuldür

Sonra Nuh a.s a giderler ve derlerki

Rabbın katında bize şefaatçi ol

Nuh a.s şu cevabı verir.

Benimde bir duam vardı ben duamı yaptım ve bütün canlılar boğuldu. Benim için önemli olan nefsimdir der. İbrahim a.s a gidin Allah onu Kendine Dost Edindi. Der

Çaresiz İbrahim a.s a giderler ve şöyle derler.

Rabbın Katında bize şefaatçi ol bize hükmetsin.

İbrahim a.s şu cevabı verir ben size şefaat edemem çünkü insanlar için üç defa yalan söyledim der.

Bu mevzu enbiya suresinde ve saffat suresinde anlatılmıştır. “İbrahim Yıldızlara Baktı ve Ben hastayım dedi” “belki bu işi büyükler yapmıştır dedi” üçüncü olarakta karısına kardeşimdir demişti. Musa ya gidin o Allahla Kelam etti Konuştu. Der

Çaresiz hz musa ya giderler musa a.s da cevaben ben size şefaatçı olamam ben bir nefsi haksız yere öldürdüm ben anca kendi hesabımı verebilirim der İsa ya gidin o Allah’ın ruhudur der.

İsa ya giderler ve şu cevabı alırlar. Ben size şefaatçi olamam çünkü annem ve ben ilah ittihat edildik şimdi kendi derdimize düştük derler. Size şunu söyleyeyim der ve ekler. Sizden hiç gören odlumu? Bir kasaya biriniz bir mal koysa ve kasa mühürlense o kasanın içini mühür açılmadan açabilirmisiniz? Hayır derler. Öyleyse Nübüvvet onunla mühürlendi. Ona gidin Yani Ahmed Mahmud Muhammed Mustafa s.a.v ya gidin. Bugün onun güdünür! Allah c.c onun gelmiş ve geçmiş tüm günahlarını kusurlarını bağışladı. Ona gidin!

Resulullah s.a.v şöyle Devam etti.

İnsanlar bana gelirler. Dertlerini söylerler. Ve onlara Allah’ın izin verdiği dilediği kadar razı olduğu kişilere şefaat ederim. Kalan kalır.

Sonra Hesap Sorulmaya bşalar ve Bir Münadi Şöyle Seslenir. Muhammed Ümmeti Nerede!

Evet Biz Ümmeti Muhammed olarak en son dünyaya geldik ama Kıyamet günü ilk hesaba çekilecek kimseleriz.

Ben Kalkarım ve Ümmetimde Kalar. Diğer ümmetler bize yol açarlar. Temizlik Eseri olarak parlak nurlu bir şekilde yol alırız. Biz geçip giderken diğer ümmetler bizim için şöyle derler. Neredeyse bu ümmetin tamamı peygamber olacakmış.
Bundan sonra Cennetin Kapısına gider ve Kapının açılmasını isterim. Bir ses Kim o der.

Ben Allah’ın Resülu Muhammed’im derim derim.

Kapı açılır. içeri girer ve Rabbime Secdeye Kapanırım. Ona öyle bir hamd ederimki benden evvel kimse ona öyle hamd etmemiştir. Benden sonrada kimse böyle bir hamde muvaffak olamaz. Sonra bana şöyle denir. Başını kaldır söyle dinleneceksin. İste, istediğin verileceki şefaatçı ol şefaatın kabul olunacak.

Bundan sonra başımı kaldırırım ve kalbinde arpa tanesi kadar yahut zerre kadar imanı olana şefaat dilerim.yani “Allahtan başka ilah olmadığına Muhammedin Allahın Kulu ve Resülu olduğuna şehadet edip yakin derecesinde iman edenlere”

Birdahaki Konum Cennet ve Cehennemlikler olacak Allahın İzniyle… Yazım Hatası yaptıysam Affedin yaklaşık 2 saattir yazıyorum parmaklarım ve gözlerim ağrıdı. Hesini inşallah Dikkatle Ve Anlayarak Okumuşsunuzdur. Kıyamet Azabından Kabir Azabından Yine Sahibi olan Allah’a Sığınırım.

Allah Yar ve Yardımcımız olsun..

Es-Selamu Aleykum Ve Rahmetullahi Veberakatuhu..

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun sevabını yazsın inşaAllah okadar uğraşmışsınız...
ben alıntı yapıyorsnuz sanıyordum...
Rabbım sen bızlerın yardımcısı olsun... selam ve dua ile hayırlı geceler..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Gönlü güzel kardeşim o ellerinin her bastığı parmağın, o gözlerinin her gördüğü anın misli misli sevabını yazsın RABBİM inşaallah...paylaşımınız için ALLAH razı olsun...yazdıklarınız o kadar dehşet verici ki ALLAHım kudretinden sual olunmaz...ALLAHım o günün dehşetinden bizleri emin kıl...hayırlı geceler...

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
devamını bir bilseniz daha ölmeden "ya leyteni kuntu tera" dersiniz. "Keşke Toprak Olsaydım"

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Hz Ebu Bekir, derki Keşke bir Koyun olsaydım, Benim Etimi Kesip Yeselerdi Hiç olup gitseydim, ama Rabb'in huzuruna Hesap vermeye gitmeseydim.

hz Osman Derki, Keşke bir Kuş olsaydım Avcılar beni vursalar etimi yeseler yok olup gitseydim ama Allah'ın huzuruna Hesap vermeye Gitmeseydim

Halbuki Allah Kur'an da Hz Osman için "Osman'a Hesabı Kaldırdık" diyor, Melekler bile haya ediyor Osmandan ama o Osmanki Böyle diyor "Keşke bir Hayvan Olsaydım Etim Yense Yok olup Gitseydim"

Durum Vahim Aziz Kardeşlerim Durum çok vahim.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm...ALLAH c.c.razı olsun emeğinize sağlık...
RABBİM !cehennem azabından,kabir azabından,mesih deccalin fitnesinden,hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım...:(
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...​
ALLAH C.C. YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
hocam site mi güncellendi o yüzden mi giremiyorduk...

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilemiyorum Site de Bazen oluyor Güncellenen Site Değil Kıyamet Konusu Tamamıın Yazdım bitirdim bugün :)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Çok özür dilerim hocam farketmemişim...evet tamamlamışsınız bir hayli de uzun olmuş...ellerinize sağlık...ALLAHım sevablarınızı artırsın...
ALLAHa emanet olunuz sayın hocam...

_TURGUT_

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam..

Aleyküm selam..

Allah senden razı olsun kardeşim. Allah bütün insanları hidayete erdirsin.. Bütün mümin kardeşlerimizin gelmiş geçmiş bütün günahlarını rahmet etmeyi seven, en büyüm rahmet sahibi, alemlerin rabbi Allah-u Teala (Celle Celalühü) Affetsin.. Siz de dua edin kardeşlerim.. Siz de..

"Eşhedü Enla İlahe İllallah ve Eşhedu Enne Muhammeden Abduhu ve Resuluhu"

"Lailahe İllallah Muhammeden Resulullah"

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
gercekten cok güzel ve bir yazi
hazirlamissin kardes ALLAH bizi kabir ve cehennem azabindan
korusun (AMİN) bizimle bu bilgiyi paylasitigin icin
ALLAH RAZI OLSUN emegine saglik
ALLAHA EMANET OLUN
selametle...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Kardeşim..

çok Güzel Faydali Bir Paylaşim ..

Rabbim Tüm ümmeti Muhammedi Affetsin Inşaallah..

Rabbime Emanet Olun Dua Ile..hayirli Akşamlar..

Hak-Er

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Kardeşim..

çok Güzel Faydali Bir Paylaşim ..

Rabbim Tüm ümmeti Muhammedi Affetsin Inşaallah..

Rabbime Emanet Olun Dua Ile..hayirli Akşamlar..

Amin Kardeşim inşallah, Allah O Sırattan Fırtına gibi Geçenlerden Eylesin

selamunaleykum

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYNA VE ALEYKUM SELAM KARDEŞİM.
RABBİM RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL BİR ANLATIM VE SUNUM YAPMIŞSIN.ELLERİN DERT GÖRMESİN,YÜCE MEVLAM SEVABINI KAT BE KAT VERSİN.AMİN.
RABBIM CÜMLE ÜMMETİ MUHAMMEDİ KIYAMETİN VE MAHAŞER GÜNÜNÜN SIKINTI VE IZDIRAPLARINDAN KORUSUN.RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.EFENDİMİZİN ŞEFAATİ ÜZERİMİZE OLSUN AMİN.SELAMETLE.

gönül saray

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Sizden Razi Olsun.okurken Vay Halime Dedim.peygamberler Bile O Durumda Ise Vay Bize.allah C.c Inşallah Peygamber Efendimiz.s.a.v. In
şefateine Erenlerden Eylesinrabbim Imanimi Kuvvetledir Tevbe Etmeme Izinver Herkesi Allah Merhametiyele Yargilasin Amin.tekrar Ellerine Sağlik

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Sizden Razi Olsun.okurken Vay Halime Dedim.peygamberler Bile O Durumda Ise Vay Bize.allah C.c Inşallah Peygamber Efendimiz.s.a.v. In
şefateine Erenlerden Eylesinrabbim Imanimi Kuvvetledir Tevbe Etmeme Izinver Herkesi Allah Merhametiyele Yargilasin Amin.tekrar Ellerine Sağlik
Amin.
Allah razı olsun.Emeğinize sağlık

mustafa zerey

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Cümlemizden Razi Olsun Kardeşim, şefaat Ya Resullulah...inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt