Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kıyamet Gününün Uzunluğu (1 Kullanıcı)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
gün insanların gözleri donakalır, kalpleri parçalanır, konuşamaz, işlerini bakamaz 300 sene yemeden içmeden ve herhangi bir esinti duymadan beklerler.
"O gün insanlar âlemlerin Rabbinin divanında dururlar." (Mutaffifin, 6)
Ka'b ve Kata'de bu ayetin tefsirinde "insanlar 300 senelik bir zaman kadar durulur" demişlerdir.
Abdullah b. Amr (r.a.) şöyle diyor: Hz. Peygamber (s.a.v) bu ayeti okudu sonra şöyle dedi:
"Allah Tsâlâ okların ok çantasından bir araya getirdiği gibi uzunluğu 50.000 senelik olan bir günde sizi bir araya getirip yüzünüze bakmadığında haliniz ne olacaktır!"
O günün uzunluğu ve oradaki beklemenin zorluğu hakkında düşün! Düşünki kısa hayatından günahlardan çekinmenin zahmeti sana hafif gelsin.
Şehvetlerden korunmaktan dolayı çektiği zahmetlerin şiddetinden irkilerek dünyada uzun bir zaman ölüm bekleyen bir kimsenin, kıyamet gününde beklemesi kısalır.
Nitekim Hz. Peygamber (s.a.v.) kendisine kıyamet günün uzunluğu sorulduğu zaman şöyle buyurmuştur:
"Nefsimi kudret elinde tutan Allah'a yemin olsun! O gün mü'min için hafifleşir. Öyle ki dünyada kılmış olduğu farz namazdan daha hafif gelir." (Ebu Ya'la; Beyhaki Şuab)
Bu bakımdan o mü'minlerden olmaya çalış! Ömründen bir nefes kalıncaya kadar, iş sana aittir, hazırlanmak elinden-dir. Kısa günlerde uzun günler için çalış! Sevincine nihayet olmayan bir kâr elde edersin. Ömrünü, dünyanın 7.000 senelik bir günde kurtulmak için 7.000 sene sabretsen bile yine kârın çok, zahmetin az sayılır.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
gün insanların gözleri donakalır, kalpleri parçalanır, konuşamaz, işlerini bakamaz 300 sene yemeden içmeden ve herhangi bir esinti duymadan beklerler.
"O gün insanlar âlemlerin Rabbinin divanında dururlar." (Mutaffifin, 6)
Ka'b ve Kata'de bu ayetin tefsirinde "insanlar 300 senelik bir zaman kadar durulur" demişlerdir.
Abdullah b. Amr (r.a.) şöyle diyor: Hz. Peygamber (s.a.v) bu ayeti okudu sonra şöyle dedi:
"Allah Tsâlâ okların ok çantasından bir araya getirdiği gibi uzunluğu 50.000 senelik olan bir günde sizi bir araya getirip yüzünüze bakmadığında haliniz ne olacaktır!"
O günün uzunluğu ve oradaki beklemenin zorluğu hakkında düşün! Düşünki kısa hayatından günahlardan çekinmenin zahmeti sana hafif gelsin.
Şehvetlerden korunmaktan dolayı çektiği zahmetlerin şiddetinden irkilerek dünyada uzun bir zaman ölüm bekleyen bir kimsenin, kıyamet gününde beklemesi kısalır.
Nitekim Hz. Peygamber (s.a.v.) kendisine kıyamet günün uzunluğu sorulduğu zaman şöyle buyurmuştur:
"Nefsimi kudret elinde tutan Allah'a yemin olsun! O gün mü'min için hafifleşir. Öyle ki dünyada kılmış olduğu farz namazdan daha hafif gelir." (Ebu Ya'la; Beyhaki Şuab)
Bu bakımdan o mü'minlerden olmaya çalış! Ömründen bir nefes kalıncaya kadar, iş sana aittir, hazırlanmak elinden-dir. Kısa günlerde uzun günler için çalış! Sevincine nihayet olmayan bir kâr elde edersin. Ömrünü, dünyanın 7.000 senelik bir günde kurtulmak için 7.000 sene sabretsen bile yine kârın çok, zahmetin az sayılır.

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Emeğinize sağlık,
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine saglık.
RABBIM razı olsun.
o büyük günde RABBIM bizleri salih kullarından eylesin amin.selametle

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm abla...Allah razı olsun bu davranışınızdan dolayı...Rabbim bizleri o günün şerrinden , azabından , fitnesinden korusun Amin!
selametle ...

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim..RABBİM o zor günde bizlere yardım etsin,o günün dehşetinden azabından muhafaza eylesin inşallah...

MEVLAM dünya ve ahiretimizi hayırlı kılsın inşallah....

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizden razı olsun

babacan703

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaşlar bu arada ALLAH cc dediğiniz gibi hepimizi o günün dehşetinden azabından korusun ben hep öyle dua ederim;ALLAH'IM bizleri cehennemin kabrin ve kıyametin azabından koru diye bir kaç ay önce ben kıyameti rüyamda gördüm paylaşmak isterim;gece yada gündüz ne olduğu belli değil bu yüzden güneş yada ay tam ayırt edemiyecegim tam karşimda o kadar yakındaki yani zaten kıyametin kopacağının yakın olduğunu anladım tabi bi telaş bi telaş sonra gökyüzüne baktım gezegen ve bilmediğim değişik cisimler gözüküyor abdest aldım falan filan derken iştedaha baya birşeyler gördüm ama hafızamda canlanmıyor yani ama o gördüklerim bile beni dehşete düşürmeye yetti hıckıra hıckıra ağlayarak kendimi annemin yanına zor attım aklım yerinden çıkacakmış gibi oldu kısacası diyeceğim bu gördüğüm seyler bile insanı dehşete düşürüyorsa varın kıyametin dehşetini siz düşünün... tüm islam aleminin mübarek kurban bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ederim selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt