Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KIYAMET GÜNÜ (1 Kullanıcı)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
Ey ağılda oğlak doğsa otunu ovada bitiren Allah’ım!
Vadettiğin o kıyamet gününün dehşeti kapımızı mutlaka çalacak!
İşte o gün; kulakları sağır eden bir ses duyulacak ve defterler dürülecek!
İnsanlar ateşin etrafını saran pervaneler gibi olacak.
Pusuda bekleyen cehennem tutuşturulup cennet yaklaştırılacak.
Gökyüzü yarılıp kararacak ve gizli kapılar açılacak.
Parça parça dökülen yeryüzü dümdüz olacak ve vahşi hayvanlar bir araya gelecek.
Denizler kaynayacak ve yerin altından lavlar püskürecek.
Yıldızlar dökülüp kabirlerin içindekiler dışarı çıkarılacak.
Dağlar atılmış yüne döndürülüp yürütülecek.
Güneş yaklaştırılacak, beynimiz fokur fokur kaynayacak.
Boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alacak.
Anası kızından, oğlu babasından kaçacak...

“Ey insan! İhsanı bol Rabbine karşı seni aldatan nedir?” diye sorulacak.
Ayetlerine “Eskilerin masalları, çöl kanunları” diyenler “Eyvahlar olsun bize!” diye çığrışacak.
Hak edenlere: “İşte yalanlamış olduğunuz cehennem budur, tadın azabı!” denilecek.
Harlanmış ateşe gireceğini anlayanlar hemen yok olmayı dileyip keşke taş, çöp, kıl olarak yaratılsaydım diyecek.
Zengininden fakirine, zayıfından şişmanına,
küçüğünden büyüğüne, uzunundan kısasına,
kralından kölesine, Bush’undan Saddam’ına gelmiş geçmiş tüm insanlar Rabbinin huzurunda divan duracak!
...
“O takımı tutup cennete gideceğime bu takımı tutup cehenneme gitmeyi tercih ederim!” diyenlerin,
kalplerindeki tüm putları yıkıp yerlerine sadece senin sevgini koymayanların,
Seni sadece başı sıkışınca hatırlayanların,
hatası bildirdiğinde zeytinyağı gibi üste çıkanların,
başak gibi; büyüdükçe boynunu eğmeyenlerin,
zekatını vererek mallarını hisar içine almayanların,
evlerini ibadetle süslemeyenlerin,
topalla gezip aksamayı öğrenenlerin,
dostunu ödünç kaşıyanların,
saatlerini televizyon başında o kanaldan bu kanala hiçbir şeyi tam seyretmeden tur atarak harcayanların,
kendini rakıya verip anıran, tütüne verip savuranların,
futbol sahalarının önünde saatlerce bilet kuyruğu bekleyenlerin,
hipodromlarda koşan atların anasının babasının adlarını bilip de kendi akrabalarını tanımayanların,
matematiksel yeteneklerini; sayısal lotoda hangi sayıların çıkacağını tahmin etmek için seferber edenlerin,
abone oldukları tek gazete Fotomaç olanların,
kitaplığındaki en büyük yeri at yarışı bültenleri işgal edenlerin,
midesinin gıdasını eksik etmediği halde kalbinin gıdasını eksik bırakanların,
sanki ateşe çok dayanıklıymış gibi, günah işlerken içinde bir sıkıntı duymayanların,
karpuz gibi yata yata büyüyenlerin,
ömrünün yarısı boşa geçen, diğer yarısında da ömrünün boşa geçtiğine yakınanların ve
kekliği taklit etmeye çalışan karga gibi kendi yürüyüşünü unutanların gözleri fal taşı gibi açılacak!
...
Deli deli akanların bura bura tıkanacağı,
kötülük edenlerin kötülük bulacağı,
şeytanla ortak buğday ekenlerin samanını alacağı,
tatlı tatlı yiyenlerin acı acı geğireceği,
ava gidenlerin avlanacağı,
şapkaların düşüp kellerin görüneceği,
gülerek günah işleyenlerin ağlayarak cehenneme gireceği,
sakınılan göze çöpün batacağı,
evdeki hesabın çarşıya uymayacağı,
tuzun kokacağı ve suyun kurtlanacağı gündür o gün!
...
O gün rızanı gözetmeyenler; tüm denizler bal olsa kaşık bulamayan fakirler gibi olacaklar!
Umutsuzca çevreye bakınacak ve kestikleri başları yerlerine dikmeye çalışacaklar!
...
O gün; “Keşke bu hayatım için daha fazla şey getirseydim!” dememek için;
namaz kılarken kaç dakikada bitirdiğimi ve her bir rekatın ortalama kaç saniye sürdüğünü hesaplamak,
dertsiz başın ya bostan korkuluğunda ya da mezarda olduğunu unutmak,
yüzümü Kabe’ye, kalbimi paraya döndürmek,
bir baş sarımsak gibi bir kazan yoğurdu kokutmak,
konuşmam gereken yerde susup, susmam gereken yerde konuşmak,
Seni bırakıp da ölecek adama veya kuruyacak ağaca dayanmak,
karnı doyup gözü doymayanlardan olmak,
akıllar pazara çıkarıldığında her seferinde kendi aklımı beğenmek,
boş fıçı gibi çok langırdamak,
ayetlerini az bir ücret karşılığı satmak,
ileriye bakarken önündeki çukuru görememek,
boş konu ve işler üzerinde uzmanlaşmak,
bilgisayar oyunlarında rekor kıracağım diye uykulu gözlerle monitör karşısında sabahlamak,
temiz olanı, pis olanla değişmek ve
dünya hayatının bir oyun ve eğlence olduğunu unutmak istemiyorum ya Rabbi!
...
İşte o gün kimsenin torpili olmayacak!
Kimseye haksızlık da yapılmayacak!
Partiler, sendikalar, örgütler, silahlar, makamlar hep devre dışı kalacak!
Kimin zerre miktarı iyiliği varsa karşılığını görecek,
kimin de zerre miktarı kötülüğü varsa karşılığını alacak!
O günün tek sığınağımız sensin ya Rabbi!
Bizi “Liva-ül Hamd” sancağının altında gölgelendir!
Yüzümü güleç eyle, bizi mahcup etme, hor ve aşağılık kılma!
Münker ve Nekir meleklerinin suallerine kolayca cevap vermeyi nasip et!
Gaybın perdelerinin açıldığı o günde;
amel defterleri sağından verilen Ashab-ı Meymene’den olmak istiyorum ya Rabbi,
amel defterleri solundan verilen Ashab-ı Meş’eme’den değil!
Amin!

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KIYAMET GÜNÜ

ECMAİN CANIM YÜREĞİNE SAĞLIK NE KADAR GÜZEL DİLE GETİRMİŞSSİN

B)BUDA SANA SABAHIN HAYROLUR İNŞALLAH CANIM

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
ECMAİN CANIM YÜREĞİNE SAĞLIK NE KADAR GÜZEL DİLE GETİRMİŞSSİN

B)BUDA SANA SABAHIN HAYROLUR İNŞALLAH CANIM

ECMAİN CANIM KARDEŞİM SON SABAHIMIZIN HAYROLMASI DUASI İLE B)B)B)
BUNLARDA SANA.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Ben kalbinin birinci katinda oturuyordum. Hani siginaksiz, korunaksiz, yagmurlu bir sonbahar günü, basibos dolasiyordum sokaklarda. Hani elimden tutacak kimsem yoktu. Hani, iste, tam o an sen çikmistin karsima ve bana kalbinin birinci katini vermistin.
'Orada güvendesin, aglamak, üzülmek yok, huzur var.' demistin. Ben de kalbinin birinci katina yerlesmistim. Elimden tutup kaldirmistin, hayatin soguk kaldirimlarindan. Sicacikti kalbinin birinci kati. Huzur buldum orada, isindi yüregim. Kalbin o kadar büyüktü ki, binlerce katti. Ama ben sadece birinci kattaydim. Sen bana orayi vermistin. Kalbinin birinci katinda oturuyordum.
Zaman ilerledikçe kalbinin birinci kati yetmedi bana, diger katlari merak etmeye basladim. Oralarda kimler, hangi duygular oturuyordu? Söyle bir disari baktim. Binlerce giren çikan vardi kalbine. Benim disimda anne-baba, mal-mülk, es-çocuk sevgin oturuyordu üst katlarda. Yerlesmisti bu sevgiler çikmazcasina yüreginin degisik katlarina. Sonra giren çikan binlerce duygu vardi. Kin, nefret, huzur, mutluluk, dostluk, sevgi, düsmanlik... Bazen çok üst katlarda, bazen alt katlarda oturuyordu bu duygular.
Ama en çok merak ettigim, kalbinin en üst katinda oturan, bütün duygularin ve sevgilerin üstünde olandi. Kalbinin asil sahibiydi merak ettigim. Bir gün sordum sana kim diye. Sen de O dedin. Sonra açikladin; beni, kalbimi, seni, kalbini, sevgiyi, nefreti yaratan O dedin. Sanirim anlamistim. O, beni yaratan ve kalbinin birinci katina yerlestiren. O, bana bu mutluluklari tattiran. O, yüce Yaratici...
Ben O'nu tanidiktan sonra, kalbinin birinci katinda kendimi daha güvende hissettim. O, kalbinin ve kalbimin asil sahibi. O, kalbini ve kalbimi evirip çeviren. O, kalbimin de en üst katinda olan. O, baska sevgi ve duygularla kiyaslanamayacak kadar yüce olan. O, beni kalbinin birinci katina yerlestiren...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
sabahın erken saati yine bizi düşünmeye sevkettiniz.Allah razı olsun

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Amin!
Allah razı olsun kardeşim.Ürperdim okurken....Rabbim affetsin günahlarımızı.Azabından korusun bizi.
Emeğine sağlık

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
Ben kalbinin birinci katinda oturuyordum. Hani siginaksiz, korunaksiz, yagmurlu bir sonbahar günü, basibos dolasiyordum sokaklarda. Hani elimden tutacak kimsem yoktu. Hani, iste, tam o an sen çikmistin karsima ve bana kalbinin birinci katini vermistin.
'Orada güvendesin, aglamak, üzülmek yok, huzur var.' demistin. Ben de kalbinin birinci katina yerlesmistim. Elimden tutup kaldirmistin, hayatin soguk kaldirimlarindan. Sicacikti kalbinin birinci kati. Huzur buldum orada, isindi yüregim. Kalbin o kadar büyüktü ki, binlerce katti. Ama ben sadece birinci kattaydim. Sen bana orayi vermistin. Kalbinin birinci katinda oturuyordum.
Zaman ilerledikçe kalbinin birinci kati yetmedi bana, diger katlari merak etmeye basladim. Oralarda kimler, hangi duygular oturuyordu? Söyle bir disari baktim. Binlerce giren çikan vardi kalbine. Benim disimda anne-baba, mal-mülk, es-çocuk sevgin oturuyordu üst katlarda. Yerlesmisti bu sevgiler çikmazcasina yüreginin degisik katlarina. Sonra giren çikan binlerce duygu vardi. Kin, nefret, huzur, mutluluk, dostluk, sevgi, düsmanlik... Bazen çok üst katlarda, bazen alt katlarda oturuyordu bu duygular.
Ama en çok merak ettigim, kalbinin en üst katinda oturan, bütün duygularin ve sevgilerin üstünde olandi. Kalbinin asil sahibiydi merak ettigim. Bir gün sordum sana kim diye. Sen de O dedin. Sonra açikladin; beni, kalbimi, seni, kalbini, sevgiyi, nefreti yaratan O dedin. Sanirim anlamistim. O, beni yaratan ve kalbinin birinci katina yerlestiren. O, bana bu mutluluklari tattiran. O, yüce Yaratici...
Ben O'nu tanidiktan sonra, kalbinin birinci katinda kendimi daha güvende hissettim. O, kalbinin ve kalbimin asil sahibi. O, kalbini ve kalbimi evirip çeviren. O, kalbimin de en üst katinda olan. O, baska sevgi ve duygularla kiyaslanamayacak kadar yüce olan. O, beni kalbinin birinci katina yerlestiren...

allah razı olsun

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
Ey ağılda oğlak doğsa otunu ovada bitiren Allah’ım!
Vadettiğin o kıyamet gününün dehşeti kapımızı mutlaka çalacak!
İşte o gün; kulakları sağır eden bir ses duyulacak ve defterler dürülecek!
İnsanlar ateşin etrafını saran pervaneler gibi olacak.
Pusuda bekleyen cehennem tutuşturulup cennet yaklaştırılacak.
Gökyüzü yarılıp kararacak ve gizli kapılar açılacak.
Parça parça dökülen yeryüzü dümdüz olacak ve vahşi hayvanlar bir araya gelecek.
Denizler kaynayacak ve yerin altından lavlar püskürecek.
Yıldızlar dökülüp kabirlerin içindekiler dışarı çıkarılacak.
Dağlar atılmış yüne döndürülüp yürütülecek.
Güneş yaklaştırılacak, beynimiz fokur fokur kaynayacak.
Boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alacak.
Anası kızından, oğlu babasından kaçacak...

“Ey insan! İhsanı bol Rabbine karşı seni aldatan nedir?” diye sorulacak.
Ayetlerine “Eskilerin masalları, çöl kanunları” diyenler “Eyvahlar olsun bize!” diye çığrışacak.
Hak edenlere: “İşte yalanlamış olduğunuz cehennem budur, tadın azabı!” denilecek.
Harlanmış ateşe gireceğini anlayanlar hemen yok olmayı dileyip keşke taş, çöp, kıl olarak yaratılsaydım diyecek.
Zengininden fakirine, zayıfından şişmanına,
küçüğünden büyüğüne, uzunundan kısasına,
kralından kölesine, Bush’undan Saddam’ına gelmiş geçmiş tüm insanlar Rabbinin huzurunda divan duracak!
...
“O takımı tutup cennete gideceğime bu takımı tutup cehenneme gitmeyi tercih ederim!” diyenlerin,
kalplerindeki tüm putları yıkıp yerlerine sadece senin sevgini koymayanların,
Seni sadece başı sıkışınca hatırlayanların,
hatası bildirdiğinde zeytinyağı gibi üste çıkanların,
başak gibi; büyüdükçe boynunu eğmeyenlerin,
zekatını vererek mallarını hisar içine almayanların,
evlerini ibadetle süslemeyenlerin,
topalla gezip aksamayı öğrenenlerin,
dostunu ödünç kaşıyanların,
saatlerini televizyon başında o kanaldan bu kanala hiçbir şeyi tam seyretmeden tur atarak harcayanların,
kendini rakıya verip anıran, tütüne verip savuranların,
futbol sahalarının önünde saatlerce bilet kuyruğu bekleyenlerin,
hipodromlarda koşan atların anasının babasının adlarını bilip de kendi akrabalarını tanımayanların,
matematiksel yeteneklerini; sayısal lotoda hangi sayıların çıkacağını tahmin etmek için seferber edenlerin,
abone oldukları tek gazete Fotomaç olanların,
kitaplığındaki en büyük yeri at yarışı bültenleri işgal edenlerin,
midesinin gıdasını eksik etmediği halde kalbinin gıdasını eksik bırakanların,
sanki ateşe çok dayanıklıymış gibi, günah işlerken içinde bir sıkıntı duymayanların,
karpuz gibi yata yata büyüyenlerin,
ömrünün yarısı boşa geçen, diğer yarısında da ömrünün boşa geçtiğine yakınanların ve
kekliği taklit etmeye çalışan karga gibi kendi yürüyüşünü unutanların gözleri fal taşı gibi açılacak!
...
Deli deli akanların bura bura tıkanacağı,
kötülük edenlerin kötülük bulacağı,
şeytanla ortak buğday ekenlerin samanını alacağı,
tatlı tatlı yiyenlerin acı acı geğireceği,
ava gidenlerin avlanacağı,
şapkaların düşüp kellerin görüneceği,
gülerek günah işleyenlerin ağlayarak cehenneme gireceği,
sakınılan göze çöpün batacağı,
evdeki hesabın çarşıya uymayacağı,
tuzun kokacağı ve suyun kurtlanacağı gündür o gün!
...
O gün rızanı gözetmeyenler; tüm denizler bal olsa kaşık bulamayan fakirler gibi olacaklar!
Umutsuzca çevreye bakınacak ve kestikleri başları yerlerine dikmeye çalışacaklar!
...
O gün; “Keşke bu hayatım için daha fazla şey getirseydim!” dememek için;
namaz kılarken kaç dakikada bitirdiğimi ve her bir rekatın ortalama kaç saniye sürdüğünü hesaplamak,
dertsiz başın ya bostan korkuluğunda ya da mezarda olduğunu unutmak,
yüzümü Kabe’ye, kalbimi paraya döndürmek,
bir baş sarımsak gibi bir kazan yoğurdu kokutmak,
konuşmam gereken yerde susup, susmam gereken yerde konuşmak,
Seni bırakıp da ölecek adama veya kuruyacak ağaca dayanmak,
karnı doyup gözü doymayanlardan olmak,
akıllar pazara çıkarıldığında her seferinde kendi aklımı beğenmek,
boş fıçı gibi çok langırdamak,
ayetlerini az bir ücret karşılığı satmak,
ileriye bakarken önündeki çukuru görememek,
boş konu ve işler üzerinde uzmanlaşmak,
bilgisayar oyunlarında rekor kıracağım diye uykulu gözlerle monitör karşısında sabahlamak,
temiz olanı, pis olanla değişmek ve
dünya hayatının bir oyun ve eğlence olduğunu unutmak istemiyorum ya Rabbi!
...
İşte o gün kimsenin torpili olmayacak!
Kimseye haksızlık da yapılmayacak!
Partiler, sendikalar, örgütler, silahlar, makamlar hep devre dışı kalacak!
Kimin zerre miktarı iyiliği varsa karşılığını görecek,
kimin de zerre miktarı kötülüğü varsa karşılığını alacak!
O günün tek sığınağımız sensin ya Rabbi!
Bizi “Liva-ül Hamd” sancağının altında gölgelendir!
Yüzümü güleç eyle, bizi mahcup etme, hor ve aşağılık kılma!
Münker ve Nekir meleklerinin suallerine kolayca cevap vermeyi nasip et!
Gaybın perdelerinin açıldığı o günde;
amel defterleri sağından verilen Ashab-ı Meymene’den olmak istiyorum ya Rabbi,
amel defterleri solundan verilen Ashab-ı Meş’eme’den değil!
Amin!

S.A. ABLAM,
İŞTE BUDUR . BENİMDE NAÇİZANE TALEBİM BUYDU ZATEN. ALLAH C.C. SENDEN RAZZI OLSUN, BAK NE GÜZEL BİLGİLER, NE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.
UNUTMAMAK LAZIMKİ EĞER ARKADAŞIMIZ BİZE ALLAH C.C. VE AHİRETİ HATIRLATMIYORSA O BİZE DOST DEĞİLDİR, ARKADAŞLARIMIZI ONA GÖRE SEÇELİM, SİZDE BİZE ALLH C.C. NU HATIRLATIYORSUNUZ, ALLAH C.C NE MURADINIZ VARSA VERSİN. ELLERİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK.,
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

meftun61 yazdı:

S.A. KARDEŞİM
IŞIK SAÇMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ MAŞALLAH, ALLAH C.C. EMEKLERİNİZİ KARŞILIĞINDA İNŞALLAH CENNETE O GÜZELLER GÜZELİ, GÜLLERİN EFENDİSİ HZ. PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED S.A.V.'E KOMŞU ETSİN.
K.S.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

diniresim61wp8.jpg

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
Amin!
Allah razı olsun kardeşim.Ürperdim okurken....Rabbim affetsin günahlarımızı.Azabından korusun bizi.
Emeğine sağlık

amin canım kardeşim inşallah.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ABLAM,
İŞTE BUDUR . BENİMDE NAÇİZANE TALEBİM BUYDU ZATEN. ALLAH C.C. SENDEN RAZZI OLSUN, BAK NE GÜZEL BİLGİLER, NE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.
UNUTMAMAK LAZIMKİ EĞER ARKADAŞIMIZ BİZE ALLAH C.C. VE AHİRETİ HATIRLATMIYORSA O BİZE DOST DEĞİLDİR, ARKADAŞLARIMIZI ONA GÖRE SEÇELİM, SİZDE BİZE ALLH C.C. NU HATIRLATIYORSUNUZ, ALLAH C.C NE MURADINIZ VARSA VERSİN. ELLERİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK.,
K.S.E.O.

abim benim istediğimde bu her gün yenişeyler öğrenmek bilmek amin abi rabbim inşallah bizleri resulumuzun(s.a.v) sançağı altında birleştirir.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
meftun61 yazdı:

S.A. KARDEŞİM
IŞIK SAÇMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ MAŞALLAH, ALLAH C.C. EMEKLERİNİZİ KARŞILIĞINDA İNŞALLAH CENNETE O GÜZELLER GÜZELİ, GÜLLERİN EFENDİSİ HZ. PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED S.A.V.'E KOMŞU ETSİN.
K.S.E.O.

AMİN AMİN AMİN İNŞALLAH ABİ.

laleay

Kayıtlı Kullanıcı

allh ım o kıyamet gunu ne kadar guzel anlatılmıs allah razı olsun.... ıcım urperdı bunları yapıyoruz bız ya allah ım bızı korusun

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

laleay yazdı:
allh ım o kıyamet gunu ne kadar guzel anlatılmıs allah razı olsun.... ıcım urperdı bunları yapıyoruz bız ya allah ım bızı korusun

AMİN KARDEŞİM

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt