Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KIYAMET GÜNÜ ALLAH KORKUSU... (1 Kullanıcı)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
anlatıldığına göre kıyamet günü cehennem öylesine kükreyecekki bütün ümmetler korkusundan dizüstü çökecekler,yere kapanacaklar.
zira Allah şöyle buyurur:"bütün ümmetleri dizüstü çökmlüş görürsün"(casiye-20)
nitekim bütün ümmetler amel defterleriyle çağrılır.insanlar cehenneme yaklaştıkça onun kükreyişini beşyüz yıllık mesafeden işiteceklerdir.işte o zaman Hz. muhammed(s.a.v)hariç bütün peygamberler "nefsi!nefsi!"diyeceklerdir.Hz. muhammed (s.a.v) "ümmeti!, ümmeti! " diyecektir.cehennemden dağlar gibi bir ateş çıkacaktır.peygamberin ümmeti onu defetmek için "ey ateş namaz kılanların, Allah'ı doğrulayanların ve Allah'tan korkanların,oruç tutanların yüzü hürmetine dön!"fakat ateş dönmeyecek.cibril(a.s):ateş muhammed ümmetine gidiyor diye seslenecek. "sonra su getirerek muhammede sunacak; "ey Allah'ın resulü bu suyu alateşi söndür"diyecek.peygamber cebrailin elinden aldığı suyu ateşe boşaltınca ateş sönecek.bunu gören peygamber(s.a.v):"bu ne suyudur?" der.cebrail(a.s);"bu senin ümmetinin,Allah korkusu yüzünden ağlayanların göz yaşlarıdır.onu sana getirmemle emrolundum.çünkü Allah'ın izni ile bu su ateşi söndürecek."
resulullah daima şöyle dua ederdi:
"ey Allah'ım!bana senin korkunla ağlayan iki göz ihsan et!"gözyaşının ehemmiyeti bakımından bu beyit ne kadar düşündürücüdür:

"ağlarmısın günahıma gözlerim.
ömrüm uçup gitti,fakat bilmedim
"

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KIYAMET GÜNÜ ALLAH KORKUSU...

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

dünyada allah için birbirini seven ve allah için ilim kitapları yazan ve allahtan korkarak ağlayanlar onlar için ne kadar büyük mükafat var mahşer günü bir nida gelir nerede dünya içinde birbirlerini benim için sevenler bir cemaat gelir haydi arşın sağ yanına der nerde benim için ağlayanlar onlarda arşın sağ tarafına der allah derdinden ağlayanların gözünün yaşı şehitlerin kanından alimlerin mürekkebinden ağır gelir onlarıda arşın sağ tarafına alın der böyle yedi tayfa arşın gölgesinde süslenmiş kürsüler ve koltuklar üstünde zevk sefa ve rahatta olacaklar inşallah enise karadeniz kardeşim allahı sevenlerle hep birlikte oluruz s a :DB):p

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun çok güzel vede insanı hüzünlendiren bir yazıydı rabbim peygambermize(s.a.v) layık ümmet olmayı vede onun şefaatine nail olmayı nasip etsin inşallah

dirvanozlu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIM SENDEN BAŞKA KİMSESİ OLMAYAN BEN SENDEN BAŞKA HERŞEYİ OLANA ACIRIM BUDA ALLAH KORKUSUNU TAM DİLE GETİREN SÖZLERDEN BİRİSİ (KONFİÇYÜS)

m_oguzhan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH İLAHTIR BU SİTEDE BİR KONU OKUDUM TÜĞLERİM DİKEN DİKEN OLMUŞ BİR DURUMDA YANAKLARIM YANIYOR.ALLAH KOLAYLIK VERSİN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Yarabbi bizi habibine layık bir ümmet sana layık kullar eyle .Allah razı osun kardeşim

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN

UniqueDemon

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun .. cümlemize allah yolunda ağlayan gözler nasip olsun

beyzanur_

Kayıtlı Kullanıcı
anlayan gönüller gören gözler işiten kulaklardan olmayı Allah nasip etsin inşAllah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt