Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kıyamet Anının önceden bilinmesi...; (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Basında veya medyada duyuyoruz KIYAMET kopacak ...olacak...zuhur edecek vs...; istedik ki bu konuda biraz doğrudan hareket edelim...

Dabbetul Arz adı verilen Kıyamet anı tabi ki gerçek olarak vardır ve olacaktır...Hatta bazı örneklerini kısmi olarak daima yaşamaktayız...

1.Ömrün bitimi yani vefat etmek...
2.Deprem olayı ve Tusunami...
3.Sel felaketi ve toprak kaymaları...
4.Güneş patlamalarının artmış ısı göstergesi ile dünyaya ulaşması...
5.Gökten ateş yağması...yani...Lut A.S. olayı...
6.Nuh Tufanı...
7.Fil olayı...Kuşların taş atmaları...
8.Deccalin insanları esir etmesi...Kendine bağlaması...onsuz olamıyoruz demeleri...önem vermeleri...Peşinden koşarak hevesle gitmeleri...Değer vermeleri...İnsaf ve merhametten uzaklaşmaları...

Tabi ki Dabbetul arz olacaktır...Kıyamet kopacaktır...Hesap günü olacaktır...
Ancak zaman bilgisinden yoksunuz...belirtiler vs...bilgiler var ama somut bir bilgi istiyoruz...dediğinizi duyar gibiyim...

Tamam o zaman...size birazcık bu konudan bilenden alınan bilgiyi arz edelim...

Kıyamet günü bir hafta öncesinde Gözümüzün NUR'u canımız ,cananımız...
Muhammed Mustafa A.S. Efendimizin Vücudu şahaneleri yeryüzünden alınacak...Yani Allah C.C. Peygamber Efendimiz A.S.'ın vücudu şahanelerini...Kıyamet anı oluşunun bir hafta öncesinde yanına alacaktır...

Bu nedir...Allah C.C. Muhammed Mustafa A.S. Efendimizin Vucudu şahaneleri yer yüzünde iken ...
Yer yüzüne Kıyamet emri vermez...

Vermez mi ? İsterse verir... bilgi ve karar kendine ait...hatta Kıyameti oluşturur...
Muhammed Mustafa a.S. efendimizin vücudu şahaneleri hissetmez dahi...

Ancak ;Allah C.C. Rahman ve Rahim dir...dolayısı ile bilgimiz yukarıda arz ettiğimiz gibidir...
doğrusunu Allah C.C. bilir...

İkinci arzımız ise Muhammed Mustafa A.s. efendimizin vücudu Şahanelerinin yer yüzünden alınımından bir hafta öncede Kabe -i Muazzama ortadan kalkacak,yok olacak ve sadece...Beytullah kalacaktır...
Acizane yazmak ve bilgi sunmak istedim...

Ancak biz inananlara düşen yarın kıyamet kopacaktır düşüncesi ile hazırlıklı olmaktır...

Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bir büyüğüm ile görüşüyordum...
Bana okumakla olmaz... senin bildiğin gibi değil ''La İlahe illallah'' demişti...Allah C.C. rahmet eylesin...
Bende ona evet aynı fikirdeyim ''La İlahe İllallah ''demiştim...

Israrla öyle olmaz... La İlahe İllallah sen okumana fazla güvenme demişti...

Halen düşünüyorum...Aynı sözü söylememe rağmen.... neden ?...
Öyle olmaz ...
La İlahe İllallah ....dedi...

Bu ağabeyimiz İNSAN ların yükünü çekmek üzere görevlendirilmiş biri idi ...Yani duası hep insanların yükünü isteme üzerine idi... ve ...Görev bitiminde sanırım tam teslimiyet hatası yaptı...Yeniden arayış içine girdi...Yani sil baştan oldu...Meczup düşüncesi oluştuğunu düşünüyorum...

O şekilde ruhunu teslim etti...

İşte bir örnek kıyamet..Oluşumu....

Son ana kadar akli olgunluk istemek gerek...

En önemlisi bu...

Allah C.C. bizlere Akli olgunluk..İdrak ve İlim sağlık sıhhat versin....

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım buyurduğunuz gibi Yüce peygamberimizin s.a.v vucudu şahaneleri bu dünyada iken kıyamet inmez zaten buna benzer bir örnek yüce kitabımızda da var orada yüce Rabbimiz Peygamberimize hitaben sen onların arasında dolaşırken biz oraya helâk indirmeyiz mealinde ayet göndermiştir,ikinci bir hususta bu fakirin bir ülemanın sohbetinde öğrenmiş olduğu Allah'ın c.c mübarek ayetleri bu dünyada dururken kıyamet onun üzerine asla kopmaz buyurmuştu bizde sual edip bu nasıl olacak efendim diye sormuştuk;bir gün kalkılacak Kuran sayfaları boş olarak görülecek Rabbim bütün nurlu ayetlerini geri alacak diye buyurmuştu,tabiki doğrusunu Allah c.c bilir.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykumselam efendim...;

Ne güzel işte sohbet yani ; DEM bu olsa gerek güzel konu güzel oluşum...Desise yok ...yalan ..yok...Amenna...
Maya takvimi 21 Aralık vs...desise...
Emir Rabbimiz C.C. yanında...
Tabi ki kıyamet gelecek tabi ki her zaman imtihan olacak ...
Tabi ki emare işaretleri gelecek...Açık tebliğ bittiğine göre imtihan daha zor lakin Rahmet ve Mağfiret daha çok...
Sanki sorgu ,hesap yok gibi serbest hayat Habibullah A.S. Efendimiz hürmetine acı,ızdırap az...Nimet çok...Af yakın... ancak ....
İdrak açıklığı olmazsa...kurtuluş yok...
Selamlar...

İnsan olarak kaçınmalıyız...Allah C.C. nu ve Muhammed Mustafa A.S. vede diğer Peygamber A.S. ları...

ÜZMEKTEN...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

evet muhterem üstadımız buyurduğunuz gibi idrak çok önemli,ne olduğumuzu neden yaratıldığımızı vazifelerimizi daha birçok şeyi idrak etmedikçe kurtuluş nasıl olucak ,Doğrusunu Rabbimiz bilir.Akıl sahiplerinden olmak gerek kıyametle ilgili Rabbimizin Apaçık ayetle bildirdiği onun saatini vaktini ancak Allah c.c bilir diye elimizde kesin bilgi varken 21 aralık ve yahut başka tarihler de nereden çıkıyor hadi hiristiyan alemi neyse ama İslam alemi buna nasıl kanıyor.Daha bu konuda söylenecek çok söz var ama uzun süreceği için okuyanlar sıkılır diye bu kadar yeterlidir diye düşünüyorum.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Allah c.c bilir diye elimizde kesin bilgi varken 21 aralık ve yahut başka tarihler de nereden çıkıyor .

Sana kıyametin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. Senin neyine onun zamanını bildirmek. En sonunda o, ancak Rabbına aittir. Naziat suresi 42-44
Tefsirde ; Onun bilgisi ne senin yanıdadır, ne de mahlûkâttan herhangi birinin yanında. Aksine kıyametin bilgisinin dönüp varacağı yer, Azîz ve Celîl olan Allah'ın katıdır. Kesin olarak onun vaktini ancak Allah bilir. A'râf sûresinde buyurulduğu gibi: «Onun ağırlığını gökler de yer de kaldıramaz. O, size ansızın gelir. Sen onu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar: De ki: Onun bilgisi ancak Allah'ın katındadır.» (A'râf, 187). Burada ise «En sonunda o, ancak Rabbına aittir.» buyuruiuyor. Bu sebeple Cebrail (a.s.) Rasûlullah'a kıyametin vaktini sorduğunda, Allah Rasûlü şöyle buyurmuştur: Soru sorulan bu konuda soru""sorândan daha bilgili değildir. "

şu an için bizi ilgilendiren bir numaralı madde yani küçük kıyametimiz. Zira Allah-u Alem büyük kıyamete ömür vefa etmiycek gibi. Tabi bizi ilgilendiren itikatımız ve yaptığımız amellerdir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt