Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kısır (2 Kullanıcı)

_garbis_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kas 2007
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
78
563694343_54adf7ad1b.jpg


KISIR
M a l z e m e l e r

* 1 yemek kaşığı d. salçası,
* 2 su bardağı ince bulgur,
* 2 su bardağı sıcak su,
* 1 yemek kaşığı biber,
* 1 demet maydanoz,
* 4 adet taze soğan,
* 4 adet taze sarımsak,
* 1 orta boy kuru soğan, Tuz,
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
* 1 yemek kaşığı kuru nane,
* 2 yemek kaşığı pulbiber,
* 1 tatlı kaşığı karabiber.



HAZIRLANIŞI:

Leğenin içine tuz, simit (ince bulgur) ve salça konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan, ince ince ayrı bir kaba kıyılır; başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Dinlenmeye bırakılan simitin içine baharatları ve ince kıyılmış kuru soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nar ekşisi, yeşil sarımsak ve yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Marul, turşu ve ayranla birlikte servis yapılır.

NOT: İsteğe göre içine ince ince doğranmış domates ve salatalık ilave edilebilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt