Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kışın öksürük illetine yakalanmak istemiyorsanız... (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2008
Mesajlar
5,741
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
40
Konum
ha bura :)
Web Sitesi
www.facebook.com

zkri0d466e790d466e7aby.jpg


Kışın öksürük illetine yakalanmak istemiyorsanız...



4015.jpg


Günde bir bardağı diğer hastalıklardan da koruyor.


Sütün büyüme ve gelişim için gerekli olan besin öğelerinin tamamına yakınını içerdiğini belirten Dr. Hüsnü Yeşil vücut direncinin azaldığı soğuk günlerde çocukların günde 1 bardak, yetişkinlerin ise 2 bardak ılık süt içmeleri halinde birçok hastalıktan korunacağını dile getirdi.

B 12 DEPOSU

Bir bardak sütte B12 vitamininin yüzde 98'ini, fosforun yüzde 55'ini, kalsiyumun yüzde 52'sini, B2 vitamininin yüzde 44'ünü karşıladığını kaydeden Yeşil, "Bu çok değerli besinden çocuklarımızı mahrum etmemeliyiz. Yaz aylarında çocuklar dondurma gibi besinlerle sütten faydalanıyor.

Ancak kış aylarında dondurma tüketimi azalıyor. Bu bakımdan özellikle bu soğuk kış günlerinde çocuklarımızın iyi ve dengeli beslenmesi beslenmesi ve vücut direncinin artması için mutlaka süt içirmeliyiz. Ilık bir bardak süt çocuğumuzun besin ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyor. Sade sütü sevmeyen çocukların süt içmesini özendirmek için kakao ve çikolota katılabilir" dedi.

ÇOCUKLAR RAHAT UYUR

Kışın çocukların kolaylıkla hastalandığını ve öksürüğün yaygın görüldüğünün altını çizen Yeşil, 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı bal katılarak verilmesinin öksürüğe çok iyi geldiğini kaydetti. Yatmadan önce verilen ılık ballı sütün öksürüğü kestiği gibi çocukların daha iyi uyumalarını sağlayacağını ifade etti.




Bugün
 

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
2,657
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Allah razı olsun.. selam ve dua ile..
 

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
2,034
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Bal ve limonu bir tavada eritip içmenizde faydalı olacaktır.Kobay olarak kardeşimi ve komşumuzun kızını kullandım ikisindede işe yaradı.Çocuğunuz öksürüyorsa sizde bir deneyin :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt