Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR (1 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
Kişi Sevdiği İle Beraberdir

Rasulüllah (SAV) Medinei Münevvereye hicret ettikten sonra hizmetine giren, dokuz on yaşlarında bu göreve başlayıp Rasulüllah (SAV) vefat edinceye kadar on yıl kendisinin yanında bulunan Enes b. Malik (RA) Medinede olan bir olayı şöyle anlatır

Bir bedevi Peygambere (SAV)
Ey Allahın Rasulü =Metes Sâatü? kıyamet ne zaman? diye sordu. Bunun üzerine Rasulüllah (SAV):
Mâ adette lehâ = Kıyamet için ne hazırladın?
Hubballâhi ve Rasulihî = Allah ve Rasulünün sevgisini.
(Bunun üzerine) Rasulüllah şöyle buyurdu:
Ente meamen ahbebte = Sen sevdiklerinle berabersin.

Hadisin metni Müslime aittir. Buhari ve Müslimin müşterek olduğu metinde
Ben kıyamet için, çok fazla oruç, namaz, sadaka hazırlamadım, fakat Allahı ve Onun Rasulünü çok seviyorum (Riyâzus Salihîn s. 282)kısmı vardır.

Enes (RA) ın bildirdiğine göre, köylü bir arap Medineye gelmiş ve bir topluluk huzurunda bu konuşma geçmiştir. Bu adam yalnız Allah ve Rasulünü sevdiğini iddia eden fakat ameli olmayan bir kimse değildir. Buhari ve Müslim ittifakla belirttiğine göre pek fazla nafilesi olmasa da namazlarını kıldığı, orucunu tuttuğu, Allah ve Rasulünü çok sevdiği anlaşılmaktadır. Yoksa yalnız seviyorum demekle Allah ve Rasulü sevilmiş olmaz. Rasulüllah (SAV) Enes b. Malike yaptığı bir tavsiyede: Kim sünnetimi yaşatırsa beni sevmiş olur, beni seven de Cennette benimle beraberdir buyurur. Sevgide esas, sevilenin yolunda olmaya çalışmak, hayatını sevdiğine göre yaşamaya uğraşmaktır. Yukarıda da geçtiği gibi kişi gerçekten sevdiği kişinin dini üzerine yürüyecektir.

Resulu sevmek resulla olmak bambaşkadır.Biz seni görmeden seviyoruz resulallah.Ya seni görüpte inanmayanlar...

Sizleri seviyorum Hoşçakalın.
B)VeyselB)

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR

VEYS yazdı:

Resulu sevmek resulla olmak bambaşkadır.Biz seni görmeden seviyoruz resulallah.Ya seni görüpte inanmayanlar...

ALLAH RAZI OLSUN VEYS KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI...

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BİZLERDE İNŞ RABBİMİZE LAYIK KUL.PEYGAMBERİMİZEDE LAYIK ÜMMET OLURUZ.AMİN..

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH(CC)RAZI OLSUN.KÜÇÜK KİTABIMDA BU DİNİ HİKAYEYİ OKUDUM BİR KAÇ SEFER..TEKRAR OKUMAMA VESİLE OLDUĞUN İÇİN RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM.İNŞALLAH YÜCE MEVLAM SEVDİĞİMİZLE(RESÜLÜMÜZLE)BERABER OLMAMIZI NASİP EYLER..İNŞALAH YÜCE RABBİM BUNU BİZE NASİP EDER.RABBİM İNŞALLAH RESÜLÜMÜZÜN (SAV) YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE BİZLERİ AFFEYLER VE ŞEFAATİNE NAİL EYLER...

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN VEYSEL KARDE$ ! BEN ENES BIN MALIK TEN ETKILENIP BÜYÜK OGLUMUN ISMINI ENES KOYMU$TUM IN$ALLAH BÜYÜYÜNCE ODA ISLAMA HIZMET ETSIN ÖMRÜNÜ BU YOLDA HARCASIN DIYE FAKAT ÖMRÜ YETMEDI. IN$ALLAH ORDA YINE PEYGAMBER EFENDIMIZ VE FATIMA ANNEMIZLE BILIKTE BIZI BEKLIYORDUR.

sahabeler

Kayıtlı Kullanıcı

s.a Allah (c.c) razı olsun kardeşim.bizki onu görmeden ona sevdalanan milyonlarca yürekten sadece bir kaçıyız.aslında düşününce milyonlarca sevdiğimiz var.selam ve dua ile

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

guler yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH(CC)RAZI OLSUN.KÜÇÜK KİTABIMDA BU DİNİ HİKAYEYİ OKUDUM BİR KAÇ SEFER..TEKRAR OKUMAMA VESİLE OLDUĞUN İÇİN RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM.İNŞALLAH YÜCE MEVLAM SEVDİĞİMİZLE(RESÜLÜMÜZLE)BERABER OLMAMIZI NASİP EYLER..İNŞALAH YÜCE RABBİM BUNU BİZE NASİP EDER.RABBİM İNŞALLAH RESÜLÜMÜZÜN (SAV) YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE BİZLERİ AFFEYLER VE ŞEFAATİNE NAİL EYLER...

a.s. hepimizden inş.çok sevindim gercekten kişi sevdiği ile beraberdir.hoşçakal kardeşim.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN VEYSEL KARDE$ ! BEN ENES BIN MALIK TEN ETKILENIP BÜYÜK OGLUMUN ISMINI ENES KOYMU$TUM IN$ALLAH BÜYÜYÜNCE ODA ISLAMA HIZMET ETSIN ÖMRÜNÜ BU YOLDA HARCASIN DIYE FAKAT ÖMRÜ YETMEDI. IN$ALLAH ORDA YINE PEYGAMBER EFENDIMIZ VE FATIMA ANNEMIZLE BILIKTE BIZI BEKLIYORDUR.

hepimizden inşallah...Allah cennetine nail kılsın onu...dediğin gibi orda bekleyenimiz olucaktır.B)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

''Amin'' SelamünAleyküm
Paylaşımın çok güzel kardeşim.
Allah razı olsun...Setametle...B)

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:

B)VeyselB)

ne yazık onlara görüpte inanmayanlaraB) veysel abi konu çok güzel gerçekten kişi sevdiği ile beraberdir ne kadar güzel değilmiB)Konu okundugu zaman insanın içi ferahlıyo valla allah arzı olsun.B)B)B)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

GECE_YAGISI yazdı:
VEYS yazdı:

B)VeyselB)

ne yazık onlara görüpte inanmayanlaraB) veysel abi konu çok güzel gerçekten kişi sevdiği ile beraberdir ne kadar güzel değilmiB)Konu okundugu zaman insanın içi ferahlıyo valla allah arzı olsun.B)B)B)

saolasın gönlü güzel yağmur kardeşim....Allah razı olsun...bu seninB)

goncagulum

Kayıtlı Kullanıcı

an buyuk ask muhammed askidir canim peygamberim..

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

kesinlikle kardeşim...B)

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

AĞZINA SAĞLIK SEVEN SEVDİĞİYLEN BERABERDİR:p

beadgirl

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun abicim gerçekten güselll bir yasıydı teşekkürler :p:p:p:p

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

beadgirl yazdı:
allah razı olsun abicim gerçekten güselll bir yasıydı teşekkürler :p:p:p:p

:)saolasın canım kardesım..B)

yaren_ebrar

Yasaklı Kullanıcı

sa.gerçekten güzel olmuş.dilerim rabbim islamiyet gen ailesi olarak bizleri mahşerde o yüce peygamberimizle bir bayrak altında toplanmayı nasipeder inş.selam ve dua ile...

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun güzel bir paylaşımdı ellerine sağlık

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun...cümlemizden inşallah...arkadaşlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt