mustafa_xtar
Kayıtlı Kullanıcı
Şeytanın en büyük silahlarından biri insana vesvese vermesidir. Bu vesvese ile ezelde söylemiş olduğu amacı gerçekleştirmek ister; yani insanları kötü yola sevketmek.Bu vesvese kime gitmektedir. Bu soruyu Peygamber Efendimiz (S.A.V) e sorarlar ???
Hz. Peygamber, kendisine:
-Şeytan kimlere vesvese verir , diye soran bir sahabeye şu cevabı vermiştir:
-Hırsız, içinde bir şey olmayan eve girmez.
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
Sultan mahmut , izzet mollaya camsız bir gözlük hediye eder. molla gözlüğü takar , edirnekapı tarafına bakar, sanki mezar taşlarını okuyormuş gibi yaparak :
-hüvel hallâkul bâki der.
Padişah :
-Efendi , maşallah !.... pek uzakları görüyorsunuz!... deyince , şu cevabı verir :
-Padişahım , eğer camları olsaydı her halde levh-i mahfuzu bile okurdum!...
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
Aziz mahmud hüdaî kayıkla boğazı geçerken:
- Efendim, ölümle aramızda şu tahtadan başka bir şey yok. diyen talebesine şu cevabı vermiş:
- Evlâdım, karada o da yok ya!..
Hz. Peygamber, kendisine:
-Şeytan kimlere vesvese verir , diye soran bir sahabeye şu cevabı vermiştir:
-Hırsız, içinde bir şey olmayan eve girmez.
Sultan mahmut , izzet mollaya camsız bir gözlük hediye eder. molla gözlüğü takar , edirnekapı tarafına bakar, sanki mezar taşlarını okuyormuş gibi yaparak :
-hüvel hallâkul bâki der.
Padişah :
-Efendi , maşallah !.... pek uzakları görüyorsunuz!... deyince , şu cevabı verir :
-Padişahım , eğer camları olsaydı her halde levh-i mahfuzu bile okurdum!...
Aziz mahmud hüdaî kayıkla boğazı geçerken:
- Efendim, ölümle aramızda şu tahtadan başka bir şey yok. diyen talebesine şu cevabı vermiş:
- Evlâdım, karada o da yok ya!..