Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kısa - Kısa - Kısa - Kısa - Kısa (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Şeytanın en büyük silahlarından biri insana vesvese vermesidir. Bu vesvese ile ezelde söylemiş olduğu amacı gerçekleştirmek ister; yani insanları kötü yola sevketmek.Bu vesvese kime gitmektedir. Bu soruyu Peygamber Efendimiz (S.A.V) e sorarlar ???

Hz. Peygamber, kendisine:

-Şeytan kimlere vesvese verir , diye soran bir sahabeye şu cevabı vermiştir:

-Hırsız, içinde bir şey olmayan eve girmez.

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Sultan mahmut , izzet mollaya camsız bir gözlük hediye eder. molla gözlüğü takar , edirnekapı tarafına bakar, sanki mezar taşlarını okuyormuş gibi yaparak :

-hüvel hallâkul bâki der.

Padişah :

-Efendi , maşallah !.... pek uzakları görüyorsunuz!... deyince , şu cevabı verir :

-Padişahım , eğer camları olsaydı her halde levh-i mahfuzu bile okurdum!...

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Aziz mahmud hüdaî kayıkla boğazı geçerken:

- Efendim, ölümle aramızda şu tahtadan başka bir şey yok. diyen talebesine şu cevabı vermiş:

- Evlâdım, karada o da yok ya!..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kısa - Kısa - Kısa - Kısa - Kısa

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM...

Bir gün Aziz Mahmud Hüdai Hz. müritleri ile beraber asmanın altında oturuyorlardı. Dervişin biri Aziz Mahmud Hüdai Hz.lerine;

Bana Kimya ilmini öğret, dedi. Mahmud Hüdai Hz. ona:

Kimya ilminden maksadın ne? diye sordu. Derviş:

Bir şeyi değiştirmeyi kasdediyorum, dedi.a

NASIL?

Mesela bakırı elime alınca altın olsun istiyorum...!

O sırada Mahmud Hüdai Hz, asma yaprağını eline aldı, müridine şöyle dedi:

Ne olmasını istersin?

Altın olsun, Efendim.

Mübarek Besmeleyi çekince elindeki yaprak altın oldu. Bu sefer o müridin ilgisi daha da arttı:

Efendim Bu ilmi bana öğretin, dedi.

Zamanın Sultanı kendisine şöyle dedi:

SEN KALBİNİ BENİM KALBİM GİBİ YAP.......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt