Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KIRMA DOSTUN KALBİNİ (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Yıllar önce bir Anadolu köyünde görev yaparken,bir ihtiyar ile sohbet ediyordum. Zaten oldum olası yaşlı inanları severim.Anıları çok olur onların.Şiire meraklı bir ihtiyardı, hemen ayak üstü dörtlükler uyduruveren bir ihtiyarcık.Sohbet sırasında derin bir iç çekerek;

“Kırma dostun kalbini,
Onaracak ustası yok.
Soldurma gönül çiçeğini,
Sulamaya ibrik yok.”

Yüzünde,onca yılın çizgisi,ellerinde yıllarca toprakla uğraşmanın sağladığı nasırlarıyla ihtiyarcık böyle demişti.Sevgiyle bakan,artık iyice çukura kaçmış gözlerinde bir an parıldayan bir damla yaş gördüm.Belki geçmişte yapılan bir yanlışı anımsamıştı.Zaten yine onunla cezalar,kanunlar,hapishaneler üzerine yaptığımız bir söyleşide;

“Cezaevleri boşuna hoca efendi demişti.En güçlü ceza evleri vicdanımızdır.Vicdanın rahat olmadıktan sonra suçun af edilmiş,özgür kalmışsın ne çare?Vicdanın olmadıktan sonra en berbat mapus damlarının sana faydası ne?”demişti.
O günden sonra davranışlarıma,sözlerime,sosyal ilişkilerime daha bir dikkat eder oldum.İnsanları kırmamayı,kırılsam da kırmamayı ilke edinir oldum.

Bazen bilmeyerek de olsa birilerini kırdıysam ve o kırdığım insan bunu bana hatırlatırsa ,o vicdan azabı bana zaten yeter.O insanı tekrar kazanabilmek için şartlar ne kadar zor olsa da yine de denemeyi göze alırım.İhtiyarın dediği gibi “Onaracak ustası yok”olmasına rağmen,usta titizliğinde olmasa da çıraklık mertebesinde çaba gösteririm.

Günümüz insanı daha gerçekçi,sosyal ilişkiler hep karşılıklı çıkarlar ile donanımlı. Kalp kırılmış,kırılmamış,dostluklar bitmiş,bitmemiş önemi yok.Önemli olan o günü kâr ile kapatabilmek.Dostum bana küsmüş,küserse küssün,onun bileceği bir iş”mantığı hakim.
En güzeli geçmişte kalan dostluk değerlerine sahip çıkmak,bir birimize daha saygılı,daha hoşgörülü yaklaşabilmek,hepsinden önemlisi kişilere karşı içimizdeki o kahrolası “önyargıyı”yok edebilmek.Toplumsal barışı ve huzuru istiyorsak bunlar çok önemli unsurlar.

Yoksa o olmayan ustayı aramakla daha çook zaman harcarız. B)

ALINTI

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: KIRMA DOSTUN KALBİNİ

S.A.ALLAH razı olsun.A.E.O.

BİR KEZ GÖNÜL YIKTIN İSE
BU KILDIĞIN NAMAZ DEĞİL
YETMİŞİKİ MİLLET DAHİ
ELİN YÜZÜN YUMAZ DEĞİL

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH razı olsun.A.E.O.

BİR KEZ GÖNÜL YIKTIN İSE
BU KILDIĞIN NAMAZ DEĞİL
YETMİŞİKİ MİLLET DAHİ
ELİN YÜZÜN YUMAZ DEĞİL

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

kimse kalp kırmadım diyemez bilmeden de olsa muhakkak kırmıştır buna bende dahilim.. Ama ben kul hakkından çok korktuğum için hissedersem hemen helallik isterim..
(dost dost dediğin de seni senin sevdiğin kadar severse şayet o gerçek dostluktur
işte hayatta en doyurucu mükafattır.
bu düşüncem eştir evlattır komşudur arkadaştır hepsi içindir) :|

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

Günümüz insanı daha gerçekçi,sosyal ilişkiler hep karşılıklı çıkarlar ile donanımlı. Kalp kırılmış,kırılmamış,dostluklar bitmiş,bitmemiş önemi yok.Önemli olan o günü kâr ile kapatabilmek.Dostum bana küsmüş,küserse küssün,onun bileceği bir işr1;mantığı hakim.
En güzeli geçmişte kalan dostluk değerlerine sahip çıkmak,bir birimize daha saygılı,daha hoşgörülü yaklaşabilmek,hepsinden önemlisi kişilere karşı içimizdeki o kahrolası r0;önyargıyır1;yok edebilmek.Toplumsal barışı ve huzuru istiyorsak bunlar çok önemli unsurlar.

Yoksa o olmayan ustayı aramakla daha çook zaman harcarız.

:( S.A ABLACIM EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ÇOK DEĞERLİ BİR PAYLAŞIM NE YAZIK Kİ BİZLERDE YAŞADIĞIMIZ ÇEVRE VE EŞ DOST İTİBARIYLAN BİLEREK DE OLSA KALP KIRIYORUZ :( AS OLAN KIRDIĞIN KALBİ NEFSİNİ YENEREK ONU TAMİR ETMENİN YOLUNUN ARAMAKTAN GEÇER A.E.O.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

s.aleyküm allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık..gerçekten çok güzel ve de dikkat edilmesi gereken bir meseleyi paylaşmışsınız bizlerle..malesef günümüzde ikili ilişkiler hep çıkar amaçlı olmuş,adeta insanlar birbirlerinin kuyularını kazmak için uğraş veriyorlar..ne dostlar dost,ne arkadaşlar arkadaş artık bu zamanda..sadece bu isimlerin manasına sığınarak kuyu kazanlar türedi artık..ne demeli çok zor bi durum rabbim yar ve yardımcımız olsun..allaha(c.c.)emanet olun,s.aleyküm

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
Günümüz insanı daha gerçekçi,sosyal ilişkiler hep karşılıklı çıkarlar ile donanımlı. Kalp kırılmış,kırılmamış,dostluklar bitmiş,bitmemiş önemi yok.Önemli olan o günü kâr ile kapatabilmek.Dostum bana küsmüş,küserse küssün,onun bileceği bir işr1;mantığı hakim.
En güzeli geçmişte kalan dostluk değerlerine sahip çıkmak,bir birimize daha saygılı,daha hoşgörülü yaklaşabilmek,hepsinden önemlisi kişilere karşı içimizdeki o kahrolası r0;önyargıyır1;yok edebilmek.Toplumsal barışı ve huzuru istiyorsak bunlar çok önemli unsurlar.

Yoksa o olmayan ustayı aramakla daha çook zaman harcarız.

:( S.A ABLACIM EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ÇOK DEĞERLİ BİR PAYLAŞIM NE YAZIK Kİ BİZLERDE YAŞADIĞIMIZ ÇEVRE VE EŞ DOST İTİBARIYLAN BİLEREK DE OLSA KALP KIRIYORUZ :( AS OLAN KIRDIĞIN KALBİ NEFSİNİ YENEREK ONU TAMİR ETMENİN YOLUNUN ARAMAKTAN GEÇER A.E.O.

Aleykümselam kalp kırmak o kadar kolay ki ama tamiri imkansız bir kere içinde yara oluyor ne kadar affedersen et gördüğün zaman aklına geliyor A.E.O B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
s.aleyküm allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık..gerçekten çok güzel ve de dikkat edilmesi gereken bir meseleyi paylaşmışsınız bizlerle..malesef günümüzde ikili ilişkiler hep çıkar amaçlı olmuş,adeta insanlar birbirlerinin kuyularını kazmak için uğraş veriyorlar..ne dostlar dost,ne arkadaşlar arkadaş artık bu zamanda..sadece bu isimlerin manasına sığınarak kuyu kazanlar türedi artık..ne demeli çok zor bi durum rabbim yar ve yardımcımız olsun..allaha(c.c.)emanet olun,s.aleyküm

Aleykümselam Recep okuduğunuz için sizinde yüreğinize sağlık demekki okunmaya değer verilen yazıları yazabiliyorum bir arkadaş yazılarımın çok değersiz bulduğunu yazmış olabilir ama içim çok kırıldı siz yazın biz okuruz dedim zaten şu an sıkıntıdan oturdum belki duydunuz hepinizden dua istemiştim annecim yoğun bakımda yanına almıyorlar göremiyoruz anca telefonla bilgi alıyoruz bir dostuN sözlerine nasihatlerine o kadar ihtiyacım varki açınca sizlerle paylaşmak istedim hepinize ayrı yorum yapamıyorum Allah cc hepinizden razı olsun
BU ÖLÜMLÜ DÜNYADA KİMSE KİMSEYİ KIRMAYA DEĞMEZ A.E.O B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:

Aleykümselam Recep okuduğunuz için sizinde yüreğinize sağlık demekki okunmaya değer verilen yazıları yazabiliyorum bir arkadaş yazılarımın çok değersiz bulduğunu yazmış olabilir ama içim çok kırıldı siz yazın biz okuruz dedim zaten şu an sıkıntıdan oturdum belki duydunuz hepinizden dua istemiştim annecim yoğun bakımda yanına almıyorlar göremiyoruz anca telefonla bilgi alıyoruz bir dostuN sözlerine nasihatlerine o kadar ihtiyacım varki açınca sizlerle paylaşmak istedim hepinize ayrı yorum yapamıyorum Allah cc hepinizden razı olsun
BU ÖLÜMLÜ DÜNYADA KİMSE KİMSEYİ KIRMAYA DEĞMEZ A.E.O B)
YAAA BEN DE Bİ KAÇ GÜNDÜR SİTEYE GİREMİYORUM KİM DEDİ ÖYLE BİŞEY ACABA MERAK ETTİM ŞİMDİ..ANNECİM SİZ O SÖZÜ SÖYLEYENİ KAALE ALMAYIN BENCE..OLAYI BİLMİYORUM AMA ÖĞRENİRİM İNŞAALLAH..VAKTİM OLDUĞU MÜDDETÇE BEN SEVEREK VE BEĞENEREK OKUYORUM SİZİN AÇTIĞINIZ FORMLARI ANNECİM..ALDIRMAYIN,ÜZÜLMEYİNİZ..RABBİM ANNENİZE ACİL ŞİFALAR İHSAN EYLESİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

nursacey

Kayıtlı Kullanıcı

YALAN DÜNYA DEGERMİ BU DÜNYADA KALP KIRMAYA HERŞEY GELİP GEÇİCİ HER BU DÜNYA KİMSEYE KALMAZ İMAN DOLU SEVGİ İÇİNDE KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAK GEREKMEZMİ BU DÜNYAYI

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt