Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kinayeli Boşanma (1 Kullanıcı)

adilbaban

Kayıtlı Kullanıcı
Kinayeli boşanma sözlerinden mesela "babanın evine git" , "defol git" gibi sözlerin talaka sebep olduğu bilinmeden söylense (boşanmaya niyet edilerek söylense ancak boşanmaya neden olduğu bilinmese), boşanmaya sebep olur mu?

Bilgilerinizi bekliyorum.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
kişinin niyetine göre değişir ama dinimizce 3 kere boşol denmelidir...bence

adilbaban

Kayıtlı Kullanıcı
cevap için teşekkürler can kırıkları.
Ben sadece "boş ol" , "boşsun" sözleriyle boşanmanın gerçekleştiğini biliyordum. Bugün kinayeli boşanmanın niyetle alakalı olduğunu öğrendim. "annenin evine git " denilse ve niyet boşanma olsa ancak bunun boşanma anlamına geldiği bilinmese boşanma olur mu olmaz mı?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
cevap için teşekkürler can kırıkları.
Ben sadece "boş ol" , "boşsun" sözleriyle boşanmanın gerçekleştiğini biliyordum. Bugün kinayeli boşanmanın niyetle alakalı olduğunu öğrendim. "annenin evine git " denilse ve niyet boşanma olsa ancak bunun boşanma anlamına geldiği bilinmese boşanma olur mu olmaz mı?
çok ilginç bir soru .ama çevremizde buna benzer ifadeler kullanan ne kadar çift var.acaba düşünüyorum eğer bu şekilde nikah düşerse ,(boşanma gerçekleşirse yani)binlerce kişi belki milyonlar,nikahsız yaşıyor olabilirmi?ve evlatların hayırsız olması,evlerde huzursuzluk,bereketsizlik olmasının sebebi bu olabilir mi?sorunuz kafamda başka soru işaretleri oluşturdu.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Kinayeli boşanma sözlerinden mesela "babanın evine git" , "defol git" gibi sözlerin talaka sebep olduğu bilinmeden söylense (boşanmaya niyet edilerek söylense ancak boşanmaya neden olduğu bilinmese), boşanmaya sebep olur mu?

Bilgilerinizi bekliyorum.

boşanma niyeti ile babanın evine git derseniz bununla boşanıldığını bilsenizde bilmesenizde nikahınız düşer.. fakat üç nikahtan sadece biri düşer.. dilerseniz nikah tazeler evliliğinize devam edebilirsiniz...

önemli bir husus.. bu kadar mühim bir meseleyi bu şekilde forum hocalarına sormayın.. enteresan cevaplar gelir, bildiğinizide şaşırırsınız.. hepten çıkmaza girer mesele.. biri derki "bence böyle" diğeri derki "bence böyle olmalı." ondan sonra buyur burdan yak.

bir hocaya danışın..

adilbaban

Kayıtlı Kullanıcı
çok ilginç bir soru .ama çevremizde buna benzer ifadeler kullanan ne kadar çift var.acaba düşünüyorum eğer bu şekilde nikah düşerse ,(boşanma gerçekleşirse yani)binlerce kişi belki milyonlar,nikahsız yaşıyor olabilirmi?ve evlatların hayırsız olması,evlerde huzursuzluk,bereketsizlik olmasının sebebi bu olabilir mi?sorunuz kafamda başka soru işaretleri oluşturdu.

Benimde merak ettiğim bu konu hemen hemen bir çok evde bu sözler söyleniyor ve anlamı bilinmeden söyleniyorsa sonuç ne olur?

Boşanma olur mu olmaz mı? Bu konuda bilgisi olan kardeşlerimizden yardım bekliyorum.

adilbaban

Kayıtlı Kullanıcı
ishak yakup kardeş bilgiler için teşekkürkler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt