Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KİMSENİN GÖRMEDİĞİ YER (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Kimsenin görmediği yer

Arkadaşlar! Zamanın birinde bir hoca, talebelerinden birini, çalışkanlığından, zeka ve anlayışından dolayı diğerlerinden daha çok seviyor ve ondan her fırsatta övgüyle bahsediyormuş. Fakat diğer öğrenciler hocalarının bu sevgi ve övgüsünü biliyor ve kıskanıyorlarmış.
Bir gün öğrencilerden biri şöyle demiş: "Hocamız neden yalnız bu arkadaşa ilgi ve yakınlık gösteriyor. Aramızdaki tek zeki ve çalışkan o mu?"

Öğrencilerin hocaları da onların bu düşüncelerinin farkındaymış. Bir gün hocaları derse gelirken yanında öğrencilerinin sayısı kadar kuş getirmiş. Her öğrenciye bunlardan bir tane vererek: "Haydi yavrularım, bu kuşları hiç kimsenin görmediği bir yerde kesin getirin, ama dikkat edin hiç kimse görmesin haa!" demiş.

Bunun üzerine talebeler sağa sola dağılmışlar. Bir müddet sonra da kuşları keserek hocalarının yanına dönmüşler. Öğrencilerden bazıları: "Ben kuşu falan yerde kestim, hiç kimse görmedi" gibi laflar ediyormuş. Hoca da böyle övünenlere "aferin" demiş.

Biraz sonra bütün öğrenciler kuşları keserek dönmüşler. Bütün arkadaşları döndükten sonra hocanın sevdiği öğrenci gelmiş, ama kuşu da kesememiş. Bunu gören hocası diğer öğrencilerin yanında ona demiş ki:

"Oğlum! Kuşu niçin kesmedin? Bak arkadaşlarının hepsi kesmiş. Yoksa kimsenin göremeyeceği bir yer bulamadın mı?" Bunun üzerine hocanın çok sevdiği öğrenci şöyle cevap vermiş:

"Evet hocam! İnsanların göremeyeceği bir yer ben de bulabilirdim. Ama Allah'ın görmeyeceği bir yer bulamadım. O nedenle kuşu kesmeden döndüm."

Bu cevap, diğer öğrencilerin akıllarını başlarına getirmiş. Yaptıkları dikkatsizliği anlamışlar. Belki öğrencilerin hepsi Allah'ın göremeyeceği yer olmadığını biliyorlardı. Ama önemli olan onu düşünebilmekti. Bundan sonra arkadaşlarının farkını anlayıp hocalarının ona ilgisine hak vermişler.

Kıssadan anladığımız:

Arkadaşlar! Nerede olursak olalım, Allah bizimle beraberdir. Allah’ın görmediği bir yer yoktur. Yüce Rabbimiz her an hepimizi görmekte ve yaptığımız her şeyi bilmektedir. Bundan dolayı nerede olursak olalım, bizi hiçbir kimsenin görmediğini zannetsek de Allah’ın bizleri gördüğünü aklımızdan çıkarmayalım ve Allah’tan korkalım. Yaptığımız her işi ve davranışı, Allah’ın bizi görüyor olduğunu bilerek yapalım. Eğer hayatımız boyunca böyle yaparsak, o zaman daha huzurlu ve hiçbir zaman yanlış bir davranış yapmamış oluruz

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KİMSENİN GÖRMEDİĞİ YER

daha önce yazıldını bilmiyorum ama paylaşmak istedim herkeze iyi sabahlar B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt