Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kimlere selam verilmez? (1 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Kimlere selam verilmez?
Şunlara yalnız o halde iken selam verilmez:
1- Namazda olana,
2- Hutbe okuyana ve hutbeyi dinleyene,
3- Kur'an-ı kerim okuyana ve dinleyene,
4- Vaaz edene ve dinleyene,
5- Fıkıh dersi çalışana,
6- Din dersi verene ve din dersi ile meşgul olanlara,
7- Eşi ile meşgul olana,
8- Avret yeri açık olana,
9- Abdest bozmakta olana,
10- Yemek yemekte olana,
Baştan ikisi hariç, diğerlerine selam verilirse, alma mecburiyeti yoksa da selamı almaları iyi olur.

Şunlara da her zaman selam verilmez:
1- Yabancı kızlara ve genç kadınlara,
2- Kumarbaza ve her oyunu oynayana,
3- İçki içenlere,
4- Gıybet edenlere,
5- Şarkıcılara,
6- Fasıklara [Açıktan günah işleyenlere],
7- Kadınlara, kızlara bakanlara selam verilmez.

Selam verilmesi caiz olmayan bu kimseler selam verirlerse, selamları alınır, fitne çıkarılmaz. Gayri müslimlere, ancak iş düştüğü zaman selam verilebilir ve selamları alınır. Bid’at ehline de ihtiyaç halinde selam verilir. Zengine, zengin olduğu için selam vermek caiz değildir. Dilencinin, dilenirken verdiği selamı almak gerekmez. Yabancı kadın ihtiyar ise selam verilir. (Dürr-ül-muhtar)

Selamlaşmak ve önemi .:.: www.dinimizislam.com :.:.

cengiz55

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler çok güzel.
Yanında açık bir bayan olanada selam verilmez duymuştum.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.allah razı olsun.selametle kardeşim

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler çok güzel.
Yanında açık bir bayan olanada selam verilmez duymuştum.

Estağfirullah, biz teşekkür ederiz.

İlgili linkte sahih kaynakları belirtilerek konu ele alınmıştır, Allahü teala cümlemize istifade etmeyi nasib etsin inşaallahü teala..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.allah razı olsun.selametle kardeşim

Ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullah,

Amin kardeşim, Allahü teala cümlemizden razı olsun.

Dua eder, dualarınızı istirham ederim. Afiyet ve selametle kalınız inşaallahü teala..

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
3- İçki içenlere,
4- Gıybet edenlere,
5- Şarkıcılara,

Biz burda herkese selam veriyoruz ama...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
3- İçki içenlere,
4- Gıybet edenlere,
5- Şarkıcılara,

Biz burda herkese selam veriyoruz ama...

Haklısın kardeşim :) Biz yapıyoruz diye doğrudur denilmez. Biz ehli sünnet alimlerin bildirdiklerine dolayısıyla insanların en üstünü efendimiz aleyhisselama ittiba etmekle yükümlüyüz.

Allahü teala, sahih kaynaklardan yapılan nakillerle bilmediklerimizi öğrenmeyi ve öğrendiklerimizle ihlasla amel etmeyi, kendisine kul, habibine ümmet olmayı cümlemize nasib etsin.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
evvet fasıklara selam verilmez , fasığı sevindiren Allahın gadabını kazanır

''Bir kimse bidat ehli birine (dinde yeni icadlar çıkarıp değiştirene) bakarken Allah için buğuzla bakarsa Allah onun kalbini güven ve imanla doldurur.
Bir kimse bidat ehli olanı Allah için buğz edip kovarsa Kıyamet günü Allah onu bütün kötülüklerden emin kılar.
Bir kimse bidat ehli birini hakir görürse Allah onun cenneteki derecesini yüz kat yükseltir.
Bir kimse bidat ehli sevinçle karşılar ise ve onu sevindirirse Muhammede gelen Kuranı küçümsemiş olur''
dedi Resulullah (sav) Efendimiz ve ''Bir kimse dini değiştirmek kasdı ile yeni bir şey çıkarır ise yahut o niyetle çıkarılmış şeye sığınır ise Allahın,meleklerin ve tüm insanların laneti onun üzerine olsun.
Bu duruma gelen birinin ne farz ibadeti makbul olur, ne de nafile''

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun timurtas hocadan dinlemistim sizde cok güzel yaziya dökmüssünüz tesekkürler

Amin Allahü teala cümlemizden razı olsun

Aman estağfirullah :) ben yazmadım..Konu ilgili sitelerde var, ben ordan aldım naklettim..Ben teşekkür ederim.

Dualarınızı istirham ederim, Afiyet ve selametle kalınız inşaallahü teala..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Selam verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir! Alışkanlık halinde, şuursuzca selam verilince, sevap olmaz. Bir yere girerken de, çıkarken de selam verilir. Dinimizde selamın önemi büyüktür. Selam vermek sünnet, almak farz ise de, selamda istisna var. Selam veren de, selam alan gibi farz sevabına kavuşur. Eshab-ı kiram, bir arkadaşa selam vermek ve selamını almak için yollara çıkardı. İşin önemini bilen, bu büyük sevaba kavuşmak isterdi.

Çok olanın kıymeti bilinmez .:.: www.dinimizislam.com :.:.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler çok güzel.

Allahü teala razı olsun, biz teşekkür ederiz.

Dua eder, dua bekleriz. Selametle kalınız

Bir çok insanın hakikati görememesinin sebebi gözüdür. Gözüne inanan, mübarek bir zatın kıyafetine, mesleğine bakarak yanılır, Onu dinlemez ve istifade edemez. Başdaki göze değil, kalbdeki göze tâbi olmak lazımdır, kalbdeki göz, doğruyu-yanlışı ayırır, kimin sevilip kimin sevilmeyeceğini bilir. Hakkı hak, bâtılı bâtıl bilir... Hiç kimsenin mesleğine veya kıyafetine bakarak karar verilmez, işin kaynağına bakılır, naklettiği bilgiyi nerden aldığına bakılır. Bedenin gıdasını iyi seçtiğimiz gibi ruhun gıdasını da iyi seçmeğe mecburuz. Bedene bozuk gıda alan dünyasını yıkar, fakat ruhuna bozuk gıda alan ahiretini mahveder. Pis borudan şifa gelmez. Suyun kaynağı da, geçtiği yolu da temiz olmalıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt