Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

[ Kime mağfiret edeceğim? ] (1 Kullanıcı)

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı
'Sizden hiç biriniz cennete amelleriyle giremez.Cehennemden de kendini kurtaramaz.' diyen Efendimiz(sas)'e Ashab-ı Kiram: -'Sen de mi Ya Resullullah?' dediler.Cevaben Efendimiz:

-'Evet ben de' buyurdular. 'Ancak Allah-u Teala beni rahmetiyle ihate ve muhafaza buyurmuştur. Kının kılıcı sakladığı gibi,ben de şefaatimi ümmetimin büyük günahları için saklıyorum.'buyurdular.

---------------------------------------------------------------------------------------- Bir gece şiddetli bir yağmurla havanın kararması sebebiyle tavaf mahali boşalmıştı.İbrahim Ethem(ks)Hazretleri diyor ki:

-Ben mültezem kapısı önünde durdum ve dedim ki

-Ya Rab! Sana ebediyyen isyan etmemek üzere beni masuminden kıl! Hafiften bir ses kulağıma geldi:

-Ya İbrahim,sen benden ismet istiyorsun;bunu bütün kullarımdan istiyor,ben herkesi masum edince kime mağfiret edeceğim?

----------------------------------------------------------------------------------------- Ebu Hureyre(ra) anlatıyor:Rasullullah(sas)'in şöyle buyurduğunu duydum:

'Ümmetimin hepsi affedilmiştir.Yalnız aşikare günah işleyenler müstesna.Günahın aşikare işlenmesinin bir şekli de şudur.:Kul geceleyin bir iş(günah) işler,sonra Allah onu örtbas eder.Buna rağmen o sabah olunca :'Ey falan! Ben dün şöyle şöyle yaptım.' der.Halbuki işlediği o günahı Allah (cc) örtbas etmiş ve öylece sabahlamıştı.Kendisi Allah (cc)'ın örtbas ettiğini açığa vurmuş ve işlediği günahı aşikar hale sokmuştur.'

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt