Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KİM OLMAK İSTERDİNİZ VE NEDENLERİ (1 Kullanıcı)

karapece

Kayıtlı Kullanıcı
S.A ARKADAŞLAR SİZE BİR SORU EĞER SİZ SAHABELERDEN BİRİ OLMAK İSTESEYDİNİZ KİM OLMAK İSTERDİNİZ...
MESELA BEN HZ.ÖMER(r.a)olmak isterdim...ADALETLİ CELALLİ NEDENİNİ BİLMİYORUM AMA HZ.ÖMER'DEN BAHSEDİLDİĞİNDE GARİB BİR HEYECAN SARIYOR KALBİMİ AĞLAMAYA BAŞLIYORUM SEBEBSİZ YERE....YA ÖMER(R.A)SENİ ALLAH İÇİN ÇOOOOOOKSEVİYORUM
KADINLARDAN İSE HZ.AİŞE VALİDEMİZ OLMAK İSTERDİM SEBEBİ ONUDA ÇOK SEVMEM VE HOCAM OLSUN ARKADAŞLARIM OLSUN HZ.AİŞE'NİN BAZI HUYLARINI TAŞIDIĞIMIN DÜŞÜNCESİNDELER FAKAT NERDEN ÇIKARDIKLARINI BİR TÜRLÜ ANLAAMADIM BANA GÖRE ÇOK KISKANÇ OLMAMDAN KAYNAKLANSA GEREK...İŞTE BUNUN GİBİ BİRŞEY
TABİİ HADDİMİZ DEĞİL ONLARIN YERİNDE OLMAK YADA OLMAYI İSTEMEK AMA RABBİM DİLERİM ONLARIN AHLAKI GİBİ AHLAKLANMAYI NASİB ETSİN CÜMLEMİZE....
SELAM VE DUA İLE DERSİM VAR DERSİM VAR VE BEN HALA BURDAYIM NEYSE DUA EDİN İNŞ.YARIN ZORLU BİR MAROTON VAR ÖNÜMDE LÜTFEN DUA EDİN BU SENE ARAPÇAYI BİTİRİYİM VE HAFIZLIĞA BAŞLIYIM ARTIK ÇÜNKÜ ONDAN SONRA DA HADİS HAFIZLIĞI DÜŞÜNÜYORUM.....

TAMERPOLAT

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KİM OLMAK İSTERDİNİZ VE NEDENLERİ

ben ALLAH DOSTU olmak isterdim HZ İBRAHİM GİBİ

TAMERPOLAT

Kayıtlı Kullanıcı

ben ALLAH DOSTU olmak isterdim HZ İBRAHİM GİBİ

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Yalnızca kendim olmak isterim çünkü;ben bir başkasının yapıp ettikleriyle değil,kendi yapıp ettiklerimle hesaba çekileceğim.Allah,yarattığı her canlıya bir kader tayin etmiştir ve her canlı kendi kaderini yaşamakla mükelleftir.
Ancak tabii ki sahabe efendilerimizin her biri örnek alınması gereken şahsiyetlerdir.Ben de Hz.Ömer gibi adaletli ve cesur,Hz.Ali gibi edepli ve ilim sahibi,Hz.Ömer gibi sadık olabilmeyi isterdim.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

hz.hamza olmak isterdim ..sevgisi bambaşkadır..içimde yaşadığım bir olaydan dolayı...hepsi birer yıldızdır..allah onları örnek alan lardan eylesin..paylaşım için allah razı olsun..selametle..

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN
SELAM VE DUA İLE

gulsumsen

Kayıtlı Kullanıcı

BEN DE HZ. EBÛ BEKİR OLMAK İSTERDİM, RESÛLULLAH EFENDİMİZE İLK İNANIP TEREDDÜTSÜZ MÜSLÜMAN OLAN,HAYIR YOLUNDA HEP ÖNDE GİDEN,MAĞARAYA SIĞINDIKLARINDA AYAĞINI YILAN SOKTUĞUNDA RESÛLULLAH EFENDİMİZİ RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN TERLER DÖKTÜĞÜ HALDE SESİNİ BİLE ÇIKARMAYAN, TAM BİR TESLİMİYYET ÖRNEĞİ BENİM İÇİN. (BİZLERDE ALLAH(CC)a RESÛLULLAH EFENDİMİZ'e VE ALLAH DOSTU MÜRŞİD'LERİMİZE BÖYLE TEREDDÜTSÜZ TESLİM OLANLARDAN OLURUZ İNŞAALLAH)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Peygamber kızına o kadâr şefkatli idi ki onu ellerinden ve yüzünden öperdi. Halbuki o toplumda bir babanın kızının elinden öpmesi bir yana erkek çocuklar bile öpülmezdi, ayıptı. "Benim on çocuğum var daha bir kez öpmüş değilim" diyen insanların yaşadığı bir toplumda kadını diri diri gömülmekten eli öpülen bir konuma yükselten de yine Hz. Peygamber'in getirdiği İslâm'dı.
Rasûlullah kızını anlatırken "Babasının annesi", "Baban sana fedâ olsun", "Alemlerin kadınlarının ulusu", "Fâtıma'yı hoşnut eden beni hoşnut etmiştir, onu kızdıran beni kızdırmıştır" ve, "Kızım Fâtıma'yı seven beni sevmiştir, Fâtıma'yı memnun eden beni memnun etmiştir; Fâtıma'yı üzen beni üzmüştür. Fâtıma benden bir parçadır, kim onu incitirse beni incitmiş olur, beni incitense Allah'ı incitmiştir" buyururdu

KEŞKE ONLAR GİBİ OLABİLSEYDİK İNŞ RABBİM BİZLERİ ONLARA KOMŞU OLMAYI NASİP EDER S.A B)B)B)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

BEN KENDİ ADIMA KONUŞUYORUM O MÜBAREK ZATLARIN KITMİRİ BİLE OLMAM
RABBİM ŞEFAATLERİNDEN MAHRUM BIRAKMASIN
SELAM VE DUA İLEB)B)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. kardeşim,
bu konu ile ilgili daha önce açılan bir forumdada belirttiğim gibi,
Hz. Ömer r.a. olmak isterdim, tabi o olmak, yada onun gibi olmak biz aciz, günahkar insanların haddi değil ama,
Hz. Ömer r.a. cahili hayatını bilip, daha sonra islâmla şereflendikten sonraki hayatını bilip, daha sonrada halife olduktan sonraki hayatını bilipta hayatında arkası arkasına inkılaplar yapan birine benzemeye çalışmak haddi aşmak değildir inşallah.
Bende kendimde hz. Ömer r.a dan bir parça bulduğum için onun gibi olmak istyorum.
Onun kabe ye giderek müslümanlığını ilan ettiğinde karısını dul, çocuklarını yetim bırakmak isteyen arkamdan gelsin dediği gibi, bende Tel avivde, bağdatta, afganistanda, çeçenistanda aynı şekilde bağırmak istiyorum.
k.s.e.o.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ravzanuru yazdı:
SELAM VE DUA İLEB)B)B)

Ravza Nur kendimizi öyle görmeyelim kızım sahabeler Peygamber efendimizi görerek yaşadılar ama bizler görmeden seviyoruz efendimizi içimizde yaşıyoruz ben biryerde okumuştum eğer imanımızı kurtarırsak bizler görmeden sevdiğimiz için sahabelerden önce cennete girecekmişiz ümitle korku arası yaşayalım inş S.A B)B)B)

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

BEN HZ.HAMZA (R.A) , HZ.EBUBEKİR (R.A) VE HZ.ÖMER (R.A) SAHABELERİNIN YERINDE OLMAK ISTERDIM NEDENI ISE GUVENIN SONSUZ OLMASI VE CESUR OLMAMALARI VE ALLAH TAN BASKA KIMSEDEN KORKMAMALARI VE İSLAM UĞRUNA NELERI VARSA VERMELERI CANLARI , MALLAR, VS. DURUMLARI. RABBİM BIZLERE O SAHABELERIN AHLAKLARINI BIZLEREDE YANSITSIN. ( AMİN )

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Yalnızca kendim olmak isterim çünkü;ben bir başkasının yapıp ettikleriyle değil,kendi yapıp ettiklerimle hesaba çekileceğim.Allah,yarattığı her canlıya bir kader tayin etmiştir ve her canlı kendi kaderini yaşamakla mükelleftir.
Ancak tabii ki sahabe efendilerimizin her biri örnek alınması gereken şahsiyetlerdir.Ben de Hz.Ömer gibi adaletli ve cesur,Hz.Ali gibi edepli ve ilim sahibi,Hz.Ömer gibi sadık olabilmeyi isterdim.

AYNEN KATILIYORUM KARDEŞİM..HİÇBİRİ BİRBİRİNDEN AYRILAMAZ...

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM VE DUA İLE ravzanuru Kardesime katılıyorum ....B)B)B)

ASUM

Kayıtlı Kullanıcı

s a arkadaşlar akşam eve geldiğimde siz değerli arkadaşların sahabe sevgisini nasıl dile getirdiğinizi okudum özellikle karapece nin meili beni duygusal hale getirdi bende sevgimi sizlere şöyle dile getireyim ben 4ciltlik hayatü sahabe eserini okudum inanın hepsi birbirinden üstün allah cc hepsine derece vermiş ne mutlu onlara sizlere tavsiyem o eseri okumanızdır allaha emanet olun hepinizin hicri yılını kutluyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt