Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kim,ne Kadar Okuyor Acaba????katilmak Isteyen Var Mi... (1 Kullanıcı)

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili arkadaşlar,acaba dini kitaplar okuyormuyuz?biliyorsunuz ki kur-an'ın ilk ayeti oku ile başlıyor,biz neyi ne kadar okuyabililyoruz acaba?ve okuduğumuz kitapları bir birimize tavsiyelerde bulunursak,güzel bir sinerji ortaya çıkarmış oluruz diye düşünüyorum,katılmak istiyen var mı?

aslında hiç bir dini kitap okumadan önce,kur-an'ı kerim'i okumalıyız ilk önce,anlamak için,hayatımıza yön vermek için,öğüt almak için,akıl erdirmek için, ve düşünebilmek için.artı diğer okuduğumuz kitaplarda eleştirel bir bakış açısı kazanabilmek için.

ben;mustafa islamoğlunun üç muhammed,iman,sözüngücü mü,gücün sözü mü,imamlar ve sultanlar,"Allah cc",hayatın yeniden inşeası için,ne yapmalı,nasıl yapmalı kimle yapmalı,yahudileşme temayulü adlı kitaplarını okudum hepsi de birbirinden mükemmel kitaplar,eğer dinimizi öğrenmek istiyorsak kaçırılmaması gereken eserler derim.

m.hayri kırbaşoğlu(ankara ilahiyat fakültesi prof.'ü)alternatif hadis metadolojisi,namazların birleştirilmesi kitapları.hadis dalında merak ettikleriniz var ise kaçırılmaması gereken bir kitap derim.

yaşar nuri öztürk!!pek sevilmesede,islam nasıl yozlaştırıldı,kur-an'daki islam kitapları değişik bir bakış açısı sunuyor.

benden bu kadar acaba sizlerde neler var arkadaşlar....

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar koskoca site de hiç kimse bir dini eser okumuyor mu allahaşkına,paylaşcak kimse yok mu????

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm

şu anda Osman Nuri Topbaş'ın "Mesnevi Bahçesinden İnsan Denilen Muamma" isimli eserini okuyorum.

çok güzel, okumayanlara tavsiye edilir acizane.
selametle.

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
a.s kardeşim allah razı olsun paylaşımlarından dolayı

Kaan Erdem

Yönetici
ben şu an siyer-i nebi okuyorum...selametle...

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
s.a sevgili arkadaşlar okuduğumuz kitapların yazarlarını da söylersek belki bizler okumamış olup faydalanabiliriz.allaha emanet olun.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
şu sıralar elime pek alamasamda MUHAMMED BOZDAĞIN Ruhsal Zeka adlı kitabını okuyorum.tavsiye ederim.mükemmel bir kitap.İstemenin Esrarı adlı kitabı da çok güzel.tabi bunlar bana göre benim görüşüm.ama inşallah siz de okuyunca kendinizde çok şey bulacaksınız.bu kitap yani İstemenin Esrarı şu modern kitap The Secret e karşı yazılmış kitap gibi sanki.ikisini de okuyun tavsiyem.selamet ile kardeşlerim

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....bende halit ertuğrulun o güzel muhteşem kıtaplarını okuyorum.hepside birbirinden bilgili...

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
es selamun aleykum

şuanda "bir günü Kur'an la yaşamak" (Cafer Durmuş) adlı eseri okuyorum.

bir kaç ay önce okuduğum bir iki eseride paylaşmak istiyorum.

"Rabbani Yol ve Sunnetullah" - Said Hakim
"dünyayı ağlatanlar" -halit ertuğrul. yukarıda kardeşimde bahetmiş bu yazarın kendini arayan adam gibi başka eserlerinide okudum okunmasını tavsiye ederim.

"Çağdaş kavramlar ve düzenler" -Ali Bulaç... günümüzde sıkça telaffuz edilen kapitalizmden, faşizme, laikliğe kadar bir çok ideolaji hakkında açıklamada bulunurken islami açıdan değerlendirmede bulunuyor ve toplumumuzdaki etkileri açıklanıyor. son olarak islami kavramlara değinerek bitiriyor. mutlaka okunmalı..

"Komünizm fırsat bekliyor" -Adem Yakup... resimlerle komünizmin insanları nasıl sömürüp yok ettiğini tarihi gerçeklerle açıklıyor.. islami açıdanda değerlendirmelere yer veriliyor. Komünizmi iyi tanıyıp ona karşı söylecek bir çift lafım olsun ve kendimi ondan koruyayım diyenler için iyi bir başlangıç olur.

herkesin bildiği bi eseride yazayım "sabah namazına nasıl kalkılır" - cemil tokpınar
biraz daha ayrıntılı olsun diyenlere "NAMAZ bir tevhid eylemi" Abdullah Yıldız

birde benim için yeri ayrı "imam gazali"nin eserleri kitapcıya gittikçe mutlaka imam gazalinin eserlerinden bir şeyler almaya çalışıyorum.
şimdilik benden bu kadar. aslında çok beğendiğim bir kaç eser daha var ama onların isimlerini verirsem yanlış anlaşılacağımı zannediyorum...

açıkcası ailem bana islam konusunda ayrıntılı bir şey öğretmedi, öğretemediler... okulda da bir şey öğrendiğim soylenemez lise yıllarım başlangıçtı en verimli geçen yıllarım üniversitede oldu. kendim bilinçlendim. çok şey öğrendim Allaha şukur. kendimi çok eksik gördüğüm için bir çok kitapçı gezdim. kendimce bir çok islami dergiye üye oldum. kendimce hepsinden bir şeyler almaya çalıştım. 4 farklı kişinin görüşlerine ağırlık veren dört dergiyi okumaya başladım lakin bu sene hepsine ara vermek zorunda kaldım iş yoğunluğu yüzünden aldığım bir şeyi okumazsam ona haksızlık etmiş gibi hisseddiğim için almaya ara verdim. bir gün evde dergilerden birini ortalığa koymuşum. bize gelen misafirlerden tanımadığım bir akrabasıda gelmiş. dergiyi görmüş kendisi onlara mensupmuş beni tanımadan bana iltifatlar ediyor başta anlamadım şaşkınlığımı gideremedim sonradan anladım durumu. bana çeşitli sorular sordu. sonra dedim ben islamda bölünmeye karşıyım ben herkesin yazdığını okurum şaibeli konularda hangisi bana daha makul gelirse onu kabul ederim dedim. şimdi düşünüyorum benim müslüman olmamdan ziyade onun bana bu iltifatları sevinçi beni birine bir şeye tabi olduğumu zannetmesinden ötürü. acaba onun tabi olduğu kişiyle uyuşmayan başka bir kişin dergisini görseydi aynı sevgiye,muhabbetle bana yaklaşır mıydı???

Yaradan bizi birlikten beraberlikten ayırmasın. ne güzel demiş efendimiz"arabın arap olmayan üstünlüğü yoktur. üstünlük yalnızca takvadadır"

saygı ve duayla....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ben şu An Hatim Başlamiştim Onu Okuyorum Ama Arada Peygamberler Tarihi Diye Kitap Var Onuda Okuyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt