muhammed25
Kayıtlı Kullanıcı
Kılmazsam Yaşayamam Diyebilmek.
Biz Her Namazı Son Namaz Olarak Kılarız...İkindiyi Kıldık...Şuan Ölebiliriz...Akşama Yetişirsek Akşamı da Son Namazımız Gibi Kılarız...Yatsıya Yetişmek Diye Bir Garanti Yok Elimizde.
İnsanın Ölmesi Çok Basit...Kalp Durdu Mu Her Şey Biter...Kalbimizi Çalıştıran Allah'u Teala Kalbimize Dur Dese Bir Sonraki Namaza Yetişemeyiz!
Uyku Ne Büyük Nimettir...Amma Uykuyu Tembelliğe Dönüştürmek Çok Kötüdür...Uyuyalım Ama Bu Uyku Sabah Namazına Kalkmamıza Engel Olmasın.
İnsan Ebediyen Yaşayacağını Zanneder...Ölmek Aklına Bile Gelmez...İnsan Şöyle Düşünmeli...Ölmeden Üzerime Farz Olan Akşam Namazımı Da Kılayım.
Ben Bu Yaşa Geldim...Şöyle Düşünüyorum...Elimde Hiç Bir Şey Yok...Öldüğüm Anda Elimde Kalacak Tek Şey İbadetler...Tek Kazancım İbadetler...Gerisi Boş..
Çok Güzel Yemekler Yedik...Gezdik Eğlendik Hepsi Geçti...Para Biriktirdik Yiyemedik...Şöhretimiz Dağlar Kadar Yükseldi İşe Yaramadı...Elimizde Bir Tek Şey Kaldı....İman ve İbadet...
Bir Ömür Boyu Nefes Alıp Verdik...Yeter Artık Nefes Almayacağım Diyor Muyuz?...Bir Ömür Boyu Su İçtik...Artık Su İçmeyeceğim Diyor Muyuz?...Öylebir İman Gerek Ki Bizlere...Kıldıgımız Namaz Su Gibi...Hava Gibi Olsun...
Kılmazsam Yaşayamam...Diyebilmek....Ben Öyle Kişiler Tanıyorum Ki Odasında Sedece Bir Rahlesi Var...Kendisi Kıbleye Dönmüş, Namazda Oturur Gibi Oturuyor....Uykusu Gelirse Başını Rahleye Koyuyor...Her Anı Secde Halinde...
Rabb'imiz Böyle Mübarek Kulları Ne De Güzel Övüyor..Onlar Ki Namazlarını Sürekli Kılarlar Aksatmazlar. (Mearic 70/23)...Onlar Ki Namazlarını Muhafaza Ederler. (Mearic 70/34)
Eğlenceler...Dünya Hayatının Meşgaleleri Bize Hastalık Verirken Namaz Kılmak Hastalıklarımıza İlaç Gibi Tesir Ediyor...Kalbimiz Rahatlıyor...Üzüntümüz Hafifliyor...Elemler Geçiyor.
Biz Bu Günde Bize Farz Olan Namazlarımızı Eda Ettik...Namazı Bitirdik...Şu An Ölsek Namazımız Bize Arkadaş...Bize Yoldaş Olacak...Gerisi Burada Kalacak.
Rabb'im Namazlarımızı Hakkıyla Eda Edebilmeyi Cümlemize Nasip Eylesin...Amin
Namaz Kılmazsak Bakın Ne Oluyor?
Sabah namazını kılmayanın: Yüzünde nur kalmaz
- Öğle namazını kılmayanın: Rızkından bereketi kaldırılır
- Ikindi namazını kılmayanın: Vücudunda kuvvet olmaz
- Akşam namazını kılmayanın: Evladının hayrını göremez
- Yatsı namazını kılmayanın: Uykusunda rahat edemez
Dünyadaki cezası
- Salihlerin (nur) simasını yüzünden siler
- Yaptığı hiç bir amele sevap vermez
- Duası Allah katına çıkmaz
- Dünyadaki bütün mahlukat ona buğuz eder
- Salihlerin duasından nasibini alamaz
Ölür iken
- Zelil olarak ölür
- Aç olarak ölür
- Susamış olarak ölür (ne kadar içerse içsin susuzluğunu gideremez)
Kabirde
- Allah kabrini daraltır. (kaburgaları birbirine girer)
- Kabrinde ateş yanar
- Allah ona yılan musallat eder ki kiyamete kadar ona eşlik ederek (vurarak) kıyamete kadar azap eder
Kiyamette
- Allah ona yüzünün üzerinde sürünerek mulat eder ceheneme kadar
- Allah ona gazapla bakar ki yüzünün eti eriyip gider
- Allah onu en küçük günahlardan bile hesaba ceker, af etmez
Peygamber Efendimiz SallAllahu aleyhi ve sellem:
"Namazdan alı koyan işlere Allah bereket vermesin" diye beddua etmiştir.
Hadimin Müslümin
alıntı
Biz Her Namazı Son Namaz Olarak Kılarız...İkindiyi Kıldık...Şuan Ölebiliriz...Akşama Yetişirsek Akşamı da Son Namazımız Gibi Kılarız...Yatsıya Yetişmek Diye Bir Garanti Yok Elimizde.
İnsanın Ölmesi Çok Basit...Kalp Durdu Mu Her Şey Biter...Kalbimizi Çalıştıran Allah'u Teala Kalbimize Dur Dese Bir Sonraki Namaza Yetişemeyiz!
Uyku Ne Büyük Nimettir...Amma Uykuyu Tembelliğe Dönüştürmek Çok Kötüdür...Uyuyalım Ama Bu Uyku Sabah Namazına Kalkmamıza Engel Olmasın.
İnsan Ebediyen Yaşayacağını Zanneder...Ölmek Aklına Bile Gelmez...İnsan Şöyle Düşünmeli...Ölmeden Üzerime Farz Olan Akşam Namazımı Da Kılayım.
Ben Bu Yaşa Geldim...Şöyle Düşünüyorum...Elimde Hiç Bir Şey Yok...Öldüğüm Anda Elimde Kalacak Tek Şey İbadetler...Tek Kazancım İbadetler...Gerisi Boş..
Çok Güzel Yemekler Yedik...Gezdik Eğlendik Hepsi Geçti...Para Biriktirdik Yiyemedik...Şöhretimiz Dağlar Kadar Yükseldi İşe Yaramadı...Elimizde Bir Tek Şey Kaldı....İman ve İbadet...
Bir Ömür Boyu Nefes Alıp Verdik...Yeter Artık Nefes Almayacağım Diyor Muyuz?...Bir Ömür Boyu Su İçtik...Artık Su İçmeyeceğim Diyor Muyuz?...Öylebir İman Gerek Ki Bizlere...Kıldıgımız Namaz Su Gibi...Hava Gibi Olsun...
Kılmazsam Yaşayamam...Diyebilmek....Ben Öyle Kişiler Tanıyorum Ki Odasında Sedece Bir Rahlesi Var...Kendisi Kıbleye Dönmüş, Namazda Oturur Gibi Oturuyor....Uykusu Gelirse Başını Rahleye Koyuyor...Her Anı Secde Halinde...
Rabb'imiz Böyle Mübarek Kulları Ne De Güzel Övüyor..Onlar Ki Namazlarını Sürekli Kılarlar Aksatmazlar. (Mearic 70/23)...Onlar Ki Namazlarını Muhafaza Ederler. (Mearic 70/34)
Eğlenceler...Dünya Hayatının Meşgaleleri Bize Hastalık Verirken Namaz Kılmak Hastalıklarımıza İlaç Gibi Tesir Ediyor...Kalbimiz Rahatlıyor...Üzüntümüz Hafifliyor...Elemler Geçiyor.
Biz Bu Günde Bize Farz Olan Namazlarımızı Eda Ettik...Namazı Bitirdik...Şu An Ölsek Namazımız Bize Arkadaş...Bize Yoldaş Olacak...Gerisi Burada Kalacak.
Rabb'im Namazlarımızı Hakkıyla Eda Edebilmeyi Cümlemize Nasip Eylesin...Amin
Namaz Kılmazsak Bakın Ne Oluyor?
Sabah namazını kılmayanın: Yüzünde nur kalmaz
- Öğle namazını kılmayanın: Rızkından bereketi kaldırılır
- Ikindi namazını kılmayanın: Vücudunda kuvvet olmaz
- Akşam namazını kılmayanın: Evladının hayrını göremez
- Yatsı namazını kılmayanın: Uykusunda rahat edemez
Dünyadaki cezası
- Salihlerin (nur) simasını yüzünden siler
- Yaptığı hiç bir amele sevap vermez
- Duası Allah katına çıkmaz
- Dünyadaki bütün mahlukat ona buğuz eder
- Salihlerin duasından nasibini alamaz
Ölür iken
- Zelil olarak ölür
- Aç olarak ölür
- Susamış olarak ölür (ne kadar içerse içsin susuzluğunu gideremez)
Kabirde
- Allah kabrini daraltır. (kaburgaları birbirine girer)
- Kabrinde ateş yanar
- Allah ona yılan musallat eder ki kiyamete kadar ona eşlik ederek (vurarak) kıyamete kadar azap eder
Kiyamette
- Allah ona yüzünün üzerinde sürünerek mulat eder ceheneme kadar
- Allah ona gazapla bakar ki yüzünün eti eriyip gider
- Allah onu en küçük günahlardan bile hesaba ceker, af etmez
Peygamber Efendimiz SallAllahu aleyhi ve sellem:
"Namazdan alı koyan işlere Allah bereket vermesin" diye beddua etmiştir.
Hadimin Müslümin
alıntı