havva362
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.samsundayasamak.tr.gg
DOÇ.DR.Abdülaziz Hatip Beyefendinin kiliseden camiye adlı özgün bir çalışmasından alıntıdır. Bu çalışma ,dünyada İslamı seçen bazı Hiristiyan din adamlarının hidayet öykülerini anlatmaktadır. Bu zatların her biri,Müslüman olmadan evvel birer din adamıdır.İstisnasız hepsi dinlerine adam kazandırmaya çalışan birer misyonerdirler, hatta bazıları kardinal veya baş piskopos seviyesine kadar yüksek görevlere sahip kişilerdir. Acaba böylesine dinlerine bağlı ,kendi inançlarına başka hayatları davet etmek için çabalayan bu uğurda hayatlarını adayan bu yolda büyük imkan ve üne kavuşmuş olan bu şahıslar neden islamı seçtiler? hiç kuşku yokki bu kolay alınabilecek karar değildir.Sosyal çevrelerini hatta bazen en sevdiklerini yitirme yapayalnız kalmayı göze alarak bu yolu seçmişlerdir.demekki onları bu yola sevkeden çok kuvvetli gerçekler olmalıdır.Bu hıristiyan din adamlarından birkaçı ve yaptıkları meslekler;
İSHAK HİLAL MESİHA (Mısırlı eski rahip,Afrikada misyonerlik komitelerinin başkanı)
İBRAHİM HALİL FLUPOS(Mısır asıllı hiristiyan ilahıyat profesörü)
YUSUF ESTES(Amerikan asıllı eski papaz ve misyoner)
ABDULLAH EL-FARUK(Amerikalı eski papaz)
MARCO CARPUS(Flipinli eski rahip)örneğin bu eski rahibin müslüman olmasına sebeb olan olay bir iş vasıtasıyla Kore ve ya Tayvana gitmesi gerekirken Suuidi Arabistan ile bir anlaşma yapıyor ve oraya gidiyor. orada tanıştığı Filipinli bir müslümana bir takım sorular sorark samimiyet ilerliyor ve din konusunu iyice sorgulamaya başlıyor .Filipinli arkadaşı ona Maide süresinden mealen (Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim ,üzerinizdeki nimetimi tamamladım, ve sizin için din olarak
islamı seçtim) 3.ayetini ve Yusuf süresinden de"Sizin Allah'dan başka ibadet ettiğiniz tanrılar,sizin ve atalarınızın uydurduğu birtakım boş isimlerdir.Allah onların tanrı olduklarına dair hiç bir delil indirmemiştir.Hüküm yetkisi yanlız Allah'ındır. O ise Kendisinden başkasına değil ,yanlız Kendisine ibadet etmenizi buyurmuştur. İşte dosdoğru din! Fakat insanların çoğu bunu bilmezler 40. ayetini okuyor. Bu iki ayet onda çok büyük etki yapıyor ve dinimizi öğrendikten sonra onun için çok mübarek olan bir gecede (18 nisan 1998 )de müslüman olup bunu herkese ilan ediyor.
Bu ve buna benzer kaç hıritiyan İslamı seçiyor.
Diğer din mensupları dinlerini tanıyıp öğrendikçe dinlerinden uzaklaşırlar , Müslümanlar dinlerini tanıyıp öğrendikçe ona daha çok yaklaşırlar ve sıkı sıkıya bağlanırlar.
İSHAK HİLAL MESİHA (Mısırlı eski rahip,Afrikada misyonerlik komitelerinin başkanı)
İBRAHİM HALİL FLUPOS(Mısır asıllı hiristiyan ilahıyat profesörü)
YUSUF ESTES(Amerikan asıllı eski papaz ve misyoner)
ABDULLAH EL-FARUK(Amerikalı eski papaz)
MARCO CARPUS(Flipinli eski rahip)örneğin bu eski rahibin müslüman olmasına sebeb olan olay bir iş vasıtasıyla Kore ve ya Tayvana gitmesi gerekirken Suuidi Arabistan ile bir anlaşma yapıyor ve oraya gidiyor. orada tanıştığı Filipinli bir müslümana bir takım sorular sorark samimiyet ilerliyor ve din konusunu iyice sorgulamaya başlıyor .Filipinli arkadaşı ona Maide süresinden mealen (Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim ,üzerinizdeki nimetimi tamamladım, ve sizin için din olarak
islamı seçtim) 3.ayetini ve Yusuf süresinden de"Sizin Allah'dan başka ibadet ettiğiniz tanrılar,sizin ve atalarınızın uydurduğu birtakım boş isimlerdir.Allah onların tanrı olduklarına dair hiç bir delil indirmemiştir.Hüküm yetkisi yanlız Allah'ındır. O ise Kendisinden başkasına değil ,yanlız Kendisine ibadet etmenizi buyurmuştur. İşte dosdoğru din! Fakat insanların çoğu bunu bilmezler 40. ayetini okuyor. Bu iki ayet onda çok büyük etki yapıyor ve dinimizi öğrendikten sonra onun için çok mübarek olan bir gecede (18 nisan 1998 )de müslüman olup bunu herkese ilan ediyor.
Bu ve buna benzer kaç hıritiyan İslamı seçiyor.
Diğer din mensupları dinlerini tanıyıp öğrendikçe dinlerinden uzaklaşırlar , Müslümanlar dinlerini tanıyıp öğrendikçe ona daha çok yaklaşırlar ve sıkı sıkıya bağlanırlar.