Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kibir ile Özgüveni Karıştırma... (1 Kullanıcı)

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
Kibirli olmak iyi değildir de özgüvenli olmak...Kibir ile özgüven kelimelerini son iki asırda karıştırır olduk...
Fatih Sultan Mehmed "Ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni" bu özgüvenin verdiği sözdür.Öyle ki "Bizim elimizin ulaştığı yerlere onların hayalleri bile ulaşamaz" demiştir.Peki Fatih Sultan Mehmed bu sözüyle diğer insanları küçümsemiş olabilir mi? Düşünmeyi sevmeyen içimizdeki biz bunu söyletebilir.Aslında bu insanları küçümsemek değildir.Fatih Sultan Mehmed burada imanın gücüne ve imanla gelen güzelliklere atıf yapmıştır.Nitekim Said Nursi Hz.lerinin "İmân hem nurdur, hem kuvvettir. Evet, hakiki imânı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir ve imânın kuvvetine göre, hâdisâtın tazyikâtından kurtulabilir." bu sözü imanın gücünün kafirlerin hayallerine bile sığamayacak büyüklükte olduğunu gösterir.
Kibir... Kibiri "sadece ben" olarak tarif etmek de yanlıştır.Çünkü Kainatın Efendisi(sav) "ALLAH'tan en çok korkanınız benim" buyurmuşlardır.Hangi alçak, Nebi kibirlendi diyebilir... Gül Sultan(sav) bu sözleriyle bizim kibirlenmemizi engelliyor.Nasıl mı...Bazen kendimizi farklı hissederiz imanımızı o kadar hissederiz ki o an ettiğimiz dua,gönlümüzden geçirdiğimiz istek bir anda kabul olunur.İşte o an şeytan bize "ALLAH Rasulu kadar korkuyorum ALLAH'tan" dedirtmek ister.Efendimiz(sav) bizi bu durumdan korumuştur...
Üstad Necip Fazıl'ın "Kovdum gitti" hatırası vardır.Bu da kibir olamaz.Özgüvenin ta kendisidir.Peki o zaman kibir nedir ? Kibir dünyayı kendimizin yarattığını düşünmektir.Diyeceksiniz "Kim böyle der ki" insan farkında olmadan dil ile olmasa da hal ile bunu söyler.REZZAK ALLAH'tır bunu unutup rızkını ben veriyorum demek kibirdir.ALLAH'ın hükümlerinde olmayan bir şeyi abartı olarak sunmak kibirdir.Hırsızın eli kesilme durumu vardır ki burada da şartlar en son hale gelirse kesilir.Birisi eli değil ayağı kesilsin derse kibirdir.
Kibir ile özgüveni karıştırmayalım.Müslümanın asaleti vardır.Bu asalet imanından gelen özgüvendir.Özgüven, Sultan Alparslan'a komutanı "Bizans ordusu bize yaklaşıyor" demesi üzerine "Biz de onlara yaklaşıyoruz" dedirtmiştir.Alparslan'ın ordusu 27bin ,Bizans 300bin...
Kibir alçaklık özgüvensizlik korkaklık getirir.Elveda alçaklığa korkaklığa ,Merhaba özgüvenli Müslüman Merhaba...

15 Ağustos 2010

davaislam

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Selamün Aleyküm gönüldaş,
Bütün paylaşımların mükemmel..
Rabbimiz istifadeli eylesin inşaALLAH...
Ben şahsen istifade edenlerdenim inşaALLAH...
Rabbimize emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE...SELAM...DUA...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt