Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Key Parası Nerelerde Harcanabilir? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
KEY(Konut Edindirme Yardımı)

Memur ve işçilerden zorunlu kesilen ve şu günlerde ödenmesi gündeme gelen KEY geri ödemelerini (Yaklaşık 50-100 YTL Anapara ve 1100-1200 YTL Faiz olmak üzere) nerelerde harcayabiliriz?

Ailemiz için harcayabilir miyiz?:!

Bu konuda yardım bekliyorum...

Selam ve DUA ile...
:evet

mavci

Yönetici
Herkese Ödenecek Bu Para...

Herkese Ödenecek Bu Para...

Anapara+ FAİZ olarak....:A:gulegule

mavci

Yönetici
....

....

KEY(Konut Edindirme Yardımı)

Memur ve işçilerden zorunlu kesilen ve şu günlerde ödenmesi gündeme gelen KEY geri ödemelerini (Yaklaşık 50-100 YTL Anapara ve 1100-1200 YTL Faiz olmak üzere) nerelerde harcayabiliriz?

Ailemiz için harcayabilir miyiz?:!

Bu konuda yardım bekliyorum...

Selam ve DUA ile...

... Bilgisi Olan Var mı?...:A

mavci

Yönetici
....

....

Cevap verebilecek yok mu?:A

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Cevap verebilecek yok mu?:A
ŞİMDİ KARDEŞİM BENİMDE PEK BİR BİLGİM YOK FAKAT BİZİM BİR KOMŞUMUZ HAFIZ CAMİ HOCAMIZ VARDI MEMUR NEMALARINI ALMAZDI NE ANA PARASINI NEDE FAİZİNİ ALDIĞI PARAYI EVE SOKMADAN DAĞITIRDI FAİZİN HARAM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİRİZ AMA GENEDE İYİCE ARAŞTIR VEBALE GİRMEK İSTEMEM:H

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
bu konua fıkıh alimlerimiz hocalarımız neler diyor bi arastırmak gerekir..bu para senın hakkındıor.devlet zamanınd avermedi ve senın paran o gunku değerini kaybetti..bgun senın o paranı veriyor.yanı değişen bişi olmuyor diye dudugumda oldu,yok kesinlikle faiz karışmıştır boğaza gitmemeli diye duydugumda oldu..

mavci

Yönetici
Evettt...

Evettt...

bu konua fıkıh alimlerimiz hocalarımız neler diyor bi arastırmak gerekir..bu para senın hakkındıor.devlet zamanınd avermedi ve senın paran o gunku değerini kaybetti..bgun senın o paranı veriyor.yanı değişen bişi olmuyor diye dudugumda oldu,yok kesinlikle faiz karışmıştır boğaza gitmemeli diye duydugumda oldu..

ŞİMDİ KARDEŞİM BENİMDE PEK BİR BİLGİM YOK FAKAT BİZİM BİR KOMŞUMUZ HAFIZ CAMİ HOCAMIZ VARDI MEMUR NEMALARINI ALMAZDI NE ANA PARASINI NEDE FAİZİNİ ALDIĞI PARAYI EVE SOKMADAN DAĞITIRDI FAİZİN HARAM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİRİZ AMA GENEDE İYİCE ARAŞTIR VEBALE GİRMEK İSTEMEM:H

Haram belli...Helal belli...
İşte bu şüpheli bir durum..Bundan da kaçınmamız öğüt veriliyor...
Ne yapabiliriz acaba?
:A

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
bu yılar oncesınden kalma para sanırım
buna baklılacak olursa memur maaşlarımızda bıle faız yok mu oluyor her halıkularda
kredı kartlarından ev kredılerıne kadar
ama ben yınede yıyecek alma ve eaıleye harcama konusunda pek değılım nacızhane fıkrım tabıı
daha bılgılı kışılere veya soru cevap kısmına sormak gerekır kı cok ınce br konu
allaha emanet olun

mavci

Yönetici
Teşekkürler...

Teşekkürler...

bu yılar oncesınden kalma para sanırım
buna baklılacak olursa memur maaşlarımızda bıle faız yok mu oluyor her halıkularda
kredı kartlarından ev kredılerıne kadar
ama ben yınede yıyecek alma ve eaıleye harcama konusunda pek değılım nacızhane fıkrım tabıı
daha bılgılı kışılere veya soru cevap kısmına sormak gerekır kı cok ınce br konu
allaha emanet olun

Çok İnce bir konu evet...
Soru cevap kısmına yazdım...İnşallah cevabı gelince burada paylaşacağım...

Selam ve DUA ile...

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Selamün Aleyküm,

zamanında bu parayı sizler ev almak için yatırdınız yani faizli para almak için değil.Ama devlet ne diyor al kardeşim ben size ev almadım paranızı geri iade edeceğim hatta bu paranın tam karşılığını verebilecek mi oda ayrı bir husus yani devlet adamlarının bu paranın karşılığını sizlere tam veremedikleri zaman hak yemiş oluyorlar.Ama siz şu an o paranın karşılığının ne olduğunu bilmiyorsunuz bu durumda devlet ne verirse ona razı olmak durumundasınız.Burda devlet parayı verirken faizi ile beraber diyor aslında bu yanlış devlet şöyle dese daha doğru olur ,devlet olarak vatandaştan bir zamanlar para kestik yapılan hesaplara bunun karşılığı budur dese hem dindar kesimin kafası karışmaz hemde insanlar rahat olurdu ama diyorki bu paranın faizli değeri budur bu tamamen devletin sorunu bizim değil siz sonuçta verdiğiniz parayı geri aldığınızı umuyorsunuz.

Sonuç olarak fetvayı kalbinizden alınız.

Slm ve Dua ile..

mavci

Yönetici
En Güzel Fetvacı Bozulmamış VİCDANIMIZDIR...

En Güzel Fetvacı Bozulmamış VİCDANIMIZDIR...

Selamün Aleyküm,

zamanında bu parayı sizler ev almak için yatırdınız yani faizli para almak için değil.Ama devlet ne diyor al kardeşim ben size ev almadım paranızı geri iade edeceğim hatta bu paranın tam karşılığını verebilecek mi oda ayrı bir husus yani devlet adamlarının bu paranın karşılığını sizlere tam veremedikleri zaman hak yemiş oluyorlar.Ama siz şu an o paranın karşılığının ne olduğunu bilmiyorsunuz bu durumda devlet ne verirse ona razı olmak durumundasınız.Burda devlet parayı verirken faizi ile beraber diyor aslında bu yanlış devlet şöyle dese daha doğru olur ,devlet olarak vatandaştan bir zamanlar para kestik yapılan hesaplara bunun karşılığı budur dese hem dindar kesimin kafası karışmaz hemde insanlar rahat olurdu ama diyorki bu paranın faizli değeri budur bu tamamen devletin sorunu bizim değil siz sonuçta verdiğiniz parayı geri aldığınızı umuyorsunuz.

Sonuç olarak fetvayı kalbinizden alınız.

Slm ve Dua ile..
Vicdanen bir rahat olabilsek..Zaten sorun olmaz ama...
Allah CC. Razı olsun ....
Teşekkürler...

Selam ve DUA ile...:evet

tevhit06

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu KEY parasını bende alacağım ama benim vereceğim yer var bir konut kooperatifine üyeyim bir yıldır aylık 100 ytl aidatımı maddi imkansızlılar nedeniyle ödeyemiyordum 1000 ytl borcuma karşılık 1000 ytlde ceza olarak uygulamışlar yani benim 1000 ytl borcum 0lmuş 2000 ytl bu cezayı ödemek için kullanacağım tabi verirlerse.
benim bir esnaf arkadaşım vardı bankadaki parasına veilen parayı sadece trafikde aldığı polislerin yazdığı cezaya verirdi. Haksız yere ceza yazılmış o faiz parasından sadece cezalarını öderdi. size iki örnek Allah affetsin bizleri faize bulaşmayanımız yok gibi size bir örnek; benim oturduğum ev merkezi kaloriferle ısıtılıyor 400 konut bir yerden ısıtılıyor.12 ay aidat ödüyoruz yazın toplanan paraları 3-4 aylığına bankada tutuyorlar faiz alıyorlar yakıt parasına karışıyor faizden ne kadarda kaçsak bizlerede bulaşıyor.Allah affetsin.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
bizde aldık ve harcadık.bu yönden hiç düşünmedik.Allah affetsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt