Yarabbi kapına geldim. önümde öyle bir yol varki nasıl yürüyeyim. Semayı dünyana hüzünle baktım. Beşeri mahlukat amelleri sırtında sana yürüyor. Kapılar açmışsın her mahluka dilediğince. Bir zerre zulüm edmezsin yarattıklarına. Seyrettim karanlıkta yürüyen gönülleri. Ey insan sırtında amel torban yürüyorsun . Bir azap gördümki nevsinden yürüyenler azalarına azap edip ölmeyecek gibi yaşayanlar.onlara hüzünle baktım yarabbi. Benlik denizinde çırpınıyorlar . Gözleri kendi istek ve arzularından başka hiç birşeyi görmüyor . Sanki mahşer. Ne babaya, ne anneye sevgi. Nede beşeri mahlukata rahmet . Yarabbim senin hikmetinden sual olunmaz. Arşı rahman olan kalbin vucudu zahir olduğunda. Sen adem ve havva suretine bürünen insanı rahmet için yaradansın. Benlik denizinde yüzen. Kainata rahmetini esirgeme. Onlar habersiz .onları hidayet kapısında kemalatın ile şereflendir. Yarın divanına vardıklarında boynu büküklerden etme yarabbi.cehennem ateşlerinden geçerken bu dünyayı mülk edinenlere hz allahın baki yaradılan her mahlukun fani olduğunu kainata tebliğ eden. Hz muhammedin yüzü hürmetine bizleri nefis makamından seni özleyen kalp makamına.seni bedeninde can oldunu idrak eden ruh makamına .kainatı seyreden yüz cemalimizden melekütül aleminin hakikatına. Ahlakı muhammediyede ve aklı muhammediyede yürüyenlere kapından rahmetini esirgeme yarabbi. Bana bir dua öğretki nevsimden eser olmasın. Bir dua öğretki kainat kalbimde bir olsun.bir dua öğretki bir gün gözlerimden bir damla yaş akarsa senin ile yarattıklarında seni gören seven olsun sen en büyük mürşit ve öğretensin sinelerin özünü bilensin.el hayy.