Bizim Sinop Boyabatta vazgeçilemeyen tek yemektir keşkek..:a35:
Türbelerde,yayla şenliklerinde kazanlarla yapılıp insanlara ikram edilir..Keşkek bizim için çok önemli bir yemektir anlayacağınız değerli dostlar..
Madem öyle; resimli ve ince tarifli verelim sitemizde dedim..
Afiyet olsun herkeze..:a03:
MALZEMELER
1 Kg. Buğday
Bir bütün kuzu (veya koyun) boynu....[Tavuk etide olabilir ]
Tereyağ
Tane karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Akşamdan yıkanmış buğday bir tencereye konur ve üzerini taşacak kadar su ilave edilip kısık ateşte yarım saat kaynatılır.
Ateşten indirilen tencere bir sofra bezine sarılarak sıcak kalması sağlanır. Sabaha kadar buğday iyice şişmiş olur.
Boyun eti ayrı bir tencerede tane karabiber ile bir miktar su içinde haşlanır. Haşlanan et, kemiklerinden ayrılıp didiklenir (etin yağları üstünde kalmalı). Bu et erimiş tereyağında lif lif olana kadar kavrulur.
Sonra et ve buğday karıştırılır.
Bu karışım kısık ateşte pişirilirken büyük bir tahta kaşık ile et ve buğday tencerenin yanlarına vura vura birbirine kaynaştırılır.
Bu işlem sırasında et suyu, tereyağı ve tuz da ilave edilerek mayonez kıvamına getirilir.
Servis yapılırken üzerine tereyağlı kırmızı biber gezdirilir.
Türbelerde,yayla şenliklerinde kazanlarla yapılıp insanlara ikram edilir..Keşkek bizim için çok önemli bir yemektir anlayacağınız değerli dostlar..
Madem öyle; resimli ve ince tarifli verelim sitemizde dedim..
Afiyet olsun herkeze..:a03:

MALZEMELER
1 Kg. Buğday
Bir bütün kuzu (veya koyun) boynu....[Tavuk etide olabilir ]
Tereyağ
Tane karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Akşamdan yıkanmış buğday bir tencereye konur ve üzerini taşacak kadar su ilave edilip kısık ateşte yarım saat kaynatılır.
Ateşten indirilen tencere bir sofra bezine sarılarak sıcak kalması sağlanır. Sabaha kadar buğday iyice şişmiş olur.
Boyun eti ayrı bir tencerede tane karabiber ile bir miktar su içinde haşlanır. Haşlanan et, kemiklerinden ayrılıp didiklenir (etin yağları üstünde kalmalı). Bu et erimiş tereyağında lif lif olana kadar kavrulur.
Sonra et ve buğday karıştırılır.
Bu karışım kısık ateşte pişirilirken büyük bir tahta kaşık ile et ve buğday tencerenin yanlarına vura vura birbirine kaynaştırılır.
Bu işlem sırasında et suyu, tereyağı ve tuz da ilave edilerek mayonez kıvamına getirilir.
Servis yapılırken üzerine tereyağlı kırmızı biber gezdirilir.