Keşkek
-yarım kg buğdayı(aşurelik ,keşkeklik buğday) güzelce yıkıyoruz bolca soğuk suyla beraber tencereye alıyoruz ocağa koyuyoruz. su kaynayınca kapatıyoruz. birkaç saat buğdayın kabarmasını bekliyoruz.
- buğday kabarırken yarım kg eti, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
-et soğuyuca kevgirle çıkarıp elimizle liflerini ayırıyoruz.
-buğdayı ocağa koyup devamlı karıştırmak ve ezmek suretiyle pişiriyoruz.
-etleri ve et suyunu katıyoruz(kemikliyse etimiz suyu süzüyoruz ki kemik parçaları kaçmasın)
-devamlı karıştırıyoruz iki kaşık tereyağı,tuz katıyoruz. pişince altını kapatıyoruz.
-keşkeği ezerek yapmak iki-üç saat sürüyor önceden iki kişi yapıyorduk. artık kolayını bulduk. buğday piştikten sonra etler katılmadan önce blendırla buğdayı parçalatıyoruz.
)
-sıcak olarak turşu ve taze ekmekle üzerine de karabiber servis yapıyoruz.
-yarım kg buğdayı(aşurelik ,keşkeklik buğday) güzelce yıkıyoruz bolca soğuk suyla beraber tencereye alıyoruz ocağa koyuyoruz. su kaynayınca kapatıyoruz. birkaç saat buğdayın kabarmasını bekliyoruz.
- buğday kabarırken yarım kg eti, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
-et soğuyuca kevgirle çıkarıp elimizle liflerini ayırıyoruz.
-buğdayı ocağa koyup devamlı karıştırmak ve ezmek suretiyle pişiriyoruz.
-etleri ve et suyunu katıyoruz(kemikliyse etimiz suyu süzüyoruz ki kemik parçaları kaçmasın)
-devamlı karıştırıyoruz iki kaşık tereyağı,tuz katıyoruz. pişince altını kapatıyoruz.
-keşkeği ezerek yapmak iki-üç saat sürüyor önceden iki kişi yapıyorduk. artık kolayını bulduk. buğday piştikten sonra etler katılmadan önce blendırla buğdayı parçalatıyoruz.
-sıcak olarak turşu ve taze ekmekle üzerine de karabiber servis yapıyoruz.