Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

keşkek (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
Keşkek
-yarım kg buğdayı(aşurelik ,keşkeklik buğday) güzelce yıkıyoruz bolca soğuk suyla beraber tencereye alıyoruz ocağa koyuyoruz. su kaynayınca kapatıyoruz. birkaç saat buğdayın kabarmasını bekliyoruz.
- buğday kabarırken yarım kg eti, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
-et soğuyuca kevgirle çıkarıp elimizle liflerini ayırıyoruz.
-buğdayı ocağa koyup devamlı karıştırmak ve ezmek suretiyle pişiriyoruz.
-etleri ve et suyunu katıyoruz(kemikliyse etimiz suyu süzüyoruz ki kemik parçaları kaçmasın)
-devamlı karıştırıyoruz iki kaşık tereyağı,tuz katıyoruz. pişince altını kapatıyoruz.
-keşkeği ezerek yapmak iki-üç saat sürüyor önceden iki kişi yapıyorduk. artık kolayını bulduk. buğday piştikten sonra etler katılmadan önce blendırla buğdayı parçalatıyoruz.:))
-sıcak olarak turşu ve taze ekmekle üzerine de karabiber servis yapıyoruz.
 

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ara 2007
Mesajlar
236
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
ellerine sağlık çook güzel olmuş A.E.O
 

bugi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Ocak 2008
Mesajlar
16
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
saol ellerine sağlık kardes keşkek tavukluda oluyormuş...
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
Allah razı olsun arkadaşlar. evet tavukluda oluyor. etli daha güzel ama
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
sağol sıla kardeşim ellerine sağlık
 

belkısuzun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Tem 2008
Mesajlar
62
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
ellerinize sağlık .Antalyada düğünlerin olmazsa olmazıdır keşkek.Ben et ve tereyağı yemediğim için hiç tadına bakamadım.İnşallah eşime pişirmek isterim .Birazda zahmetliymiş ama eminim tamak tadı olanlar için lezzetlidir.Eşim bana ağzımın tadını bilmediğimi hep söyler sizcede öylemi
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
bizde ona aşur diyorlarr...bide kırmızı biber döverler içine..salçalı yaparlar...
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
teşekkürler arkadaşlar. belkısuzun ben de çocukken yemiyordum burda bi abla yapmıştı bi yiyeyim dedim. nefis yapmıştı şimdi de onunla beraber yapıyoruz. çok güzel tadi gerçekten. aşur dendiğini ve antalyada düğün yemeği olduğunu bilmiyordum bak.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt