Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Keşke hepimiz taş kalpli olabilsek!.. (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Keşke hepimiz taş kalpli olabilsek!..

4883.jpg

Ne demektir "taş kalpli" ? Merhametsiz, acımasız insanların kalbini tarif ederken kullanırız bu deyimi.

Taş...

Bu kadar sert, katı göründüğü için mi bu deyimin içindedir? Gerçekten ruhsuz, cansız bir varlık mıdır Taş?... Duyguları yok mudur? Korkmaz mı kimseden, ses vermez mi sese?

Bu deyimle anlatılan insanlar keşke Taş kalpli olabilseydi... Neden mi?

Onlar ki; hissetmezler Nebi (s.a.v.) varlığını. Taş, hisseder, bilir... Eline alınca Resul (s.a.v.) tesbih eder Rabbini.
Onlar ki; kapalıdır gönül perdeleri, içeri sızmaz ilahi buyruk... Taş, Peygamber duasıyla çatlar, susuzluğu giderir.

Onlar ki; korku duymazlar Rablerinden, çekinmezler gazabından. Taş, ALLAH korkusuyla dağlardan yuvarlanır, Başını eğer, çatlar parçalanır.

Onlar ki, işledikleri günahlar yüzünden yüzleri kızarmazken, taş, Hacer’ül Esved olup rengini değiştirir, bizlerin günahından...

Onlar ki; kendilerine apaçık delillerle gelen Peygamberlere şüphe ile yaklaşırken, taş, Peygambere delil, mucize olacak dişi deveye gebedir.

Onlarca değerli maden varken, taşa nasip oldu Mevla’mızın evinin yapısını oluşturmak...

Şimdi yoklayalım yüreğimizi taşlaşmış mı?
Taşın yürekliliğini öğrendikten sonra, kolayca taş kalpli diyebilecek miyiz merhametten nasibi olmayan insanlara?

Taş kalpli
olabilseydim eğer, Rabbimin adını duyduğumda titrerdi yüreğim, korkusundan çatlayacak gibi olurdu... Haşyetinden yuvarlanırdım... O emretti diye, yolunda unufak olur, topraklaşırdım...
girl_cray.gif

Keşke diyorum şimdi, keşke... Taş kalpli olabilsem...

alıntı

descartes_83

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim

çok etkileyici ,insanı bambaşka düşünmeye yönlendiriyor...

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim.. gerçekten çook güzeldi. bir şey için karar vermeden önce bir kez daha düşünmeli...

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
Keşke diyorum şimdi, keşke... Taş kalpli olabilsem...

hiç bu açıdan düşünmemiştim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt