Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

°"Kendinde Gam hissedince hemen istiğfar et°" (1 Kullanıcı)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlâna der ki: Kendinde gam hissedince hemen istiğfar et

f_video51vw1m_af85a20.gif

Mevlânâ Mesnevi’sinde; “Zulmetten, gamdan, kederden sana her ne arız olursa, onun sebebi kayıtsızlık ve küstahlıktır.” diyor.
Günümüzde insanlarımızın en büyük dertlerinden biri de can sıkıntısı. Yediden yetmişe kadar her kesimden duyabileceğimiz sözler: “Benim canım çok sıkılıyor, ne yapmam lazım?”
İnsanın bazen kalbinde bir sıkıntı, huzursuzluk doğabilir. Bu durum kimi zaman kısa sürer. Bazen de hiç bitmeyecekmiş gibi uzun gelir insana. O anları yaşarken sebebini kendimize de sorarız; ama cevabını bulmakta zorlanırız. İşte bu gibi durumlarda sevgi ve aşk sultanı Mevlânâ, sıkıntının reçetesini şu güzel beytiyle bizlere sunuyor:
“Kendinde gam hisseyleyince hemen istiğfar et. Gam emr-i ilahi ile müessir olur.” der.
Mevlânâ, sıkıntının çoğaldığı, içimizi bir huzursuzluğun kapladığı, sanki kara bulutların bizim üzerimize akın ettiği zamanlarda samimi, ihlaslı bir gönülle günahlarımıza tövbe etmeye çağırıyor. Ruhumuzu yoran, inciten günahlar bize bir sıkıntı olarak geri dönüyor. İlacın ise ancak sıdk içinde tövbe etmekle olacağını söylüyor.
Yunus (as), balığın karnında karanlıklar içinde kalınca bu hale düşmesinin sebebini Allah (cc)’tan izin almadan kavmini terk edişinde bulur. Kendini Rabb’ine karşı suçlu hisseder. O haldeyken bütün karanlık ve zulmeti nuruyla aydınlatacak olan Allah’a (cc) sığınır. Onun yüce adını dili ve gönlüyle zikr eder. Onun güzel isminin nuruyla aydınlanır, balığın karnından kurtulur, felah bulur. Rasûlullah (sas) şöyle buyurdu: “Yunus’un balığın karnında iken yaptığı duâ olan: ‘La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.’ Senden başka ilah yoktur. Sınırsız kudret ve yüceliğinle Sen, her şeyin üstündesin, doğrusu ben yapılması gerekeni yapmamak suretiyle kendime haksızlık edenlerdenim.’ (Enbiya, 87) Bu duâyı herhangi konuda yaparsa Allah onun duâsını mutlaka kabul eder.” (Tirmizî, Deavât, 82; Ahmed b. Hahbel, el-Müsned, nr. 1383)

_ALINTI_

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
amın allah dualarımızı kabul etsın
emeğıne sağlık kardeşım cok guzel bır paylaşım
allah razı olsun
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim..
rabbim razı olsun senden inşaallah..
çok güzel bir paylaşımdı..

‘La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin...
‘La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin‘
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.

rabbime emanet olun dua ile.. hayırlı geceler..’

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...ALLAH razı olsun...güzel bir paylaşımdı.
ALLAHım dualarımızı kabul buyursun...inşaallah....

ALLAHa emanet olunuz...

BEN GİDİYORUM TA Kİ BENDEN HAYIRLISI GELSİN İNŞAALLAH

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
amın allah dualarımızı kabul etsın
emeğıne sağlık kardeşım cok guzel bır paylaşım
allah razı olsun
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

VE ALEYKÜM SELAM
Amin INSALLAH
BEGENDIGINIZE SEVINDIM
SIZDENDE INSALLAH

SIZDE ALLAH´a.e.o B)

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kıymetli kardeşim.yine her zaman olduğu gibi değerli bir paylaşım ile bizlere vesile oldunuz öğrenmemiz sebebiyle.ALLAH cc razı olsun.mevlama emanet olun kardeşim.selametle inşaALLAH.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlâna der ki: Kendinde gam hissedince hemen istiğfar et

f_video51vw1m_af85a20.gif

Mevlânâ Mesnevi’sinde; “Zulmetten, gamdan, kederden sana her ne arız olursa, onun sebebi kayıtsızlık ve küstahlıktır.” diyor.
Günümüzde insanlarımızın en büyük dertlerinden biri de can sıkıntısı. Yediden yetmişe kadar her kesimden duyabileceğimiz sözler: “Benim canım çok sıkılıyor, ne yapmam lazım?”
İnsanın bazen kalbinde bir sıkıntı, huzursuzluk doğabilir. Bu durum kimi zaman kısa sürer. Bazen de hiç bitmeyecekmiş gibi uzun gelir insana. O anları yaşarken sebebini kendimize de sorarız; ama cevabını bulmakta zorlanırız. İşte bu gibi durumlarda sevgi ve aşk sultanı Mevlânâ, sıkıntının reçetesini şu güzel beytiyle bizlere sunuyor:
“Kendinde gam hisseyleyince hemen istiğfar et. Gam emr-i ilahi ile müessir olur.” der.
Mevlânâ, sıkıntının çoğaldığı, içimizi bir huzursuzluğun kapladığı, sanki kara bulutların bizim üzerimize akın ettiği zamanlarda samimi, ihlaslı bir gönülle günahlarımıza tövbe etmeye çağırıyor. Ruhumuzu yoran, inciten günahlar bize bir sıkıntı olarak geri dönüyor. İlacın ise ancak sıdk içinde tövbe etmekle olacağını söylüyor.
Yunus (as), balığın karnında karanlıklar içinde kalınca bu hale düşmesinin sebebini Allah (cc)’tan izin almadan kavmini terk edişinde bulur. Kendini Rabb’ine karşı suçlu hisseder. O haldeyken bütün karanlık ve zulmeti nuruyla aydınlatacak olan Allah’a (cc) sığınır. Onun yüce adını dili ve gönlüyle zikr eder. Onun güzel isminin nuruyla aydınlanır, balığın karnından kurtulur, felah bulur. Rasûlullah (sas) şöyle buyurdu: “Yunus’un balığın karnında iken yaptığı duâ olan: ‘La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.’ Senden başka ilah yoktur. Sınırsız kudret ve yüceliğinle Sen, her şeyin üstündesin, doğrusu ben yapılması gerekeni yapmamak suretiyle kendime haksızlık edenlerdenim.’ (Enbiya, 87) Bu duâyı herhangi konuda yaparsa Allah onun duâsını mutlaka kabul eder.” (Tirmizî, Deavât, 82; Ahmed b. Hahbel, el-Müsned, nr. 1383)

_ALINTI_

S.A KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ VE TABİİKİİ FAYDALI BENİM SON ZAMANLARDA CANIM ÇOK SIKILIYORDU İYİ OLDU BENİM İÇİN.AEOL

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim..
rabbim razı olsun senden inşaallah..
çok güzel bir paylaşımdı..

‘La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin...
‘La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin‘
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.

rabbime emanet olun dua ile.. hayırlı geceler..’

VE ALEYÜM SELAM
BEGENDIGINIZE SEVINDIM SIZDENDE INSALLAH

SIZDE B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Bahar kardeşim.
Emeğine, gönlüne sağlık olsun inşallah..Çok güzel bir paylaşımdı..Allah c.c razı olsun. Rabbimiz c.c tesirli eylesin inşallah..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsin güzel kardeşim. Hayırlı günler..:HB)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...ALLAH razı olsun...güzel bir paylaşımdı.
ALLAHım dualarımızı kabul buyursun...inşaallah....

ALLAHa emanet olunuz...

BEN GİDİYORUM TA Kİ BENDEN HAYIRLISI GELSİN İNŞAALLAH

VE ALEYKÜM SELAM

SIZDENDE INSALLAH

Amin B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kıymetli kardeşim.yine her zaman olduğu gibi değerli bir paylaşım ile bizlere vesile oldunuz öğrenmemiz sebebiyle.ALLAH cc razı olsun.mevlama emanet olun kardeşim.selametle inşaALLAH.

VE ALEYKÜM SELAM ABI

SENDENDE ABIM
GÜZEL DÜSÜNCELERIN ICIN COK TESEKKÜR EDERIM :) SAGOLASIN

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
S.A KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ VE TABİİKİİ FAYDALI BENİM SON ZAMANLARDA CANIM ÇOK SIKILIYORDU İYİ OLDU BENİM İÇİN.AEOL

VE ALEYKÜM SELAM

RABBIM NE SIKINTINIZ VARSA TEZ ZAMANDA GIDERIR INSALLAH
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
Allah c.c. razı olsun.B)
Mevla'ya emanet olun...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm...
can sıkıntısı kimin sorunu değil ki... sebepli yada sebepsiz...
reçete için teşekkürler...:H
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Bahar kardeşim.

Emeğine, gönlüne sağlık olsun inşallah..Çok güzel bir paylaşımdı..Allah c.c razı olsun. Rabbimiz c.c tesirli eylesin inşallah..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsin güzel kardeşim. Hayırlı günler..:HB)

VE ALEYKÜM SELAM

Sagolasin Aliye Sendende insALLAH
Amin
Sende :H

serapakıcı

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim bu güzel paylaşımın için

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
LÂ İLAHE İLLÂ ENTE SUBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMMİN

Selamün Aleyküm kardeşim çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize yüreğinize sağlık RABBİM razı olsun her daim tövbe edenlerden olmak duasıyla

ALLAHA EMANET OLUN SELAM ve DUA ile kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt