Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kendimizi Kime Beğendirelim (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanoğlunun en önemli özelliklerinden biri, kendini bir başkasına beğendirme hissidir. Birçoğumuz hayatımız boyunca kendimizi; ailemize, çevremize, öğretmenimize, patronumuza, üstümüze, arkadaşımıza, eşimize beğendirme yarışı içindeyiz. Bunların içinden hangisinin sizi daha çok beğenmesini istersiniz? Ya da hepsi sizi beğense hatta tanımadıklarınız dahi sizi beğense, yaptıklarınıza saygı duysa, biraz daha ütopik olucak ama bütün dünya sizi beğense, takdir etse, saygı duysa, Dünyanın en sevilen insanı olsanız ne olur. Belki bu dünyada kısacık hayatınızda mutlu bir şekilde yaşarsınız. Peki herkes sizi beğenirken, Allah sizi beğenmezse ne olur haliniz, hiç düşündünüz mü? İnsan için en önemli olan, birincil olan, kendini yaratanına beğendirmek değil midir? Dünyada bizi hiç kimse beğenmese de, bir tek Allah beğense yetmez mi? Dünyanın, din gününün ve ahiretin sahibine kendini beğendiremedikten sonra diğerlerinin ne önemi var ki?
Bunun için insan hayatı boyunca, ilk olarak kendini Allah`a beğendirmeye çalışmalı. Bunu kendine amaç edinen insanlar gerçek müslüman olurlar, hayatlarının ve yaratılışlarının nedenini kavrarlar.

ALINTI

_YUSUF_

Yönetici
İnsanoğlunun en önemli özelliklerinden biri, kendini bir başkasına beğendirme hissidir. Birçoğumuz hayatımız boyunca kendimizi; ailemize, çevremize, öğretmenimize, patronumuza, üstümüze, arkadaşımıza, eşimize beğendirme yarışı içindeyiz. Bunların içinden hangisinin sizi daha çok beğenmesini istersiniz? Ya da hepsi sizi beğense hatta tanımadıklarınız dahi sizi beğense, yaptıklarınıza saygı duysa, biraz daha ütopik olucak ama bütün dünya sizi beğense, takdir etse, saygı duysa, Dünyanın en sevilen insanı olsanız ne olur. Belki bu dünyada kısacık hayatınızda mutlu bir şekilde yaşarsınız. Peki herkes sizi beğenirken, Allah sizi beğenmezse ne olur haliniz, hiç düşündünüz mü? İnsan için en önemli olan, birincil olan, kendini yaratanına beğendirmek değil midir? Dünyada bizi hiç kimse beğenmese de, bir tek Allah beğense yetmez mi? Dünyanın, din gününün ve ahiretin sahibine kendini beğendiremedikten sonra diğerlerinin ne önemi var ki?
Bunun için insan hayatı boyunca, ilk olarak kendini Allah`a beğendirmeye çalışmalı. Bunu kendine amaç edinen insanlar gerçek müslüman olurlar, hayatlarının ve yaratılışlarının nedenini kavrarlar.

ALINTI

Allah razı olsun

Beğendirme uğraşları yapılırkende birsürü günah işleniyor malesef, farkında değil insanlar.
Selametle

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
zaten bu yazı dizisi de ihlasa işarete ediyor,
...... amelinizde rızay-ı ilahii olmalı.eğer orazı olsa bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.Eğer o kabul etse bütün halk reddetse tesiri yok..
O kabul ettikten ve razı olduktan sonra isterse ve hikmeti iktiza ederse sizler istemek talebinde olmasanız dahi halklara da kabul ettirir,onları da razı eder.
........... doğrudan doğruya yanlız ALLAH ın rızasını esas maksad yapmak gerektir.....( bediüzzaman said nursi)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun

Beğendirme uğraşları yapılırkende birsürü günah işleniyor malesef, farkında değil insanlar.
Selametle

amin inşallah rabbim sizden de razı olsun
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
zaten bu yazı dizisi de ihlasa işarete ediyor,
...... amelinizde rızay-ı ilahii olmalı.eğer orazı olsa bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.Eğer o kabul etse bütün halk reddetse tesiri yok..
O kabul ettikten ve razı olduktan sonra isterse ve hikmeti iktiza ederse sizler istemek talebinde olmasanız dahi halklara da kabul ettirir,onları da razı eder.
........... doğrudan doğruya yanlız ALLAH ın rızasını esas maksad yapmak gerektir.....( bediüzzaman said nursi)

gözlerinize yorumlarınıza saglık
selam ve dua ile
<<B)>>

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
kesinlikle katılıyorum,rabbim razı olsun...
selametle...

-Tövbe-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum emeklerinize saglık Allah razı olsun

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşler bu mevzuu gerçekten çok mühim
damla kardeş cenab-i allah kalemini daim etsin bu tür nafi paylaşimlari hep bekleriz...................
bir gün kayseri de yüzüne bakinca barekallah denilecek kadar ihlasli bir abimizle bediüzzaman hazretlerinin 20. Lem'a adli eserini okumaya niyet ettik.. Başinda geçen hadis-i şerif olan
helekennase illel amiluun (ila ahir....) diye başlayan hadisi işitince manasini tefsir etmesini rica ettim.. O da beni kirmadi ve 2 saat ihlastan sohbet ettik ama ben 1 ay sarhoş gezdim birazcik boş bir vaktim olsa o hadis gözümün önüne geliyordu ve elhamdülillah o ders beni dünyadaki en mühim esasin imandan sonra ihlasla amelhakikatini bir derece anlamaya itti.............
şimdi gece gündüz riyadan istihaze ediyorum
bizler de birbirimize dua edelim inşaallah.........

allahümme ecirnaa min erriyaai vessum'ati ve'l ucbi ve'l fahr......
amiin amiin amiin ya muiin....

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. razı olsun emeğine sağlık .
Rabbimin sevdiği sevdirdiği kullarından olabilmek duasıyla...
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

“Ömür nedir?” diye soruyordu.
“Ömür, bu gündür,” dedim.
bu defa, “gün nedir?” dedi.
“Gün mü” dedim, “o, upuzun bir ömürdür.”
“Bir cümleyle açar mısın?” dedi.
“Bir cümleyle,” dedim, “bir gün, Allah için yaşanmışsa eğer, işte o gün, Allah için yaşanmamış bir ömürden bile daha uzundur, daha değerlidir.”

Hz. Ali’nin sözünü hatırlamanın tam sırası:
“Bir insanın öldükten sonra cennete girmesine hayret etmem. Benim asıl hayret ettiğim şey; o insanın dünyadayken de cennet gibi bir hayat yaşamasıdır.”

bütün dünya beğense,Hak razı olmadıysa eğer ne ehemmiyeti var...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşler bu mevzuu gerçekten çok mühim
damla kardeş cenab-i allah kalemini daim etsin bu tür nafi paylaşimlari hep bekleriz...................
bir gün kayseri de yüzüne bakinca barekallah denilecek kadar ihlasli bir abimizle bediüzzaman hazretlerinin 20. Lem'a adli eserini okumaya niyet ettik.. Başinda geçen hadis-i şerif olan
helekennase illel amiluun (ila ahir....) diye başlayan hadisi işitince manasini tefsir etmesini rica ettim.. O da beni kirmadi ve 2 saat ihlastan sohbet ettik ama ben 1 ay sarhoş gezdim birazcik boş bir vaktim olsa o hadis gözümün önüne geliyordu ve elhamdülillah o ders beni dünyadaki en mühim esasin imandan sonra ihlasla amelhakikatini bir derece anlamaya itti.............
şimdi gece gündüz riyadan istihaze ediyorum
bizler de birbirimize dua edelim inşaallah.........

allahümme ecirnaa min erriyaai vessum'ati ve'l ucbi ve'l fahr......
amiin amiin amiin ya muiin....

<amin>
gözlerine yorumlarına saglık abi rabbim kat kat razı olsun hayrılı bereketli geceler inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. razı olsun emeğine sağlık .
Rabbimin sevdiği sevdirdiği kullarından olabilmek duasıyla...
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

“Ömür nedir?” diye soruyordu.
“Ömür, bu gündür,” dedim.
bu defa, “gün nedir?” dedi.
“Gün mü” dedim, “o, upuzun bir ömürdür.”
“Bir cümleyle açar mısın?” dedi.
“Bir cümleyle,” dedim, “bir gün, Allah için yaşanmışsa eğer, işte o gün, Allah için yaşanmamış bir ömürden bile daha uzundur, daha değerlidir.”

Hz. Ali’nin sözünü hatırlamanın tam sırası:
“Bir insanın öldükten sonra cennete girmesine hayret etmem. Benim asıl hayret ettiğim şey; o insanın dünyadayken de cennet gibi bir hayat yaşamasıdır.”

bütün dünya beğense,Hak razı olmadıysa eğer ne ehemmiyeti var...

aleykum selam kardeşim gözlerine saglık amin inşallah rabbim senden de razı olsun paylaşımın için sagol emeğine saglık
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt