Allah’ın bir kulu olarak acaba ben bir Müslüman gibi yaşayabiliyor muyum. Allah’a gereği gibi kulluk yapabiliyor muyum. Komşularım acaba benden memnun mu. Onların sıkıntılarına ortak olabiliyor muyum. Çoluk çocuğuma helal rızık yedirebiliyor muyum. Acaba annem, Eşim çocuklarım benden razı mı, Arkadaşlarım benden razı mı, Malımın zekatını gereği gibi verebiliyor muyum, Çocuklarımı bir Müslüman çocuğu gibi yetiştirebildim mi, Zamanımı malayani işlerle mi geçiriyorum yoksa yararlı işlerle mi, Başkalarının arkasında atıp tutuyor muyum. Bütün bu soruları kendime ve ilgililere sormak gerek. İnsanoğlunun cahili yaradılışı gereği kendi hatalarını göremiyor. Bende cahil bir kul olduğuma göre kendi hatalarımı maalesef görememekteyim. Maalesef hakiki bir dost da edinemedim ki bana hatalarımı bir, bir söylesin. Ne olacak bu garibin hali ey Allah’ım sen bilirsin. Sen benim rabbim ve sahibimsin. Darlıkta bollukta her an her zaman sana sığındım. Sen bu garibin pek çok olan kusur ve günahlarını setreyle ya rabbi. Kendi hatalarını görüp katında kabul görecek bir şekilde tevbe ile 

telafi eden kulların arasına kat bu garibi ya ilahi. Senin razılığını alanlar her nasıl aldı ise bu garibede öyle bir razılık almayı nasip eyle Allah’ım.