Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KENDİ ÖLÜMÜNÜZÜ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?? (1 Kullanıcı)

gecem

Kayıtlı Kullanıcı
Ölüm....yılın en sıcak yaşandığı zamanlarda bile insanı titretmeye yeten ürpertilikte bir durum.
Yalnız kaldığımızda soğuk kış gecelerinde sonbaharda dökülen yaprakları seyrederken hepimiz düşünmüşüzdür annemizin babamızın kardeşimizin vs.öldüğünü bu defa kendi ölümümü düşündüm.
Yokluğumda yakınlarımın ne yaptığını düşündüm.
Ölümün dünyada hiç birşeyi değiştirmediğini herşeyin aynı devam ettiğini gördüm.
Meğer ne kadar sıradan biriymişim .
Sonra cenazemi düşündüm namazımı kıldıran imamın rahmetliyi nasıl bilirdiniz? Sorusuna bazıları burun kıvırarak iyi bilirdik diyorlar.
Sonra arkadaşlarımı düşündüm güldüğümüz şakalaştığımız arkadaşlarım beni unutmuştu.
Sözde beni sevenler hatta benimde sevdiğimden emin olduğum arkadaşlarım sanki bunlar değildi.
Evdede bazı değişiklikler olmuş gözbebeğim gibi sakladığım kitaplık yerinde yok. Ayakkabılarımda yerinde yok oysa ne kadar özenle seçip almıştım onları
Kardeşim yine sınıflarındaki çocukla birincilik mücadelesi veriyor beni unutmuş gibi herhalde yoğun hayat temposundan olmalı.
Yoksa bu kadar kolay bir kalemde silip atabilirmi? İnsan sevdiğini.
Annem sabır ve takva misali sessizce ağlıyor.
Tıpkı iki cihan serveri efendim'izin oğlunun cenazesinde ağladığı gibi.sahabeler efendimizin ağladığını görünce siz de mi ya rasulallah? Demişler.
Efendimiz (s.aleyhisselam) kalp hüzünlenir, göz yaşarır cevabını vermiş. Sonrada diyorum ki allah hiç kimseyi efendimizin şefaatinden mahrum etmesin.
Komşular kur'an-ı kerim okuyor artık hiç kimse ağlamıyor. Yokluğum farkedilmiyor bile .
Kardeşim bilgisayarla rahat rahat oynuyor . Posta kutuma e-mailler birikmiş. Beni hiç tanımadığı halde sevdiğini söyleyen internet arkadaşlarımın ölümümden haberi bile yok.
Hayatlarında neredeyse bir sıkıntı olduğum bunca insanı memnun etmek adına gösterdiğim çabaya bakınca........
Ölümümün arkamda bıraktığım çok sevdiğim bir çok kişi için hiç de dayanılmaz olmadığımı anladım.
Ve silkinip kendime geldim.
İyi ki ölümü düşündüm şimdi yeni kararlar verdim.
Hayata değeri kadar değer vermeyi gideceğim gideceğimiz ahirete göre sevgilerimi ayarlayacağım

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KENDİ ÖLÜMÜNÜZÜ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ??

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

EVET O AN ÖLÜM ANI BUNU HER SEFERİNDE DÜŞÜNMEK GEREK KARDEŞİM BUNU ENÇOKTA ÇEVREMİZDE BİRİ VEFAT ETTİĞİNDE YAPARIZ AKŞAM YATAĞA YATTIĞIMIZDA HER AKŞAM BUNU YAPSAKDIK TOPRAK OLUCAĞIMIZI HERŞEYİN BOŞ OLDUĞUNU DÜNYADA BU KADAR FİTNELİK OLURMUYDU?

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIMA BENİ MÜSLÜMAN OLARAK DÜNYAYA GETİRDİ

onur34

Kayıtlı Kullanıcı

Dünya işte .. insanlar ister istemez dünya işlerinden sıyrılıp ahireti düşünemiyo ..dünyanın buyusunden kurtulamıyoruz.KEŞKE HER GUN OLÜMÜ DÜŞÜNE BİLSEK:|

dilema

Kayıtlı Kullanıcı

TÖVBENIN ZAMANI Evliyadan birine bir terzi su suali sorduCan gargarya gelmeden tövbenin kabul edilecegini bildiren hadis-i serif hakkinda ne buyurursunuz?EVET oyledir ama senin meslegin nedir? Terziyim efendim.Elbise dikerim.Terzilikte en kolay nedir?Kumasi makasla kesmektir.Kac seneden beri terzisin?otuz seneden beri der adam.Canin gargaraya geldigi zaman kumas kesebilirmisin ?Hayir kesemem.Bir muddet zahmet cekip ogrendigin ve otuz sene kolaylikla yaptigin bi isi o zaman yapamazsan,omrunde hic yapmadigin tovbeyi can gargarada iken nasil yapabilirsin? Bugun gucun yerinde iken tovbe eyle!Yoksa ozaman yapman cok guc olur demis EVLIYA. HERGUN ÖLUM YANIMIZDA OLABILIR TÖVBEMIZ BOL ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN!

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun.
ölüm!...
ne var sen de bize bir mutlu kavuşma aanı olsan;
dünya gözümüze de ahret gözümüze aynel yakin olsan...:(
Rabbim rahmetinden ayırmasın...

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

VERDİĞİ - VERMEDİĞİ, ALDIĞI - ALMADIĞI HERŞEY İÇİN, TEKRAR TEKRAR ŞÜKREDİN YÜCELER YÜCESİ YARADAN' A..
Heran aklımızın bir ucunda olmalı ölüm,bir yakınımız öldüğünde yada Yalnız kaldığımızda soğuk kış gecelerinde sonbaharda dökülen yaprakları seyrederken değilde her an aklımızda olmalı ölüm....

Emeğinize sağlık.Allah (c.c) razı olsun.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Ölüm güzel şey budur perde arkasından haber,
eğer güzel olmasa hiç ölürmüydü Peygamber..

B)Necip Fazıl KISAKÜREKB)

Rabbim tüm mü'min kardeşlerimize hayırlı, güzel ölümler nasip etsin..:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt