Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kelimeler yetersiz... (1 Kullanıcı)

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

Kelimeler yetersiz...

Sudanlı aç bir çocuğun incecik siyah teni, narin kemikleri ve güneşten pişmiş öne eğik başı. Küçük kızın açlıktan bir adım daha atacak gücü kalmamış. Yere kapaklanmış, emekleyerek bir kaç kilometre ilerideki yardım kampına gitmeye çalışıyor. Biraz arkasında ise bir akbaba sabırla bekliyor. Ölse de yesem diye.

Ve küçük kız için inanılmaz bir fırsat doğuyor: Küçük kızı kurtarabilecek bir insan olayı görüyor ve yanına yaklaşıyor. Ve işte zamanın durduğu an:

Kızın bu halini gören gazeteci Kevin Carter, fotoğraf makinesi ile bu anı donduruyor ve çektiği bu fotoğrafla hayalindeki Pulitzer ödülünü 1994 yılında alıyor.

1994 yılında Sudan da çekilen bu fotoğraf Afrikada ki açlığın simgesi oldu ve belkide bir çok insan bu fotoğraf sayesinde açlıktan kurtuldu.

Ancak insanlar olayı sadece bir fotoğraf karesi olarak görmüyorlardı, Kevin Carter e olayın devamını yani küçük kıza ne olduğunu sordular. Cevap en az fotoğraftaki manzara kadar içler acısıydı:

Carter, küçük kıza yardım etmediğini ama fotoğraf çekerken akbabanın korkup kaçtığını, kızın yaşayıp yaşamadığını bilmediğini ama yaşıyor olması gerektiğini, çünkü gıda yardımı yapılan Amerikan üssünün pek de uzakta olmadığını söyledi.

Kevin Carter, 1994’ün bir Haziran günü bahçe sulama hortumunu araba egzostuna bagladi ve arabasinda bogularak oldu.. Geride bıraktığı intihar notu karmaşıktı ama içinde bulunduğu ızdırap dolu ruh halini sorgulayan hiçbirşey yoktu.Yazmadan birkaç zaman önce ” Kendimi normal insanlara yabancılaşmış hissediyorum. Objektif kapakları kapanıyor ve korkunç kan görüntüleriyle karanlık yerlere doğru geriliyorum.”

Bu karanlık yerler Carter’in cevaplamadığı soruları da beraberinde getirdi. Ondan önce ve ondan sonra gelen fotoğrafçılar gibi o da gözlerinin önünde insanların ölüşünü izledi ve sadece fotoğraflarını çekti. O zavallı Sudanlı çocuğa yardım etmediğini kabul etti.Ama fotoğrafı çektikten sonra bir ağacın altına oturdu ve gözyaşlarına boğuldu......

"uzgunum, gercekten cok uzgunum..."

MEKKE

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kelimeler yetersiz...

:(:( halimize şükürler olsun Rabbim...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

BEN BU RESMİ DAHA ÖNCE DE GÖRMÜŞTÜM ETKİSİNDEN KURTULAMAMIŞTIM BU RESMİ GÖRÜNTÜLEYEN GAZETECİ DAHA SONRA ÇOCUĞU NEDEN ORADA BIRAKTIM DEYİP İNTİHAR ETMİŞ GALİBA ÇOK ACI BİRŞEY S.A :(:(:(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

OKUMADAN RESİME BAKARAK YAZMIŞTIM OKUYUNCA DAHADA ÜZÜLDÜM ÇOCUĞUN SONU BELLİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM S.A :(:(:(

bedirhan_bedir

Kayıtlı Kullanıcı
RE: s.a

RE: s.a

hafize yazdı:
BEN BU RESMİ DAHA ÖNCE DE GÖRMÜŞTÜM ETKİSİNDEN KURTULAMAMIŞTIM BU RESMİ GÖRÜNTÜLEYEN GAZETECİ DAHA SONRA ÇOCUĞU NEDEN ORADA BIRAKTIM DEYİP İNTİHAR ETMİŞ GALİBA ÇOK ACI BİRŞEY S.A :(:(:(

Pulitzer ödülü kazanmış bir resim. Akbaba çocuğun ölmesini bekliyor. Fotoğrafı çeken pulitzer ödüllü gazetecei Kevin Carter sürünerek yiyecek dağıtılan kampa gitmeye çalışan çocuğa yardım etmek yerine resmini çekip oradan ayrılmayı tercih ediyor. Allahım sen hiç kimseyi açlık ile ıslah etme. Yüreğimizden insan sevgisini yok etme.

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,çocuğun bu şekilde bırakılmış olması insanlık suçu.böyle bir durumda sadece fotoğraf çekmek ve çocuğa yardımcı olmamak insana çok da iyi bi son hazırlamıyor görüldüğü gibi.zor durumda olan insanlara yardım edebilecekken o anda fotoğrafını çekmek insanın geldiği en kötü nokta değil mi?
ne zaman tabakta artıp da dökülen yemek olsa aç insanların üzerimizdeki hakkını çöpe attığımızı düşünüyorum.eksik gelmesin de fazla olsun deyip kazan kazan yemek pişirilince ne yazıkki fazlası çöpe atılıyor.Allah ıslah eylesin.paylaşımınız için Allah razı olsun.Allah'a emanet olun.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A
İNSAN İNSANLIĞINDAN UTANDIRAN BİR RESİM KARESİ.ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN.EZİLMİŞ SÖMÜRÜLMÜŞ ,KÖLELEŞTİRİLMİŞ İNSANLAR.VE ONLARIN BU DURUMUNDAN ÇIKAR SAĞLAYAN ZAVALLILAR.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

İBRET ALIP TEFEKKÜR ETMEMİZ GEREKEN BİR RESİM.
YARABBİ VERDİKLERİN KARŞISINDA NE KADAR HAMD ETSEK AZDIR...

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ÜRKÜTÜCÜ BİR KARE...
ALLAH KİMSEYİ AÇ- SUSUZ BIRAKMASIN..
VERDİĞİN NİMETLERE ŞÜKÜRLER OLSUN YARABBİM..
ALLAH RAZI OLSUN KARDEDŞİM EMEĞİNE SAĞLIK...

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ÜRKÜTÜCÜ BİR KARE...
ALLAH KİMSEYİ AÇ- SUSUZ BIRAKMASIN..
VERDİĞİN NİMETLERE ŞÜKÜRLER OLSUN YARABBİM..
ALLAH RAZI OLSUN KARDEDŞİM EMEĞİNE SAĞLIK...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
rabbim yar ve yardımcımız olsun biz unutmaya kalksakta vicdanımız unutturmuyor.:(:(

peygambersevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

yardım etseydi bu kare anlamsız hale gelebilirdi...
allah bilir...

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN HER DAİM HALİMİZE BIR DEĞİL BİN ŞÜKÜR HAMD A OLSUN BUGUNLERIMIZE YARABBİM.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt