Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KELİMELER KALPTEN AKAN katrelerin kabı… (1 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
KELİMELER KALPTEN AKAN katrelerin kabı…
Kalpte ne varsa o damlar ve tekrar ait olduğu yere döner damlalar...
Kimliğin kilididir kelimeler…
Kibar kalpten kelamın kibarı damlar, kem kalpten de kem kelime…

Boş değildir kelimeler, boş olanlar bile bir boşluğu ifade eder…
Hiçbir kelime de boşlukta kalmaz, bir kalbe konuk olur…
Keder kelimeleri kederliler kapar, kimsesizlerinkini kimsesizler tutar, sevinçliler sevinçlileri sevindirir…
Yaslıları yaslandırır yaslı kelimeler…

Hikmetin kabı, mananın kılıfıdır kelimeler…
Mana denizi kabardığında kelime dalgasıyla vurur yürek sahillere…
Sahile değişik şekiller verir bazen nazlı, bazen hırçın vuran dalgalar…
Engin denizlere yelken açmak da kelime teknelerine binmekle olur…
Denizle sahil arasında gelgitleri oynar kelimeler…

Kimse kaçamaz kader kelimelerden ve kader olan kelimelerinden…
Kem bir kelime kendinin yazdığı yazgıdır ve tekrar sahibine yansır…
Hased hasisliktir, sahibini yakar… Gıybet kendini dişlemektir…
Zan zulmü, zamansız yakalar kişiyi…

Kelime varsa bir kalem vardır…
Bir kelimedir kâinat…
Kâinatı “Kün” ile yazan kader kalemi, her bir kalbe de ayrı bir imza atmış, her ömre farklı bir yazgı yazmıştır…
Motif motif çizmiştir “an”ları, desen desen yapmıştır yolları…

Kün kaleminin ucundaki zerrelerle yazılmıştır kâinat…
Galaksilerin kavislerinden, kelebeklerin kanatlarına aynı mühür konmuştur; “Vav”…
Aynı kalem kalbin göz bebeğinden göğün göğsüne bir çizgi çekmiştir; “Elif”…
Ve insan her bir şeyde “Hu” yu okusun diye yaratılmıştır.

Kâinata ve kalbe yazılanlara iyi okumak güzelliklerle bezenmektir…
Kem kelimelerle kirletmez kalbini…
Hikmet konuşmak varken gıybet etmez, tefekkür ederken hasislik düşünmez, güzelliklere nazar ederken zanna zamanı kalmaz…

Hayatıyla bir “Elif” yazar, “Vav” vuslatıyla yürür, yüreği “Hu” okur..

Hüseyin Eren

(canım kardeşim ALİYE İNŞALLAH beğenirsiniz...:a03: )

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Değerli Nihal Ablam..
Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah.. Çok güzel bir paylaşımdı.. Çok duygulandım gerçekten.. Mailinizde konuyu haber vermişsiniz, çok mutlu oldum.. Çok teşekkür ediyorum ablacım.. Rahman c.c razı ve memnun olsun sizden iki cihanda da..Hediyeler sunan güzel gönlünüzü, Rahman ve Rahim olan Rabbimiz c.c de sevindirsin, aziz ve şen eylesin inşallah.. Ablacım 3 yere mukabele veriyorum ve hamd olsun Ramazan'ımızın da vermiş olduğu feyizle günler, yoğun ve tatlı bir yorgunlukla geçiyor.. Mailiniz ve mesajlarınızdan aldığım güzel haberler çok sevindirdi bu arada.. Hamd olsun, Rahman c.c'ye.. Dua kardeşlerimden de size Selamlar iletmek istedim.. Onlar da bu güzel haberlerinizden haberdarlar..
Güzel paylaşımlarınızı siteye girdikçe takip ediyorum.. Rahman c.c gönlünüze göre versin her daim.. Yar ve Yardımcı'nız olsun inşallah..B)
En Emin'e emanetimsiniz... Tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim ablam..Dua ve muhabbetle..B)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a,güzel kardeşim,emeğine sağlık.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamün Aleyküm Değerli Nihal Ablam..
Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah.. Çok güzel bir paylaşımdı.. Çok duygulandım gerçekten.. Mailinizde konuyu haber vermişsiniz, çok mutlu oldum.. Çok teşekkür ediyorum ablacım.. Rahman c.c razı ve memnun olsun sizden iki cihanda da..Hediyeler sunan güzel gönlünüzü, Rahman ve Rahim olan Rabbimiz c.c de sevindirsin, aziz ve şen eylesin inşallah.. Ablacım 3 yere mukabele veriyorum ve hamd olsun Ramazan'ımızın da vermiş olduğu feyizle günler, yoğun ve tatlı bir yorgunlukla geçiyor.. Mailiniz ve mesajlarınızdan aldığım güzel haberler çok sevindirdi bu arada.. Hamd olsun, Rahman c.c'ye.. Dua kardeşlerimden de size Selamlar iletmek istedim.. Onlar da bu güzel haberlerinizden haberdarlar..
Güzel paylaşımlarınızı siteye girdikçe takip ediyorum.. Rahman c.c gönlünüze göre versin her daim.. Yar ve Yardımcı'nız olsun inşallah..B)
En Emin'e emanetimsiniz... Tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim ablam..Dua ve muhabbetle..B)

Aleykümselam canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH...
RABBİM kabul etsin İNŞALLAH...RABBİM yar ve yardımcınız olsun...B)
Aleykümselam canım kardeşim benden de güzel kardeşlerime selam söyleyin İNŞALLAH...RABBİM razı olsun senden ve o kardeşlerimden beni o günlerde yanlız bırakmadığınız için...haberi alır almaz bildirmek istedim ....rica ederim beğendiğiniz için mutlu oldum...ben t.ederim
RABBİM seninde canım kardeşim o güzel kalbine göre versin İNŞALLAH...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt