Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KEFİL OLARAK ALLAHC.C. YETER (1 Kullanıcı)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı
[big]S.A.
Ebû hureyre(r.a.)'dan. Hz .Peygamber (s.a.v.)İsrailoğullarından bir kimseyi anlatmıştır.
Bu kimse yine israiloğullar'ndan birisinden bin dinar ödünç para istedi, o da:
"Bana şahitler getir, onları şahit tutayım"dedi.bu kimse:
"Şahit olarak Allah yeter"dedi:
"O halde kefil getir."dedi:
"Kefil olarak Allah yeter ".dedi.
Borç istediği kimse:"Doğru söyledin."dedi ve belirli bir süre için parayı verdi.Parayı alan deniz yolculuğuna çıktı.Sonra işini bitirdi.kendisine tanınan süre dolduğunda dönüş için araç aradı ama bulamadı.Bunun üzerine bir ağaç parçası alıp içini oydu ve paranın sahibine hitaben bir mektup ile bin dinarı ağaç parçasının içerisine koydu,üzerini kapatıp düzledi.Sonra denize getirdi:
"Ey Allah'ım,biliyorsun ki, falan kimseden bin dinar borç aldım.O benden kefil istedi, bende:"kefil olarak Allah yeter" dedim, seni kabul etti.Benden şahit istedi, bende:
"şahit olarak Allah yeter". dedim, kabul etti.Ben ona varmak için araç aradımsada bulamadım,şimdi ben bunu sana emanet ediyorum" dedi ve denize attı,odun denizin içine daldı arkasından adam buradan , ayrıldı.Memleketine gidecekbir araç ararken borç veren kimsede belki parasını getirecek bir araç gelir diye bakmak için sahile çıktı.Birde baksa ki
içerisinde parasının bulunduğu ağaç parçasını gördü, odun yapmak için aldı, içini yardığında para ve mektubu buldu.Sonra borç verdiği adam geldi. bin dinar getirdi ve:
"Vallahi,paranı getirmek için sürekli araç aradımsa da beni getiren araçtan önce araç bulamadım." dedi .Parayı veren:
"Sen bana bir şey gönderdin mi?" dedi:
"Sana,beni getiren araçtan önce bir araç bulamadığımı bildiriyorum ya!" dedi Parayı
veren de:
"Allah, ağaç parçası içerisinde gönderdigin borcu ödetti.Şimdi sen bin dinarınla dön"dedi

Samimi olarak Allah'a yönelen kişiyi Allah korur.Kur'an-ı kerim'e <<Kim Allah'a güvenirse
Allah ona yeter.>> Buyurulmuştur.(Talâk:3)Buradaki iyi kimse Allah'a verdigi sözü yerine getirmek için sebeplere sarılarak Allah'a güvendi ve sonucu elde etti.
Hadiste Hz. Peygamber(s.a.v.)"kim ödemek maksadıyle insanların mallarını (ödünç) alırsa,Allah ona borcu ödetir.Kim ödemeyip telef etmek maksadıyla alırsa,Allah'da onu telef eder" buyurmuştur

Alıntıdır hakkınızı helal edin
[/big]

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com
RE: KEFİL OLARAK ALLAHC.C. YETER

DERYA KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR ALINTI....OKUDUĞUMDA ŞÖYLE BİR DÜŞÜNDÜM ACABA KAÇIMIZ ALLAH"A GÜVENİYORUZ....

BİR TERAZİ TUTTUMDA KENDİ ADIMA GERÇEKTEN RABBİMİZ OKADAR NİMET VERMİŞ OLDUĞU HALDE YALAN DÜNYA DAHA AĞIR BASIYOR........

[marq]B)B)B)EMEĞİNDEN ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)[/marq]

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL VE ANLAMLI.HASBÜNALLHU VE Nİ'MEL VEKİL.HER ŞEYİMİZ RABBİME EMANET CANIMIZ, MALIMIZ, EVLATLARIMIZ.RABBİM KENDİNİ HAKKIYLA VEKİL TUTANLARDAN VE KEFİLLİĞİNİ HAKETMEK NASİP ETSİN.
YİNE BUNUNLA İLGİLİ ÇOK HOŞ BİR HİKAYA VARDIR MÜSAADE VERECEĞİNİZİ DÜŞÜNEREKTEN ANLATMAK İSTERİM.ADAMIN BİRİ ASKERE GİDERKEN HAMİLE OLAN KARISINA DÖNER VE ELİNİ KARNINA KOYARAK BEBEĞİMİZ ALLAHA EMANET DER AYRILIR.DÖNDÜĞÜNDE KARISININ YENİ ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLERLER ADAM İNANMAZ BEN ÇOCUĞUMU ALLAHA EMANET ETTİM ONA BİR ŞEY OLMAMAIŞTIR DİYEMEZARLIĞI AÇTIKLARINDA ÇOCUĞUN YAŞADIĞINI GÖRÜRLER.
O YÜZDEN ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ GECE YATARKEN ,EVDEN ÇIKARKEN ÇOCUĞUMUZU ,EŞİMİZİ GÖNDERİRKEN AYETELKÜRSİLERLE VE RABBİ SANA EMANET ETTİM SANA TEVEKKÜL ETTİM DİYEREK UĞURLAMAMIZ LAZIM.
HAKKINIZI HELAL EDİN ABLACIĞIM HADDİMİ AŞTIYSAM AFFEDİN.KONU GÜZEL OLUNCA KATILMADAN EDEMEDİM.ALLAHA EMANET OLUN

BRC

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun.. Rabbim borcu olana borçlarını ödemeyi nasip etsin. Amiiiin

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

yun_us25 yazdı:
DERYA KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR ALINTI....OKUDUĞUMDA ŞÖYLE BİR DÜŞÜNDÜM ACABA KAÇIMIZ ALLAH"A GÜVENİYORUZ....

BİR TERAZİ TUTTUMDA KENDİ ADIMA GERÇEKTEN RABBİMİZ OKADAR NİMET VERMİŞ OLDUĞU HALDE YALAN DÜNYA DAHA AĞIR BASIYOR........

[marq]B)B)B)EMEĞİNDEN ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)[/marq]
S.A. yunus kardeşim o teraziyi her an tutmamız gerekiyor galiba ama öylesine dünya işlerine dalmışızki Allah c.c. cümlemizin yardımcısı olsun Allahc.c. yar ve yardımcın olsun

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm.. Allah razı olsun ablam, emeğinize sağlık. güzel bir anlatımdı.. selametleB)B)
A.S. aliye kızım (müsade edersen böyle hitap edeyim) Allah c.c.sendende razı olsun güzel kızım senin de yazılarını elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum hepsi birbirinden güzel eline sağlık.Allaha c.c. emanet ol.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
S.A. ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL VE ANLAMLI.HASBÜNALLHU VE Nİ'MEL VEKİL.HER ŞEYİMİZ RABBİME EMANET CANIMIZ, MALIMIZ, EVLATLARIMIZ.RABBİM KENDİNİ HAKKIYLA VEKİL TUTANLARDAN VE KEFİLLİĞİNİ HAKETMEK NASİP ETSİN.
YİNE BUNUNLA İLGİLİ ÇOK HOŞ BİR HİKAYA VARDIR MÜSAADE VERECEĞİNİZİ DÜŞÜNEREKTEN ANLATMAK İSTERİM.ADAMIN BİRİ ASKERE GİDERKEN HAMİLE OLAN KARISINA DÖNER VE ELİNİ KARNINA KOYARAK BEBEĞİMİZ ALLAHA EMANET DER AYRILIR.DÖNDÜĞÜNDE KARISININ YENİ ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLERLER ADAM İNANMAZ BEN ÇOCUĞUMU ALLAHA EMANET ETTİM ONA BİR ŞEY OLMAMAIŞTIR DİYEMEZARLIĞI AÇTIKLARINDA ÇOCUĞUN YAŞADIĞINI GÖRÜRLER.
O YÜZDEN ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ GECE YATARKEN ,EVDEN ÇIKARKEN ÇOCUĞUMUZU ,EŞİMİZİ GÖNDERİRKEN AYETELKÜRSİLERLE VE RABBİ SANA EMANET ETTİM SANA TEVEKKÜL ETTİM DİYEREK UĞURLAMAMIZ LAZIM.
HAKKINIZI HELAL EDİN ABLACIĞIM HADDİMİ AŞTIYSAM AFFEDİN.KONU GÜZEL OLUNCA KATILMADAN EDEMEDİM.ALLAHA EMANET OLUN
A.S. Allah sendende razı olsun yanlız sana kırıldım güzel kardeşim o nasıl laflar öyle
haddini aşacak ne yapmışsınki ne güzel bir hikayeyi bizimle paylaşmışsın hakkımda helaldir merak etme kardeşim ben bu dünyadayken herkese hakkımı helal ettim Allah.c.c yardımcın olsun.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

BRC yazdı:
Allah razı olsun.. Rabbim borcu olana borçlarını ödemeyi nasip etsin. Amiiiin
S.A. duana amin diyorum kardeşim Rabbim kimseyi ne bu dünyada nede öbür dünyada borçlu bırakmasın Allah'ac.c. emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt