selamun aleykum benim en çok sevdiğim balıktır gerçi hepsini çok seviyorum
ama kefali daha çok seviyorum bu tarifi denemizi isterim :a15:
Kefal Firinda
MALZEMELER
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi
veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip
halka sek. dogranmis)
300 gr.sogan rendelenmis
300 gr.domates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin. Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün. Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin. Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökün.Maydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin. Tuz ve biberini serpin.Limon suyunu da dökün. Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirin.Firindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin.
Kefal Firinda
MALZEMELER
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi
veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip
halka sek. dogranmis)
300 gr.sogan rendelenmis
300 gr.domates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin. Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün. Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin. Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökün.Maydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin. Tuz ve biberini serpin.Limon suyunu da dökün. Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirin.Firindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin.