Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kaza orucu !!!!!!! (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Arzu_76
  • Başlangıç tarihi
A

Arzu_76

Selamün aleyküm

Kaza oruçlarımı tutmak istiyorum

Ama ben bir şey duymuştum. Ramazan orucu hariç diğer oruçları tutmaya başlarken hafta başından başlamak en güzeliymiş. Ramazan orucu ise hangi gün başlıyorsa o günden başlanıp tutulurmuş.

Şimdi ise arkadaşımla konuşurken muallakta kaldık. Sizden de bu konuda yardım istiyorum. Konuyla ilgili doğru bilgisi olan kardeşlerimden yardım bekliyorum.

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
arzu kardeşim aleyküm selam

hiç böyle bişey duymadım sorularla islamiyete bi sorun bakalım ne cevap vericekler. bizi de haberdar edersiniz. hangi gün olursa olsun tutuyoruz biz kazalarımızı.

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı
bende hergün tutuyorum belirli bi günü yok bildigim kadarıyla.ama sadece cuma günleri tek tutulmadıgını biliyorum.müslamanların bayramı oldugu için cuma günü oruç tutulacagı zaman cumayla birlikte bi gün öncesi ya da bi gün sonrası tutulması gerekiyo diye biliyorum...
benide bilgilendirirseniz sevinirim

A

Arzu_76

Camimizin hocasına sordum
Tutacağımız gün diye bir şey yokmuş (haftabaşı ya da haftasonu ) herhangi bir günden başlanabilirmiş sadece ramazan haricinde cuma günü de tutacaksak bir gün öncesi ya da bir gün sonrası tutmamız gerekiyormuş cuma günü tek gün tutulmazmış.

Rabbim razı olsun sizlerden

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt