s.a .dostlar,
öncelikle konuyu doğru bölüme mi açıyorum bilemiyorum.
sizlere danışmak istediğim için hemen konuyu girmek istedim,
sitenin üniversite yıllarında takipçisiydim,şimdi de bu konu için girdim.
kayınvalidem daha evlenmeden benim yakınlarıma eşimin sert ve sinirli olmasından,abisinin iyi olmasından bahsetmiş.
kızım olana kadar ben ile iyidi ,oğlunu arada kötüler benim yanımda görünmeye çalışırdı.
ama görümcemle yapmacık hareketleri içimi sızlatırdı hep.
eşimin bayanlarla tokalaşmaması,benim de kapalı olmam .biraz aşırıya kaçıyoruz onlara göre. yani eşim dışlanmış hep gençliğinde.onlara göre hu hu lara karışmış.
tek okuyan o ,ancak maddi olarak abi ve ablasına destek çıkmasına rağmen ,kendi geleceği için para biriktirmesi annesi ve ailesine karşı ilgisiz olarak nitelendirilmekte.
kızım olup,lohusa mevlidini okuttuktan sonra kayınvalideme bişeyler oldu.
bana ailem ve eşimle arabulucumuzdan dolayı tepkiler vermeye başladı.kurban bayram günü demedğini bırakmadı.
sonrasında haftanın belli bir günü onlara gitme adetimiz teklemeye başladı. insan hazmedemiyor tabii..
sonra allah rızası için torunundan mağrum bırakmamak için gitmeye gayret gösterdik
sanki bişey olmamış gibi hareketler ,tiyatro resmen.
büyük oğlu ,kızının yanında sitemli sözler,
sonra eşime tel de gelme -yoksun benim için demeler
gitmeyincede kaynım niye gelmiyorsunuz kaç haftadır ,3 hafta aradan sonra gidip bişey yokmuş gibi hareketler
2.ciye gidişimizde veryansın ...
bu sonuncusu çok kötü oldu
eşime kızmakla başlıyor ,
niye abinin oğlunun doğum gününü kutlamadın_kaynım kızımı 30.günü görmeye geldi
niye eniştene geçmiş olsuna gitmedin??- diye başlayıp ardından benim babama varan hakeretler...(düğün öncesi ve sonrasında olan olaylara takılıp kalmış)
nerdeyse hırsızlıkla itham edecekti
eşime söyleyip,
odayı değiştirdim.
eşim cevap verince , yaptığı davranışlara sus yapacaksın tabii diye azarlamalar vs vs
niye kaçıyorsun diye bana arkamdan seslenmeler, 20 ay olmuş evleneli hala düğün zamanında takılı kalmış.cevap vermemek için odayı değiştirdim.
al karını git dedi,
arabulucumuza ve kendi kayınvalidesine bela okudu,
beni niye sildin diyo oğluna...
ama herşeyi kendi yaptıı......
bana bayramda hakeret edene kadar ,hep kayınvalidemi anne bilmiştiim
eşime de gönüllerini alması için yardımcı olmaya çalıştım,
ancak tek taraflı çaba ile olmuyor muş
ne olur allah tan korkan bir aile olarak ne yapmalıyız ???
nasıl davranmalıyız?
söylediği şeylerde biri ele avuca alınacak ve benim hatamdan dolayı değil,
daha çnce psikolojık sıkıntıları varmış ,tedavi görmüş .şimdi görümceme bile sormaya çekiniyorum,???
abbeyi kubbe yaptıkları için .hala tedavi görüyor mu , yoksa tekrarlayan bir problem mi ??
lütfen allahtan korkan biri olarak ne yap malıyım???
hakeretleri aklımdan çıkmıyor.
ben islam ı temsil eden biri olarak ne yapacağım ???
öncelikle konuyu doğru bölüme mi açıyorum bilemiyorum.
sizlere danışmak istediğim için hemen konuyu girmek istedim,
sitenin üniversite yıllarında takipçisiydim,şimdi de bu konu için girdim.
kayınvalidem daha evlenmeden benim yakınlarıma eşimin sert ve sinirli olmasından,abisinin iyi olmasından bahsetmiş.
kızım olana kadar ben ile iyidi ,oğlunu arada kötüler benim yanımda görünmeye çalışırdı.
ama görümcemle yapmacık hareketleri içimi sızlatırdı hep.
eşimin bayanlarla tokalaşmaması,benim de kapalı olmam .biraz aşırıya kaçıyoruz onlara göre. yani eşim dışlanmış hep gençliğinde.onlara göre hu hu lara karışmış.
tek okuyan o ,ancak maddi olarak abi ve ablasına destek çıkmasına rağmen ,kendi geleceği için para biriktirmesi annesi ve ailesine karşı ilgisiz olarak nitelendirilmekte.
kızım olup,lohusa mevlidini okuttuktan sonra kayınvalideme bişeyler oldu.
bana ailem ve eşimle arabulucumuzdan dolayı tepkiler vermeye başladı.kurban bayram günü demedğini bırakmadı.
sonrasında haftanın belli bir günü onlara gitme adetimiz teklemeye başladı. insan hazmedemiyor tabii..
sonra allah rızası için torunundan mağrum bırakmamak için gitmeye gayret gösterdik
sanki bişey olmamış gibi hareketler ,tiyatro resmen.
büyük oğlu ,kızının yanında sitemli sözler,
sonra eşime tel de gelme -yoksun benim için demeler
gitmeyincede kaynım niye gelmiyorsunuz kaç haftadır ,3 hafta aradan sonra gidip bişey yokmuş gibi hareketler
2.ciye gidişimizde veryansın ...
bu sonuncusu çok kötü oldu
eşime kızmakla başlıyor ,
niye abinin oğlunun doğum gününü kutlamadın_kaynım kızımı 30.günü görmeye geldi
niye eniştene geçmiş olsuna gitmedin??- diye başlayıp ardından benim babama varan hakeretler...(düğün öncesi ve sonrasında olan olaylara takılıp kalmış)
nerdeyse hırsızlıkla itham edecekti
eşime söyleyip,
odayı değiştirdim.
eşim cevap verince , yaptığı davranışlara sus yapacaksın tabii diye azarlamalar vs vs
niye kaçıyorsun diye bana arkamdan seslenmeler, 20 ay olmuş evleneli hala düğün zamanında takılı kalmış.cevap vermemek için odayı değiştirdim.
al karını git dedi,
arabulucumuza ve kendi kayınvalidesine bela okudu,
beni niye sildin diyo oğluna...
ama herşeyi kendi yaptıı......
bana bayramda hakeret edene kadar ,hep kayınvalidemi anne bilmiştiim
eşime de gönüllerini alması için yardımcı olmaya çalıştım,
ancak tek taraflı çaba ile olmuyor muş
ne olur allah tan korkan bir aile olarak ne yapmalıyız ???
nasıl davranmalıyız?
söylediği şeylerde biri ele avuca alınacak ve benim hatamdan dolayı değil,
daha çnce psikolojık sıkıntıları varmış ,tedavi görmüş .şimdi görümceme bile sormaya çekiniyorum,???
abbeyi kubbe yaptıkları için .hala tedavi görüyor mu , yoksa tekrarlayan bir problem mi ??
lütfen allahtan korkan biri olarak ne yap malıyım???
hakeretleri aklımdan çıkmıyor.
ben islam ı temsil eden biri olarak ne yapacağım ???