
Malzemeler:
Hamur:
* 3 su bardağı un
* 1 poşet Instant Maya
* 2 yumurta sarısı
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 100 g eritilmiş margarin
Dolgu:
* 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
* 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1. Un ve mayayı karıştırın. Üzerine yumurta sarıları, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
2. Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 1-2 mm kalınlığında açın.
3. Üzerlerine margarin sürün.
4. İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın. Üzerlerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Sürenin sonunda buzdolabından çıkartıp 2 ruloyu 8'er eşit parçaya kesin.
5. Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın. İç malzeme koyup fazla bastırmadan poğaça şeklinde kapatın.
6. Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.