*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun
yusufk yazdı:
*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun
yusufk yazdı:
*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun
yusufk yazdı:
*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun
mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM,
BU BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR VAHŞET YA. ADAMLARDAKİ RAHATLIĞA BAK, VE DE KANUNLRIMIZDAKİ BOŞLULARA BAK. TABİİİ DEVLET DİN İŞİNE KARIŞMAZ YA, DOLAYISIYLA BU HAYVANIN ETİ DİNİ BİR KONU OLUYOR, DEVLETTE KARIŞMAZ.
YA ALLAH İÇİN MEMLEKETİNİ, DİNİNİ VE VATANDAŞLARINI SEVEN BİR İDAREYE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ.
K.S.E.O.
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”
sevvalmina yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM,
BU BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR VAHŞET YA. ADAMLARDAKİ RAHATLIĞA BAK, VE DE KANUNLRIMIZDAKİ BOŞLULARA BAK. TABİİİ DEVLET DİN İŞİNE KARIŞMAZ YA, DOLAYISIYLA BU HAYVANIN ETİ DİNİ BİR KONU OLUYOR, DEVLETTE KARIŞMAZ.
YA ALLAH İÇİN MEMLEKETİNİ, DİNİNİ VE VATANDAŞLARINI SEVEN BİR İDAREYE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ.
K.S.E.O.
abi inan bu işin içindeyiz ve öyle firmalar varki herkesin güvenip aldiğı özelliklede sosis salam sucuk yapılan yerleri gezin inanamazsınız yaa biz çocuklarımıza kendimize bunlarımı yediriyoruz dersiniz et gene bi nebze anlıyosunuz renginde görünümünden ama salam,sucuk,sosis öyle dğil şunu tevsiye edebilirim et alırken az öncede söylemiştim sakın hazır kıyma almayın kendi beğendiğiniz etden gözünüzün önünde çektirin sonuçta bu tüketici hakkı aldığınız firmaların belgelerine bakın nerede ne koşulda kesildiğini sorun.
mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM,
BU BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR VAHŞET YA. ADAMLARDAKİ RAHATLIĞA BAK, VE DE KANUNLRIMIZDAKİ BOŞLULARA BAK. TABİİİ DEVLET DİN İŞİNE KARIŞMAZ YA, DOLAYISIYLA BU HAYVANIN ETİ DİNİ BİR KONU OLUYOR, DEVLETTE KARIŞMAZ.
YA ALLAH İÇİN MEMLEKETİNİ, DİNİNİ VE VATANDAŞLARINI SEVEN BİR İDAREYE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ.
K.S.E.O.
abi inan bu işin içindeyiz ve öyle firmalar varki herkesin güvenip aldiğı özelliklede sosis salam sucuk yapılan yerleri gezin inanamazsınız yaa biz çocuklarımıza kendimize bunlarımı yediriyoruz dersiniz et gene bi nebze anlıyosunuz renginde görünümünden ama salam,sucuk,sosis öyle dğil şunu tevsiye edebilirim et alırken az öncede söylemiştim sakın hazır kıyma almayın kendi beğendiğiniz etden gözünüzün önünde çektirin sonuçta bu tüketici hakkı aldığınız firmaların belgelerine bakın nerede ne koşulda kesildiğini sorun.
ablam sen haklısında,
biz böyle olmamalıydık diyorum, bizim tarihi geçmişimiz, aile öğretilerimiz, dinimizin emirleri v.s. v.s. bunları kabullenemiyorum.
Ya para gerçekten çokmu önemli, yada bu rezaletleri mazur gösterecek kadar önemlimi.
serap bozkurt yazdı:
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”
S.A. KARDEŞLERİM BU DUYDUKLARIM BEN MAHVETTİ ÇÜNKÜ BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM VE BİZİM MUSLUK SULARIMIZDA BU BARAJDAN GELİYOR ASLINDA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ DE PEK BİLEMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BU ADAMLAR YASALARDA Kİ BOŞLUKLARDAN YARARLANARAK İŞLERİNE YİNE DEVAM EDECEKLER ALLLAH BİZİ BUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN
sevvalmina yazdı:
serap bozkurt yazdı:
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”
S.A. KARDEŞLERİM BU DUYDUKLARIM BEN MAHVETTİ ÇÜNKÜ BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM VE BİZİM MUSLUK SULARIMIZDA BU BARAJDAN GELİYOR ASLINDA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ DE PEK BİLEMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BU ADAMLAR YASALARDA Kİ BOŞLUKLARDAN YARARLANARAK İŞLERİNE YİNE DEVAM EDECEKLER ALLLAH BİZİ BUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN
haklısınız kardeşim ama bunu baştakilerde çok ii biliyodur onlar gözyumduktan sonra kim ne yapabilir.
serap bozkurt yazdı:
sevvalmina yazdı:
serap bozkurt yazdı:
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”
S.A. KARDEŞLERİM BU DUYDUKLARIM BEN MAHVETTİ ÇÜNKÜ BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM VE BİZİM MUSLUK SULARIMIZDA BU BARAJDAN GELİYOR ASLINDA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ DE PEK BİLEMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BU ADAMLAR YASALARDA Kİ BOŞLUKLARDAN YARARLANARAK İŞLERİNE YİNE DEVAM EDECEKLER ALLLAH BİZİ BUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN
haklısınız kardeşim ama bunu baştakilerde çok ii biliyodur onlar gözyumduktan sonra kim ne yapabilir.
EVET SEVVALMİNA KARDEŞİM NE YAZIKKİ ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI DAVA AÇSAK BİLE EMİNİM Kİ ONLAR KAZANACAKTIR EEEE BİZİM ÜLKEMİZDE HAKSIZI EZMEK FELSEFE OLDU ARTIK AMA ALLLAH ŞAHİT ONLAR BİZLERE BU KONUDA HESAP VERECEKLER VE BU PEK ACI BİR HESAP OLACAK :****:****:**** A.E.O.
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”