Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kasaplardaki satılan et (1 Kullanıcı)

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2006
Mesajlar
497
Tepki puanı
0
Puanları
0
*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun
 

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2006
Mesajlar
497
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

yusufk yazdı:
*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun

Herkes samimi olsun, dinince dinlensin. Hayatında "haram-helal" derdi olmayanlar, kalkıp da milletin "helal gıda"sına burunlarını sokmasınlar. Bu ülkede birilerinin "haram ve karışık yeme hakkı" kadar, Müslümanların da "helal yeme hakkı" vardır.
 

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
2,656
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

yusufk yazdı:
*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun

Selam, Herhangi bir değerlendirme yapamıyoruz maalesef ancak tanıdık yer olmasını, temiz, namuslu yerlerin ve bilhassa tanıdık olmasına önem veriyoruz. Dosttan zarar gelmez gayesiyle güveniyoruz. Rabbim güvenimizi boşa çıkarmaz inşaallah. Helal diye umarak yediğimiz gıdalar inşaallah harama dönüşmez ... Bilinçli olmaya çalışsak da bazı durumlarda çaresiz kalıyoruz Rabbim affetsin ...
 

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2006
Mesajlar
497
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”
 

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
1,747
Tepki puanı
1
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

yusufk yazdı:
*** Evet kardeşlerim kasaplardan veya marketlerden aldıgımız etlerin helalmi harammı (kesim şekli itibari ile ve satıcının islami ahlakı itibari ile) olup olmadıgını ne şekilde degerlendiriyorsunuz ALLAH'ın selamı üzerinize olsun

selamınaleyküm benkendi adıma konuşmak istiyorum bizim kendi şirketimiz var et üzerine kasaplarımızda var ve şunu diyebilirim tamamen dinimize uygun olarak kesiliyo ama bildiğim şeyler var öyle firmalar varkı eşek eti satıp kaçak et getiriyolar.o yüzden alırken dikkat etsinler ve kesinlikle hazır kıyma kimseler almasın.
 

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Ağu 2006
Mesajlar
2,702
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: kasaplardaki satılan et

S.A. KARDEŞİM,
BU BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR VAHŞET YA. ADAMLARDAKİ RAHATLIĞA BAK, VE DE KANUNLRIMIZDAKİ BOŞLULARA BAK. TABİİİ DEVLET DİN İŞİNE KARIŞMAZ YA, DOLAYISIYLA BU HAYVANIN ETİ DİNİ BİR KONU OLUYOR, DEVLETTE KARIŞMAZ.
YA ALLAH İÇİN MEMLEKETİNİ, DİNİNİ VE VATANDAŞLARINI SEVEN BİR İDAREYE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ.
K.S.E.O.
 

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
1,747
Tepki puanı
1
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM,
BU BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR VAHŞET YA. ADAMLARDAKİ RAHATLIĞA BAK, VE DE KANUNLRIMIZDAKİ BOŞLULARA BAK. TABİİİ DEVLET DİN İŞİNE KARIŞMAZ YA, DOLAYISIYLA BU HAYVANIN ETİ DİNİ BİR KONU OLUYOR, DEVLETTE KARIŞMAZ.
YA ALLAH İÇİN MEMLEKETİNİ, DİNİNİ VE VATANDAŞLARINI SEVEN BİR İDAREYE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ.
K.S.E.O.

abi inan bu işin içindeyiz ve öyle firmalar varki herkesin güvenip aldiğı özelliklede sosis salam sucuk yapılan yerleri gezin inanamazsınız yaa biz çocuklarımıza kendimize bunlarımı yediriyoruz dersiniz et gene bi nebze anlıyosunuz renginde görünümünden ama salam,sucuk,sosis öyle dğil şunu tevsiye edebilirim et alırken az öncede söylemiştim sakın hazır kıyma almayın kendi beğendiğiniz etden gözünüzün önünde çektirin sonuçta bu tüketici hakkı aldığınız firmaların belgelerine bakın nerede ne koşulda kesildiğini sorun.
 

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
244
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
RE: kasaplardaki satılan et

yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”


S.A. KARDEŞLERİM BU DUYDUKLARIM BEN MAHVETTİ ÇÜNKÜ BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM VE BİZİM MUSLUK SULARIMIZDA BU BARAJDAN GELİYOR:eek::eek: ASLINDA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ DE PEK BİLEMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BU ADAMLAR YASALARDA Kİ BOŞLUKLARDAN YARARLANARAK İŞLERİNE YİNE DEVAM EDECEKLER ALLLAH BİZİ BUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN :(:(:(
 

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Ağu 2006
Mesajlar
2,702
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: kasaplardaki satılan et

sevvalmina yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM,
BU BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR VAHŞET YA. ADAMLARDAKİ RAHATLIĞA BAK, VE DE KANUNLRIMIZDAKİ BOŞLULARA BAK. TABİİİ DEVLET DİN İŞİNE KARIŞMAZ YA, DOLAYISIYLA BU HAYVANIN ETİ DİNİ BİR KONU OLUYOR, DEVLETTE KARIŞMAZ.
YA ALLAH İÇİN MEMLEKETİNİ, DİNİNİ VE VATANDAŞLARINI SEVEN BİR İDAREYE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ.
K.S.E.O.

abi inan bu işin içindeyiz ve öyle firmalar varki herkesin güvenip aldiğı özelliklede sosis salam sucuk yapılan yerleri gezin inanamazsınız yaa biz çocuklarımıza kendimize bunlarımı yediriyoruz dersiniz et gene bi nebze anlıyosunuz renginde görünümünden ama salam,sucuk,sosis öyle dğil şunu tevsiye edebilirim et alırken az öncede söylemiştim sakın hazır kıyma almayın kendi beğendiğiniz etden gözünüzün önünde çektirin sonuçta bu tüketici hakkı aldığınız firmaların belgelerine bakın nerede ne koşulda kesildiğini sorun.

ablam sen haklısında,
biz böyle olmamalıydık diyorum, bizim tarihi geçmişimiz, aile öğretilerimiz, dinimizin emirleri v.s. v.s. bunları kabullenemiyorum.
Ya para gerçekten çokmu önemli, yada bu rezaletleri mazur gösterecek kadar önemlimi.
 

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
1,747
Tepki puanı
1
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM,
BU BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN BİR VAHŞET YA. ADAMLARDAKİ RAHATLIĞA BAK, VE DE KANUNLRIMIZDAKİ BOŞLULARA BAK. TABİİİ DEVLET DİN İŞİNE KARIŞMAZ YA, DOLAYISIYLA BU HAYVANIN ETİ DİNİ BİR KONU OLUYOR, DEVLETTE KARIŞMAZ.
YA ALLAH İÇİN MEMLEKETİNİ, DİNİNİ VE VATANDAŞLARINI SEVEN BİR İDAREYE NE ZAMAN KAVUŞACAĞIZ.
K.S.E.O.

abi inan bu işin içindeyiz ve öyle firmalar varki herkesin güvenip aldiğı özelliklede sosis salam sucuk yapılan yerleri gezin inanamazsınız yaa biz çocuklarımıza kendimize bunlarımı yediriyoruz dersiniz et gene bi nebze anlıyosunuz renginde görünümünden ama salam,sucuk,sosis öyle dğil şunu tevsiye edebilirim et alırken az öncede söylemiştim sakın hazır kıyma almayın kendi beğendiğiniz etden gözünüzün önünde çektirin sonuçta bu tüketici hakkı aldığınız firmaların belgelerine bakın nerede ne koşulda kesildiğini sorun.

ablam sen haklısında,
biz böyle olmamalıydık diyorum, bizim tarihi geçmişimiz, aile öğretilerimiz, dinimizin emirleri v.s. v.s. bunları kabullenemiyorum.
Ya para gerçekten çokmu önemli, yada bu rezaletleri mazur gösterecek kadar önemlimi.

tabikide önemli değil abi para sadece bu dünyada kalıcak ama üreticeler gercek olan dünyayı düşünseler o kadar insanların boğazından haram olan etleri geçirmenin günahını bilseler yaparlarmı merak ediyorum sonucta aln insanlar satan kadar bilimez et gerçekten çok önemli insanın temel ihtiyaçlarından biri ve anlamak çok zor bunu kasap denilen insanlar bile çok zor anlıyo arkadaşımız bi hınzır dan bahsetmiş çiftlikten şu doğru bildiğim ve herkesin gittiği bi firma var çok büyük eminim herkes biliyo ve orda dahi var ama insanlar bunu bilmiyo inanın ben dışarda tanıdığım aile dostlarımız yerlerinden başka yerde yemiyorum gerçekten çok güzel bi konuya değinilmiş.ama abi gerçekten insanların herşeylerini benliklerini,geçmişlerini unutuyolar ve kötü bişey belki ama herşey para olmuş.
 

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
1,747
Tepki puanı
1
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

serap bozkurt yazdı:
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”


S.A. KARDEŞLERİM BU DUYDUKLARIM BEN MAHVETTİ ÇÜNKÜ BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM VE BİZİM MUSLUK SULARIMIZDA BU BARAJDAN GELİYOR:eek::eek: ASLINDA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ DE PEK BİLEMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BU ADAMLAR YASALARDA Kİ BOŞLUKLARDAN YARARLANARAK İŞLERİNE YİNE DEVAM EDECEKLER ALLLAH BİZİ BUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN :(:(:(


haklısınız kardeşim ama bunu baştakilerde çok ii biliyodur onlar gözyumduktan sonra kim ne yapabilir.
 

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
244
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
RE: kasaplardaki satılan et

sevvalmina yazdı:
serap bozkurt yazdı:
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”


S.A. KARDEŞLERİM BU DUYDUKLARIM BEN MAHVETTİ ÇÜNKÜ BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM VE BİZİM MUSLUK SULARIMIZDA BU BARAJDAN GELİYOR:eek::eek: ASLINDA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ DE PEK BİLEMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BU ADAMLAR YASALARDA Kİ BOŞLUKLARDAN YARARLANARAK İŞLERİNE YİNE DEVAM EDECEKLER ALLLAH BİZİ BUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN :(:(:(


haklısınız kardeşim ama bunu baştakilerde çok ii biliyodur onlar gözyumduktan sonra kim ne yapabilir.



EVET SEVVALMİNA KARDEŞİM NE YAZIKKİ ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI DAVA AÇSAK BİLE EMİNİM Kİ ONLAR KAZANACAKTIR EEEE BİZİM ÜLKEMİZDE HAKSIZI EZMEK FELSEFE OLDU ARTIK AMA ALLLAH ŞAHİT ONLAR BİZLERE BU KONUDA HESAP VERECEKLER VE BU PEK ACI BİR HESAP OLACAK :****:****:**** A.E.O.
 

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
1,747
Tepki puanı
1
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

serap bozkurt yazdı:
sevvalmina yazdı:
serap bozkurt yazdı:
yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”


S.A. KARDEŞLERİM BU DUYDUKLARIM BEN MAHVETTİ ÇÜNKÜ BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM VE BİZİM MUSLUK SULARIMIZDA BU BARAJDAN GELİYOR:eek::eek: ASLINDA ŞU AN NE DİYECEĞİMİ DE PEK BİLEMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BU ADAMLAR YASALARDA Kİ BOŞLUKLARDAN YARARLANARAK İŞLERİNE YİNE DEVAM EDECEKLER ALLLAH BİZİ BUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN :(:(:(


haklısınız kardeşim ama bunu baştakilerde çok ii biliyodur onlar gözyumduktan sonra kim ne yapabilir.



EVET SEVVALMİNA KARDEŞİM NE YAZIKKİ ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI DAVA AÇSAK BİLE EMİNİM Kİ ONLAR KAZANACAKTIR EEEE BİZİM ÜLKEMİZDE HAKSIZI EZMEK FELSEFE OLDU ARTIK AMA ALLLAH ŞAHİT ONLAR BİZLERE BU KONUDA HESAP VERECEKLER VE BU PEK ACI BİR HESAP OLACAK :****:****:**** A.E.O.


inşallah çok kısa bi zamanda yeni proje gerçekleştirilicek ve inşallah o projeyle böyle şeylerden kurtulcaz dua ile.
 

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2006
Mesajlar
497
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: kasaplardaki satılan et

yusufk yazdı:
Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var. Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı. Neden domuz? Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor.Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor. Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg. domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor. Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük
otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor. Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor..”


Bu firmaların ismini vermeme mevzuat müsait değil. Şu kadarını bilin ki, bu firmaların en büyük müşterileri arasında, ilk sıralarda, Türkiye’nin anlı-şanlı market zincirleri de var. Bu zincirler bu ülkenin en büyük guruplarına ait. Şimdi gel de domuza iki çift laf et. Bu gurupları karşında bulursun. Onlara reklamlarla göbeğinden bağlı olan medya bu işe nasıl el atsın? Gördüğünüz gibi “gıda terörü”nün bu yanı, zülfü yare dokunduğu için hassasiyet sahibi olsun olmasın, tüm medya tarafından sükutla geçiştiriliyor. Maalesef yasalar da buna çanak tutuyor. Sizin anlayacağınız, tam da Nasreddin Hoca’nın “Bu nasıl memleket böyle, taşları bağlayıp köpekleri salmışlar” dediği türden bir durum yani.

Ey millet! Bu ülkede, kırmızı et tüketiminin yarısı kadar domuz eti üretiliyor. Soru şu: Bunları kim pazarlıyor, kimlere pazarlıyor?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt